Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ – ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)


Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous 
DOGMASOK
«Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ, Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΞΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΨΕΥΔΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΠΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΨΕΥΔΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ, ΣΥΜΜΑΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ή ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ».
— Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...
— Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των «ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.
— Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους. Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου