Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;




Ο ισραηλινός Στρατός εξαπέλυσε μπαράζ πυροβολικού  πριν λίγο ενντίον θέσεων του συριακού Στρατού στα υψίπεδα του Γκολάν, μετά από επίθεση με όλμους που δέχθηκαν οι ισραηλινές θέσεις από την περιοχή της Συρίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει φυσικά ποιοι έβαλλαν στην πραγματικότητα.
Είναι η πρώτη άμεση συμπλοκή με τον συριακό Στρατό στην περιοχή, ύστερα από το τέλος του αραβο-ισραηλινού πολέμου το 1973 και βέβαια αυτό δεν πρόκειται να μείνει εδώ. Βασικά αποτελεί ίσως το πρώτο κεφάλαιο αυτού που έρχεται.
Πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επεσήμανε ότι ο ισραηλινός Στρατός έβαλλε προς την μία θέση του συριακού πυροβολικού από όπου λένε οι Ισραηλινοί ότι προήλθε ο όλμος που έπληξε νωρίτερα έναν εβραϊκό οικισμό, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες «έριξαν προειδοποιητικά πυρά προς συριακές περιοχές».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ υπέβαλαν διαμαρτυρία μέσω των δυνάμεων του ΟΗΕ που βρίσκονται στη περιοχή, στην οποία αναφέρουν ότι τα πυρά που προέρχονται από τη Συρία και πλήττουν το Ισραήλ δεν θα γίνουν ανεκτά και θα υπάρξει αυστηρή απάντηση» προσθέτει η ανακοίνωση.
Περισσότερα σε λίγο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου