Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Guardian σκιαγραφεί το προφίλ του Γ.Βαρουφάκη: Oρκίστηκε να καταστρέψει τους Έλληνες ολιγάρχες και να τελειώσει την ανθρωπιστική κρίση


Να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διαπραγματευτεί επιχειρεί ο Guardian.
Η εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ του Γιάννη Βαρουφάκη και υπογραμμίζει ότι ο «νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας έγινε οικονομολόγος κατά λάθος (accidental economist) όπως ο ίδιος λέει».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι αναμένεται να υιοθετήσει μια εποικοδομητική προσέγγιση στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το χρέος και προσθέτει ότι «είναι γνωστός για το σχολιασμό του στην οικονομική κρίση σε μια σειρά από posts στο blog του, που του έχουν χαρίσει χιλιάδες οπαδούς του Twitter και το σεβασμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημειώνει ο Guardian ο οικονομολόγος είναι Κεϋνσιανός με μια μικρή δόση Μαρξισμού.
Αναφέρει ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Essex και έχει διδάξει στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις προεκλογικές συνεντεύξεις του ορκίστηκε να καταστρέψει Έλληνες ολιγάρχες και να τελειώσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
«Θα καταστρέψω τη βάση πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί ένα σύστημα, ένα δίκτυο που ρουφάει άγρια την οικονομική δύναμη από όλους τους άλλους στην κοινωνία« είπε στο Channel 4.
Πάντως οι επενδυτές αναμένουν να υιοθετήσει μια πιο μαλακό ύφος μπροστά στις σκληρές διαπραγματεύσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΟ:Είχα γράψει πριν τις εκλογές στο blog του Αμέθυστου, ότι ο Τσίπρας αποτελεί ουσιαστικά τον εκλεκτό των ΗΠΑ για νέο πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα άρθρα και στις αντιδράσεις του αμερικανικού τύπου πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας μετά την εποχή ΓΑΠ ήταν γερμανόδουλο (Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος) και οι Αμερικανοί προσπαθούν να ανατρέψουν τώρα την κατάσταση. Χρησιμοποίησαν τον ΓΑΠ για να αποδυναμώσουν το μέτωπο Σαμαρά-Βενιζέλου και για να τον χρησιμοποιήσουν ως καβάτζα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν επιπλέον συμπαίκτη στην κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη αλλά θέλουν να περιορίσουν την ηγεμονία των Γερμανών και να ελέγχουν την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου. Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ "φυτεύτηκαν" ακαδημαϊκοί με αμερικανικό background όπως ο Βαρουφάκης και η Αντωνοπούλου. Οι Αμερικανοί αντιγράφουν ουσιαστικά το Βατικανό που παίρνει όλους τους ματαιόδοξους ρασοφόρους της Ανατολής, τους σπουδάζει με δικά του λεφτά και μετά τους στέλνει στο Φανάρι να τους τους κάνει δεσποτάδες που θα ποιμάνουν τους κακόμοιρους Ρωμηούς. Επόμενο βήμα για αυτούς θα είναι να επιβάλλουν τον εκλεκτό τους και στην ηγεσία της ΝΔ. Ιδού τι έγραφαν οι New York Times πριν από ένα μήνα:

"Syriza might struggle to form a government at all, because the compromises it would need to make to win over these other parties would be hard to sell to its radical wing.

In that case, there would have to be a second election. While it is hard to predict how that would play out, the conservatives might make a comeback — especially if they ditched the unpopular Mr. Samaras and replaced him with somebody like Kyriakos Mitsotakis, a younger, more centrist leader."

http://www.nytimes.com/2014/12/15/business/international/greece-is-not-headed-for-the-door-just-yet.html?_r=0

Γεώργιος
http://amethystosbooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου