Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ορθόδοξη λύση στα προβλήματα του κόσμου


patr.jpg
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει μια "παθολογική εμμονή" με τους διαλόγους. Ανησυχεί βαθύτατα για τη σωτηρία του κόσμου. Είτε πρόκειται για τη σωτηρία του πλανήτη, είτε πρόκειται για την τρομοκρατία που γεννιέται από θρησκευτικό φανατισμό, είτε για ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη που πεινάνε.
Αν αθροίσουμε το κόστος συμμετοχής ή και διοργάνωσης των διαλόγων σε χρήμα, αλλά και σε ανταποδοτικά οφέλη, κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής θητείας, θα ζαλιστούμε.
Αν από την άλλη μεριά της ζυγαριάς πάλι τοποθετήσουμε, τις λύσεις και την αποτέλεσμα γίνουν τα γενικώς των διαλόγων αυτών, θα αποκαλυφθεί η αποκρουστική τους φαυλότητα.
Σε έναν κόσμο όπου κοσμοκράτορας είναι ο Διάβολος, κατά παραχώρηση Θεού, κυβερνάει το χρήμα και τα όπλα, αυτοί που επιμένουν στη χρήση των διαλόγων σαν εργαλείο, ομοιάζουν με αόρατα, ακίνδυνα φαντάσματα.  
Η Ορθοδοξία στο κάδρο αυτό, έχει πρόταση που ισοδυναμεί με αποτελεσματική αντίδραση, με πραγματική επανάσταση:
Δια της οδού της ακριβείας των δογμάτων, τον καθαρισμό-φωτισμό-Θέωση του ανθρώπου. Έχει και τον τρόπο: Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με.
Χαλάλι τα λεφτά που ξοδεύει ο Πατριάρχης μας αν μονότονα, μέσα σε μια εισήγηση που θα κρατά το πολύ10 δευτερόλεπτα, σε οποιοδήποτε συνέδριο,  για οποιοδήποτε πρόβλημα, αν σηκώνεται και διατυπώνει την Ορθόδοξη θέση:
"Δια της οδού της ακριβείας των δογμάτων της Ορθοδοξίας, αγωνισθήτε για τον καθαρισμό-φωτισμό-Θέωση του ανθρώπου". Και ο δικός μας τρόπος: "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με".
Στη σημερινή εποχή, ο Πατριάρχης όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διακηρύσσει
πως λύση είναι οι διάλογοι και η ένωση όλων για τη συνεργασία, για τον κοινό σκοπό. Καμμιά κουβέντα για την αλήθεια, την ακρίβεια, την Ορθόδοξη λύση.  
Μήπως εργάζεται άθελά του στην υλοποίηση της ατζέντας του Αντιχρίστου,  που επιβάλλει την ένωση των θρησκειών σε μία; Μήπως υποβιβάζει την Ορθόδοξη πίστη, από τη μοναδική λύση, σε μέρος του προβλήματος;  
Αν δεν είναι άθελά του μήπως τελικά βρίσκεται σε πλάνη;  
Πλάνη που αποδεικνύεται καθημερινά με λόγους και έργα;  
Τελικά ποιος φταίει; Α! ναι ξέρουμε, η Κατάνυξης φταίει.

Καλή φώτιση σε όλους μας, καλή μετάνοια στους πλανεμένους.


ΣΧΟΛΙΟ: Tό θεμέλιο τής νεοορθοδοξίας είναι τό χρέος τού ανθρώπου καί ιδιαιτέρως τού χριστιανού νά σώσει τόν κόσμο. Δηλ. η εκκοσμίκευση. Η αποθέωση τής εκκοσμικεύσεως, η οποία δέν ταυτίζεται μέ τό κοσμικό φρόνημα, είναι η ψευδαίσθηση τού χρέους νά σώσουμε τήν εκκλησία. Η Πατερική Παράδοση δέν αποτελείται από πιστούς καί Αγίους οι οποίοι έσωσαν τήν εκκλησία αλλά τήν καθάρισαν από τά ζιζάνια τής κακοδοξίας, τής αιρέσεως, η οποία απαιτούσε νά μπεί στήν θέση της. Από τό θέλημά μας. Τό οποίο δέν είναι η θέλησί μας. Η θέλησί μας υπάρχει μόνον στήν εκούσια παράδοσί της στό θέλημα τού Θεού.
Αμέθυστος
https://amethystosbooks.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου