Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

O ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ...ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ;


Συντάχθηκε απο τον/την Velouxiotissa Στις .
syria-stratos
Αναμένοντας την εντολή Ομπάμα για την επίθεση στη Συρία, η οποία για τον πρόεδρο των Αμερικανων  δεν είναι και τόσο εύκολη, Τί φοβάται ο Ομπάμα; Ποιά θα είναι η αντίδραση των Σύριων στην  αεροπορική υπεροχή των ΗΠΑ που που ενδεχομένως θα εκδηλωθεί με μερικά χειρουργικά χτυπήματα που θα έχουν στόχο την διάλυση των αμυντικών δομών της χώρας;
Ο στρατός της Συρίας είναι δομημένος οργανωμένος και εκπαιδευμένος κατά το πρώην σοβιετικό πρότυπο. Με στοιχεία του 2002, η δύναμή του κυμαίνεται γύρω στις 200.000 προσωπικό με τρία Σώματα Στρατού, 6-7 τεθωρακισμένες Μεραρχίες, 3 μηχανοκίνητες Μεραρχίες, Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων, Μεραρχία Λαϊκών Φρουρών, και άλλους σχηματισμούς υποστηρίξεως μάχης και διοικητικής μέριμνας.
Τι οπλισμό διαθέτει η Συρία
Οι αγορές όπλων από τη Μόσχα είναι οικογενειακή παράδοση για τη Συρία, αφού την είχε ξεκινήσει ο πατέρας του Άσαντ.
Σε αριθμούς οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι από το 1950 έως το 1990 οι αγορές ρωσικών όπλων από τη Συρία, ξεπέρασαν τα 35 δις δολάρια.
Σύμφωνα με την αναφορά SIPRI που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2012, η Συρία μόνο το 2011 παρέλαβε από την Ρωσία 36 αντιαεροπορικά συστήματα Pantsyr-SI μαζί με κινητά πυραυλικά συστήματα μέσου βεληνεκούς, ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό των MIG-29 και εκατοντάδων αρμάτων T-72, ενώ εντάχθηκαν στις δυνάμεις της και 40 τεμάχια από πυραυλικά συστήματα τύπου SA-17 Grizzly μαζί με συστοιχίες πυραύλων SA-17. Παράλληλα με αυτά τον Ιανουάριο του 2012 με νέα συμφωνία αγοράς όπλων ύψους 550 εκ. $, πήρε από την Ρωσία 36 αεροσκάφη τύπου Yak-130.
Το Ρωσικό οπλοστάσιο της Συρίας περιλαμβάνει
Επιθετικά ελικόπτερα
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε κατηγορήσει τη Μόσχα, ότι προμηθεύει με νέα επιθετικά ελικόπτερα τη Συρία. Η Μόσχα απάντησε ότι όσα ελικόπτερα παραδίδονται στη Συρία είναι ελικόπτερα που έχουν αγοραστεί παλαιότερα και απλά επισκευάζονται στη Ρωσία.
Οι Αμερικανοί επιμένουν ότι η Μόσχα έχει προμηθεύσει τη Δαμασκό με σύγχρονα όπλα όπως ρουκέτες S-5 κ.α
Άρματα μάχης
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών », ο Συριακός στρατός διαθέτει 4.950 άρματα μάχης, μαζί με άλλα 4.000 ελαφρά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Τα ρωσικής κατασκευής Τ-72 έχουν αρχίσει να εκσυγχρονίζονται από τη Ρωσία.800 έχουν ήδη εκσυγρονιστεί και αναμένεται ο εκσυγχρονισμός ακόμη 200.
Νάρκες
Οι συριακές δυνάμεις έχουν τοποθετήσει νάρκες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία - και σύμφωνα με πληροφορίες και εντός του Λιβάνου.Όλες ρωσικής κατασκευής.
Πύραυλοι
Η Συρία έχει μεγάλο αριθμό ρωσικής κατασκευής συστημάτων GRAD πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS), ικανή να πυροδοτήσει μέχρι και 40 πυραύλους 122 mm σε στόχους μέχρι και 20 μίλια μακριά .
Γείτονές της Συρίας ανησυχούν γιατί ο Ασαντ διαθέτει ένα μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς . Μια έκθεση του 2010 αναφέρει τους Scud - συμπεριλαμβανομένου του Scud-D, με κεφαλή 1.500 λιβρών για στόχους πάνω από 900 μίλια μακριά.
Τα αντιαεροπορικά του τα μάθαμε καλά.S 300,BUK , και PANTSIR.
Χημικά όπλα
Ίσως το πιο ανησυχητικό είναι οι πληροφορίες, ότι η Συρία διαθέτει τεράστια αποθέματα χημικών και βιολογικών όπλων. Σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις της CIA προς το Κογκρέσο, τα όπλα αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από το αέριο μουστάρδας , σαρίν και, ενδεχομένως, φυσικό αέριο VX.Η χρήση τέτοιων όπλων έχει φέρει την κατάσταση σ΄ αυτό το σημείο.
Ωστόσο η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, μόνο η συριακή κυβέρνηση κατέχει χημικά όπλα και πυραύλους για την εκτόξευσή τους, ενώ ο συνεχής έλεγχος των αποθεμάτων των χημικών όπλων παρακολουθείται στενά από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου