Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

VIDEO: Δίας και Ψυχοπάθεια


VIDEO: Δίας και Ψυχοπάθεια

Μετά τη μεγάλη πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου, σ’ ένα εξαρχειώτικο καφέ…

DOC TV
18.11.2013
Εξάρχεια 2013. Μετά τη μεγάλη πορεία για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου. Προφανώς οι δυνάμεις καταστολής είχαν συσσωρευμένα νεύρα μετά το γνωστό εξάψαλμο των διαδηλωτών -σε μεγάλο μέρος της ειρηνικής πορείας, ειδικές δυνάμεις περπατούσαν παράλληλα με το -πολυπληθέστατο- μαύρο μπλοκ των αναρχικών.

Έτσι αργότερα, όταν βρέθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων, αντέδρασαν σε ειρωνικά χειροκροτήματα και σχόλια πολιτών που καθόντουσαν σε καφέ, σπάζοντας, χτυπώντας και προπηλακίζοντας ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι παρόντες (ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά!) δυσκολευόντουσαν να εξηγήσουν λογικά το συμβάν και χαρακτηριστική της αγανάκτησης είναι η αντίδραση ενός από αυτούς, που φωνάζει προς την ομάδα Δίας: «είστε ψυχοπαθείς».

Το κανάλι που ανέβασε το βίντεο σχολιάζει «ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ επιτίθενται απρόκλητα και ασύστολα σε αθώους πολίτες που καθόντουσαν σε μία καφετέρια στα Εξάρχεια το βράδυ μετά από την πορεία στην 40ή επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Η αφορμή; Ειρωνικά χειροκροτήματα, αστειάκια και συνθήματα από τον κόσμο».

Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το ανεβάσει κανένα ξένο πρακτορείο, να αναγκαστεί να το προβάλλει η ελληνική τηλεόραση και τελικά κάποιος να δώσει μια-δυο ψευτο-εξηγήσεις.

Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω η Ελευθερία, σε ψιλά γράμματα.



http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG5358

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου