Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

- Γ έ ρ ο ν τ α , εύκολα κρίνω και κατακρίνω.


 
- Γ έ ρ ο ν τ α , εύκολα κρίνω και κατακρίνω.
- Η κρίση που έχεις,είναι,φυσικά χάρισμα που σου έδωσε ο Θεός,αλλά την εκμεταλλεύεται το ταγκαλάκι και σε κάνει να κατακρίνης και να αμαρτάνης.Γι΄αυτό, μέχρι να εξαγνισθή η κρίση σου και να έρθη ο θείος φωτισμός,να μην την εμπιστεύεσαι.΄Οταν κανείς ασχολήται με τους άλλους και τους κρίνη,ενώ ακόμη δεν έχει εξαγνισθή η κρίση του,πέφτει συνέχεια στην κατάκριση.
- Και πως , Γ έ ρ ο ν τ α , θα εξαγνισθή η κρίση μου ;
- Πρέπει να την λαμπικάρης.Μπορεί να έχης καλή διάθεση και μια δύναμη μέσα σου,αλλά πιστεύεις ότι κρίνεις πάντοτε σωστά.Η κρίση σου όμως είναι ανθρώπινη, κοσμική.Προσπάθησε να απαλλαγής από το ανθρώπινο στοιχείο,να αποκτήσης ανιδιοτέλεια,για να έρθη ο θείος φωτισμός και να γίνη η κρίση σου πνευματική, θεϊκή.Τότε η κρίση σου θα είναι σύμφωνη με την δικαιοσύνη του Θεού και όχι με την ανθρώπινη δικαιοσύνη΄με την αγάπη και την ευσπλαχνία του Θεού και όχι με την λογική την ανθρώπινη.
- Μόνον ο Θεός κρίνει δίκαια,γιατί μόνον Αυτός γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Εμείς,επειδή δεν γνωρίζουμε την δίκαιη κρίση του Θεού,κρίνουμε " κατ΄όψιν ", εξωτερικά,και γι΄αυτό πέφτουμε έξω και αδικούμε τον άλλον.Η ανθρώπινη κρίση μας δηλαδή είναι μια μεγάλη αδικία.
Είδες τι είπε ο Χριστός : " Μη κρίνετε κατ΄όψιν,αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε " .
-{Αποσπασμα από το βιβλίο ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΊΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Ε΄. }
 
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1043459582399501&
set=a.123261771085958.30282.100002064080203&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου