Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

'Εχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό και οι τράπεζες τους ζητούν να το νοικιάσουν!


'Εχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό και οι τράπεζες τους ζητούν να το νοικιάσουν!

Εικόνα απελπισίας και νευρικότητας είναι εκείνη που αποτυπώνεται στα μάτια των καταναλωτών, που έχασαν τα σπίτια τους, από πλειστηριασμό Τραπεζών, πριν ακόμα εκπνεύσει η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών που λήγει στις 31-12-2013.
Οι άνθρωποι φθάνουν πλέον μετά από τετελεσμένο γεγονός του πλειστηριασμού, να χάνουν την μοναδική τους κατοικία και καλούνται να υπογράψουν "συμβόλαια μίσθωσης»" από την Τράπεζα!


Σύμφωνα με την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης οι καταναλωτές πηγαίνουν στην ΄Ενωση,
επιδεικνύοντας όχι πλέον συμβάσεις δανείων, αλλά με συμβόλαια μίσθωσης της πρώτης κατοικίας, από δανειολήπτες τον οποίο η κατοικία πέρασε στα χέρια των Τραπεζών κατόπιν μικρών ποσών απαίτησης.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δανειολήπτριας, η οποία δανείστηκε 15.000 Ευρώ, από Τράπεζα και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, μέχρι που ήρθε η αδυναμία πληρωμής κάποιων δόσεων προς αυτή.

Η Τράπεζα εκμεταλευόμενη την "ευκαιρία" κινήθηκε γρήγορα, απαιτώντας το συνολικό χρέος, βγάζοντας την μοναδική κατοικία της δανειολήπτριας σε πλειστηριασμό, καταφέροντας έτσι, να περάσει το ακίνητο σε αυτή και τώρα να την καλεί μέσω των υπαλλήλων της με "ευγενικό τρόπο" να γίνει ενοικιάστρια, στο ίδιο της το σπίτι.

Η ΄Ενωση συμβουλεύει

Επειδή "η ωμή πραγματικότητα" η απώλεια της πρώτης κατοικίας, δημιουργεί και θα δημιουργήσει απρόβλεπτα κοινωνικά φαινόμενα, όσο η κρίση παρατείνεται, θα πρέπει να μην αδιαφορούμε για τα έγγραφα που μας έρχονται από τις Τράπεζες.

Μπορεί να είναι ένα απλό εξώδικο αλλά μπορεί και να είναι ένα σοβαρό δικαστικό έγγραφο, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για το σπίτι μας ή άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Άμεσα ενημερώνουμε για συμβουλετυτική, την πλησιέστερη σε μας Πιστοποιημένη ΄Ενωση Καταναλωτών και δεν αμελούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου