Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θερμό επεισόδιο:Τούρκοι στρατιώτες στον Έβρο απείλησαν με όπλα εργάτες



Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο....

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες με προτεταμένα τα όπλα προς το μέρος τους να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο.

Το ακόμα πιο απίστευτο όμως είναι ότι τους Έλληνες εργάτες που απειλήθηκαν με όπλα εντός ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες δεν βρέθηκαν ελληνικά στρατεύματα να τους απαντήσουν στο αν μη τι άλλο προβλεπόμενο από τους κανονισμούς βαθμό που διέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και που βέβαια γνωρίζουν όλοι άριστα από τον τελευταίο κληρωτό στρατιώτη μέχρι τον ...ΑΓΕΕΘΑ!

Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του αδόκιμου τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

Με λίγα λόγια θα τους πάρουμε και τη άδεια για να γίνει έναν έργο εντός ελληνικούς εδάφους...
Μετά από αυτά τα απίστευτα που έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, ανενόχλητα 6 μαχητικά αεροσκάφη των Τούρκων πραγματοποίησαν σήμερα εικονικό βομβαρδισμό στο σύμπλεγμα των Τούρκων και μετά από 20 λεπτά, (αφού εικονικά είχαν κάνει τους Φούρνους «Ατλαντίδα» αναχαιτίστηκαν).

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, από το οποίο ξεκίνησαν νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, μετά από 14 μήνες που απέφευγαν τέτοιες ενέργειες.

Όσο οι Τούρκοι μας έδειχναν ...τα όπλα τους εμείς τους κερνούσαμε στο Πεντάγωνο
Αν αυτές οι ενέργειες δεν ισούνται με εχθρικές ενέργειες κατά της χώρας αναρωτιόμαστε πραγματικά τι μπορεί να θεωρείται πια εχθρική ενέργεια και τρομάζουμε με την ...«ελαστικότητα» του στρατεύματος.

Την ίδια ώρα που συνέβαιναν αυτά στους Φούρνους και είχε προηγηθεί το περιστατικό το Έβρου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον απερχόμενο ΑΚΑΜ της Τουρκίας, Συνταγματάρχη Mesut Savas.

Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε τον Τούρκο ΑΚΑΜ για την συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Παράλληλα, συνεχάρη το νέο ΑΚΑΜ, Σμήναρχο Halil Akar για την ανάληψη των καθηκόντων του. Εδώ αρμόζει αυτό που λέει ο λαός: «Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω».

Αυτή ήταν η τουρκική απάντηση για την υπόθεση της Χίου;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί «περίεργη» συγκυρία η επιλογή του χρόνου που έγιναν όλα αυτά και ειδικά μετά από το κρεσέντο του τουρκικού φυλοκυβερνητικού τύπου που κατηγορεί ευθέως πλέον την Ελλάδα για συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις Κούρδων.

Μάλιστα, η υπόθεση της Χίου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο και τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ο ένας από τους χθεσινούς συλληφθέντες στο φουσκωτό Τούρκος υπήκοος κουρδικής καταγωγής, κατηγορείται για την βομβιστική επίθεση στο γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Άγκυρα Ρ.Τ. Ερντογάν.

Βέβαια, οι Τούρκοι δεν ανέβασαν την «θερμοκρασία» στην περιοχή μόνο σήμερα στους Φούρνους αλλά και πριν δύο 24ωρα στον Έβρο που επισήμως κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν υπήρχε η υπόθεση της Χίου για να τους «ερεθίσει». Αυτό ίσως να πρέπει να προβληματίσει ακόμα περισσότερο το Πεντάγωνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου