Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΤΎΠΟΥ ΙΜΙΩΝ Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας: Η ΜΙΤ φωτογραφίζει ελληνικές οχυρώσεις στα νησιά και δημιουργεί κλίμα στην Τουρκία

 

Ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις από τους Τούρκους με στόχο τη δημιουργία κλίματος μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για "δικαιολογημένη αντίδραση της".
Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε διαδραματιστεί στην Ρω το καλοκαίρι του 2009 όταν Τούρκοι πράκτορες είχαν επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσουν την αλλαγή φρουράς στο νησί, προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είχε στείλει εκεί ειδικές δυνάμεις.
Οι Τούρκοι πράκτορες είχαν συλληφθεί και αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή μια νέα κρίση. Ανάλογη είναι και η τωρινή επιχείρηση των Τούρκων μόνο που τώρα επιστράτευσαν κάποιο δημοσιογράφο όπως είχαν κάνει και στα Ίμια το 1996. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα ενδεχόμενο: Ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης στο Αιγαίο ισοδύναμης αν όχι μεγαλύτερης από αυτή των Ιμίων.
Έτσι ο αρθογράφος Γιλμάζ Οζντίλ της εφημερίδας Σοζτζού με φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί από πράκτορες της ΜΙΤ επιχειρεί όχι μόνο να στοιχειοθετήσει  υποτιθέμενη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947 (για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων) αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι η Ελλάδα «άρπαξε 16 νησιά από την Τουρκία χωρίς καμία νομική βάση»!
Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα και απατώντας σε κάποιους «φίλους τους που λένε τι ωραία πέρασαν στα ελληνικά νησιά», ο Οζντίλ και με φωτογραφίες που ξεκάθαρα έχουν ληφθεί από μυστικές υπηρεσίες επιχειρεί να αποδείξει ότι οι δυνάμεις που σταθμευουν εκεί έχουν επιθετική διάταξη έναντι της Τουρκίας!
Και όχι μόνο αυτό αλλά παραπονείται ότι τα ελληνικά νησιά  «του μπαίνουν στην μύτη του και στην μύτη της Τουρκίας», επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει κάποια χρόνια νωρίτερα η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.
Παράλληλα ο Τούρκος δείχνει να είναι άριστα πληροφορημένος για τη δύναμη των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε νησί που φωτογραφίζει-στοχοποιεί αναφέροντας  συγκεκριμένους αριθμούς. Γίνεται επομένως φανερός ο στόχος του και ο σκοπός του.
Παράλληλα "στοχοποιεί" συγεκριμένα νησιά για τα οποία η Άγκυρα θεωρεί πως της ανήκουν, όπως το Φαρμακονήσι όπου πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός τουρκικών υπερπτησεων. Η επιλογή των νήσων δεν είναι τυχαία και οι άνθρωποι που τράβηξαν τις φω τογραφίες αυτές ήξεραν πολύ καλά που να σταθούν και που να εστιάσουν...
Γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος σε διατεταγμένη αποστολή:
«Ημέρα Αριφέ… Είχα γράψει πως παρά το ότι η Ελλάδα έχει επίσημα καταλάβει 16 νησιά μας, η μεν κυβέρνηση μας δεν ενδιαφέρεται καθόλου, ενώ ο πληθυσμός μας κατά τις μέρες των γιορτών προτιμά ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά.
Εσύ είσαι όμως που τα γράφεις… Πολίτες που πάνε στα ελληνικά νησιά με κατήγγειλαν. Μου έστειλαν φωτογραφίες στις οποίες είναι αγκαλιασμένοι σε ελληνικά εστιατόρια, μου έγραψαν πως δεν έχω ιδέα τι γίνεται στον κόσμο και πως τα ελληνικά νησιά είναι ¨φίλοι των Τούρκων¨. Μου είπαν ¨κοίτα αυτές τις φωτογραφίες να ντραπείς¨.
Πραγματικά ντράπηκα. Μπήκα μέσα στην γη.
Είπα λοιπόν να δημοσιεύσω και εγώ λίγες φωτογραφίες των ¨φίλων μας¨ μπας και μπορέσω να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το νησί Πλατιά (Keçi)…Τα λευκά σπίτια που βλέπετε απέναντι είναι το Τουργκουτρέις του Μπόντρουμ. Μπροστά στη μύτη μας. Νησιά τα οποία ¨η κυριαρχία τους δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες¨ νομικά ανήκουν σε εμάς… Αλλά λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ, αυτοί ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, έστησαν τη σημαία τους, έβαλαν και πυροβόλα και με τις κάνες στραμμένες προς το Μπόντρουμ !

Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την κατάσταση του ελληνικού πυροβόλου (φίλου των Τούρκων !) επί της νήσου Πλατιά.

Η Νο 3 φωτογραφία, ΑΝ δεν την βλέπετε, είναι μια χαραγμένη επί της νήσου 8χ20 μέτρα σημαία… Κιάλια δεν χρειάζονται, σαν κολοκύθα μεγάλη είναι. Σαν να χλευάζει.

Στην Νο 4 φωτογραφία ένα ακόμη φιλικό (!) ελληνικό πυροβόλο… Πίσω του ο Έλληνας στρατιώτης κοιτά με κιάλια το Μπόντρουμ.

Στην 5η φωτογραφία οι φίλοι (!) μας Έλληνες στρατιώτες… Ο πληθυσμός του νησιού είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 110 είναι στρατιώτες.

Στην Νο 6 φωτογραφία είναι η εκκλησία που έστησαν στην νήσο Πλατιά, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου… Δίπλα το πυροβόλο.

Στην Νο 7 φωτογραφία το ζόντιακ του ελληνικού λιμενικού που μέρα-νύχτα πάει-έρχεται…. Υπάρχει λιμάνι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει αντιτορπιλικό και επίσης υπάρχει ελικοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες (!) καμουφλαρισμένες θέσεις αντιαεροπορικών.

Στην Νο 8 φωτογραφία η πίσω πλευρά της Πλατιάς…Την περιοχή που βλέπει προς την Τουρκία την έκαναν στρατιωτική περιοχή, ενώ στην πλευρά που βλέπει προς την ανοιχτή θάλασσα, έστησαν πλαζ, καντίνες και εστιατόριο στα οποία καθημερινά πάνε τουρίστες. Πάνε εκεί από τα άλλα νησιά.

Στην Νο 9 φωτογραφία είναι η βραχονησίδα Καλόλιμνος-γείτονας των Ιμίων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Μια από τις βραχονησίδες που έχουν καταληφθεί. Με γυμνό μάτι φαίνονται από το Γκιουμουσλούκ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να μπει εκεί. Υπάρχει πύργος παρατήρησης, ραδιοσταθμός, αντιαεροπορικά, προβλήτα και 50 στρατιώτες.

Στην Νο 10 είναι το νησί Φαρμακονήσι (Bulamaç) που είναι σε απόσταση 2 μιλίων από το Ντίντιμ…Έστησαν εκκλησία. Ο πληθυσμός είναι 74 άτομα… 70 είναι οι στρατιώτες, 1 ιερέας, έστησαν μπαγκαλόους και εγκατέστησαν και 3 ψαράδες.

Στη Νο 11 είναι σκάφη του ελληνικού λιμενικού στο Φαρμακονήσι… Κάθε μέρα αδιακρίτως έρχονται και περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο.
Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στην ¨περιοχή της κυριαρχίας μας¨. Τα σύνορα είναι η τιμή μας… Σε αυτή την κατάσταση είναι η τιμή μας.Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φίλος μου φωτογράφος Γιασάρ Αντέρ-ανταποκριτής του DHA στο Μπόντρουμ.
Αλλά δεν χρειάζεται καν να είσαι φωτογράφος για να τραβήξεις αυτές τις φωτογραφίες. Ούτε χρειάζεται κάποια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Διότι στα καταληφθέντα νησιά μας μπορούμε να πάμε ακόμη και με κανό… Ανεβείτε σε οποιοδήποτε από τα σκάφη Mavi tur και περνάτε από δίπλα τους. Με τα κινητά σας μπορείτε εύκολα να τραβήξετε τις στραμμένες σε εμάς κάνες, τα αντιαεροπορικά και τα σκάφη του λιμενικού που ελέγχουν τις ακτές μας…Λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ τα σύνορα μας στο Αιγαίο έχουν καταστεί αχυρώνας"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου