Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ Πιονγιάνγκ προς ξένους πολίτες: "Εγκαταλείψτε άμεσα τη Ν. Κορέα" - Patriot στο Τόκιο



Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έχει φθάσει σε σημείο "βρασμού" και όλοι φοβούνται πλέον ότι το καπάκι της πυρηνικής "χύτρας" σύντομα θα εκτιναχθεί, με συνέπειες προφητειών Αποκάλυψης του Ιωάννου. Εν μέσω φημών ότι η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται για πυραυλική δοκιμή ή για μία ακόμα πυρηνική δοκιμή, η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε τους ξένους πολίτες να εγκαταλείψουν τη Νότιο Κορέα.
«Δεν επιθυμούμε να πάθουν κακό οι ξένοι στην Νότιο Κορέα, σε περίπτωση πολέμου» ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Βορείου Κορέας στην Επιτροπή Ειρήνης Κορέας Ασίας-Ειρηνικού.
Η Ιαπωνία εγκατέστησε αντιπυραυλικά συστήματα Patriot στο κέντρο του Τόκιο ενώ οι 53.000 βορειοκορεάτες εργαζόμενοι δεν πήγαν σήμερα στη βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ που λειτουργεί από κοινού με την Νότιο Κορέα.
Η απόφαση της Πιονγκγιάνγκ να διακόψει τη λειτουργία στη βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ συμπίπτει με τη φημολογία ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για πυραυλική δοκιμή ή για μία ακόμη πυρηνική δοκιμή. Η βιομηχανική περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, ανέστειλε τη λειτουργία της για πρώτη φορά από το 2004 που ξεκίνησε.
Πολλοί λίγοι ειδικοί ανέμεναν ότι η Βόρεια Κορέα θα διακινδύνευε την Κεσόνγκ, η οποία αποφέρει δύο δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε εμπορικά αγαθά και απασχολεί πάνω από 50.000 Βορειοκορεάτες σε 123 νοτιοκορεατικές εταιρείες. Εξέλιξη που ενισχύει τους φόβους για πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.  
Το πολεμικό κλίμα από πλευράς βόρειας Κορέας και οι απειλές κατά της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ συνεχίζονται και φαίνεται πώς είναι πιθανό η Πιονγιάνγκ να πατήσει το κουμπί εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων. Μάλιστα η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε επι τις ουσίας την ανησυχία της προχωρώντας στην πρωτοφανή ενέργεια αναβολής δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου Minuteman ΙΙΙ για να μην υπάρξει λανθασμένη ερμηνεία από την Βόρεια Κορέα και ενταθεί η κατάσταση στη κορεατική χερσόνησο.
Ανησυχώντας για πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας η Ιαπωνία εγκατέστησε δύο εκτοξευτήρες πυραύλων Patriot sτην καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας πριν καν ξημερώσει ώστε να αναχαιτίσουν τους βορειοκορεατικούς πυραύλους. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, πύραυλοι Patriot θα αναπτυχθούν και σε δύο άλλα σημεία στην περιοχή του Τόκιο. Συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα.
Μιλώντας στην ιαπωνική τηλεόραση, επισήμανε πως η Οκινάουα είναι "η πλέον κατάλληλη περιοχή για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση" και πρόσθεσε πως πύραυλοι Patriot είναι πιθανόν να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί.
Εκτός από τις συστοιχίες Πάτριοτ το Τόκιο έχει στείλει αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα Aegis (σύστημα ελέγχου και διοίκησης με υπολογιστές και ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών στόχων στον αέρα) στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, επισήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.
"Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον ιαπωνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλειά του", τόνισε ο Iάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. "Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, η Ιαπωνία θα κάνει αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές", πρόσθεσε.
Άλλωστε μην ξεχνάμε η Ιαπωνία έχει νιώσει στο "πετσί" της πολύ σκληρά, τα αποτελέσματα πυρηνικού πλήγματος, κάτι που έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο συλλογικό της ασυνείδητο. Ειρωνία της ιστορίας όμως αποτελεί το γεγονός ότι αυτοί (Αμερικανοί) που της προξένησαν το ατομικό "τραύμα", βρίσκονται τώρα εκεί για να την προστατέψουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου