Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι ειδικές δυνάμεις επιστρατεύονται για την καταστολή των διαδηλώσεων


Φωτογραφία για Οι ειδικές δυνάμεις επιστρατεύονται για την καταστολή των διαδηλώσεων
Τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας από απεργούς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φαίνεται πως θορύβησαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου με αποτέλεσμα ήδη από σήμερα το πρωί να έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέα μέτρα φύλαξης του κτηρίου, ενταγμένα σε έναν γενικότερο σχεδιασμό αναμόρφωσης των σχετικών διαδικασιών καθώς και εκείνων αντιμετώπισης των διαδηλώσεων.
Έτσι λοιπόν από το πρωί, 20 άνδρες της Ζ’ Μονάδας Αμφίβιων Καταστροφών (ΜΑΚ) βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμμετέχοντας στη φύλαξη των εγκαταστάσεων.Απαντώντας έμμεσα σε όσους ίσως απορούν για την επιστράτευση ενός εξαιρετικά μάχιμου σώματος για τις υπηρεσίες φύλαξης, πηγές του ΥΕΘΑ αναφέρουν, σύμφωνα με το onalert.gr, ότι σκοπός είναι να επιδειχθεί «δυναμική εικόνα». «Θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα μέχρι να αποδεσμευτεί η Ζ’ ΜΑΚ», υποστηρίζουν από το Υπουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθεί και επιπρόσθετο μέτρο για την τόνωση της φρούρησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έτσι λοιπόν, δύο διμοιρίες της 71ης Αερομαεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κικλίς μετακινούνται προς την Αθήνα για να παράσχουν εκπαίδευση σε στρατονόμους, αερονόμους και ναυτονόμους ώστε αυτοί αν είναι σε θέση να λαμβάνουν με λειτουργικό τρόπο μέρος στις επιχειρήσεις «καταστολής διαδηλώσεων». 
Kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου