Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τζιχαντιστής: Φυσιολογικό να βιάσω πάνω από 200 γυναίκες και να σκοτώσω 500 ανθρώπους

Καθισμένος στο μικροσκοπικό κελί του, ο Άμαρ Χουσέιν, τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους, παραδέχεται ότι έχει βιάσει περισσότερες από 200 γυναίκες κι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 500 ανθρώπους.
Είναι μόλις 21 ετών και δεν δείχνει να έχει ενοχές για τις πράξεις του αυτές, μιας και είναι, όπως λέει φυσιολογικές.
Σε μια σπάνια κίνησή τους, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Κουρδιστάν έδωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πρόσβαση στον Χουσέιν και σε άλλον έναν τζιχαντιστή του ISIS που συνελήφθηκαν τον Οκτώβριο στο Κιρκούκ, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 99 άμαχοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Σκοτώθηκαν επίσης 63 τζιχαντιστές.
Ο Χουσέιν υποστηρίζει ότι οι «εμίρηδες», δηλαδή οι τοπικοί διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν δώσει στον ίδιο και στους άλλους τζιχαντιστές την άδεια να βιάζουν όσες γυναίκες θέλουν.
«Οι νέοι άνδρες το χρειάζονται. Είναι φυσιολογικό», υποστήριξε μιλώντας στους δημοσιογράφους του πρακτορείου αφού ένας πράκτορας της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του έβγαλε τη μαύρη κουκούλα που κάλυπτε το κεφάλι του.
Ο Χουσέιν είπε ότι την εποχή που το Ισλαμικό Κράτος άρπαζε ολοένα και περισσότερα εδάφη στο Ιράκ, ο ίδιος πήγαινε από σπίτι σε σπίτι, σε πολλές ιρακινές πόλεις και βίαζε γυναίκες Γιαζίντι ή από άλλες μειονότητες.
Κούρδοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας λένε ότι έχουν αποδείξεις για τους βιασμούς και τις δολοφονίες που διέπραξε αλλά δεν γνωρίζουν την ακριβή κλίμακα των εγκλημάτων του.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του κρατούμενου.
Αυτόπτες μάρτυρες και Ιρακινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι τζιχαντιστές βίασαν πολλές Γιαζίντι μετά την κατάληψη του βόρειου Ιράκ, το 2014.
Πολλές γυναίκες απήχθησαν και πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ ενώ οι άνδρες συγγενείς τους δολοφονήθηκαν.
Ο Χουσέιν είπε επίσης ότι από το 2013, όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έχει σκοτώσει περίπου 500 ανθρώπους.
«Πυροβολούσαμε όποιον έπρεπε να πυροβολήσουμε και αποκεφαλίζαμε όποιον χρειαζόταν»
«Πυροβολούσαμε όποιον έπρεπε να πυροβολήσουμε και αποκεφαλίζαμε όποιον χρειαζόταν να αποκεφαλίσουμε» ανέφερε.
Αφηγήθηκε επίσης πώς τον εκπαίδευσαν οι «εμίρηδες» να σκοτώνει: στην αρχή δυσκολευόταν, όταν του έφερναν να σκοτώσει κάποιον για να εξασκηθεί, αλλά μέρα με την ημέρα έγινε πιο εύκολο.
«Επτά, οκτώ, δέκα τη φορά. Τριάντα ή και σαράντα ανθρώπους. Τους πηγαίναμε στην έρημο και τους σκοτώναμε» πρόσθεσε.
Τελικά, έγινε πολύ καλός και δεν δίσταζε ποτέ να δολοφονεί ανθρώπους. «Τους κάθιζα κάτω, τους έδενα τα μάτια και τους πυροβολούσα στο κεφάλι. Ήταν φυσιολογικό», εξήγησε.
Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι θύμα των δυσκολιών της ζωής, της διαλυμένης οικογένειάς του και της φτώχειας στη γενέτειρά του, τη Μοσούλη.
«Δεν είχα χρήματα. (Δεν είχα) κανέναν να μου πει αυτό είναι λάθος, εκείνο είναι σωστό. Δεν υπήρχαν δουλειές. Είχα φίλους αλλά κανέναν για να με συμβουλεύσει» πρόσθεσε.
Ο Χουσέιν είναι σήμερα 21 ετών. Ξεκίνησε την «καριέρα» του ως τζιχαντιστής στα 14. Υποστηρίζει ότι το μύησε στον τζιχάντ ο ιεροκήρυκας ενός τεμένους.
Αρχικά εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα, τώρα διώκεται ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Κούρδοι πράκτορες περιέγραψαν ότι ο δεύτερος κρατούμενος, ο 31χρονος Γάφαρ Άμπντελ Ραχμάν, δεν είναι τόσο «κοινωνικός» και δεν έχει αποκαλύψει πολλά πράγματα για τα όσα έζησε όταν ήταν υπεύθυνος για την επιμελητεία του Ισλαμικού Κράτους.
Μιλώντας στο Reuters ο Άμπντελ Ράχμαν παραδέχτηκε ότι άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στο Κιρκούκ αλλά υποστήριξε ότι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν.
Είπε επίσης ότι ο ίδιος και ο αδελφός του εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος επειδή ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και αν δεν προσχωρούσαν στην οργάνωση θα τους εκτελούσαν.
Οι Κούρδοι δεν σχολίασαν τους ισχυρισμούς του, όμως οι ιρακινές αρχές εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις για τους τρομοκράτες που δηλώνουν ότι ακολούθησαν το Ισλαμικό Κράτος γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή.
Ο Άμπντελ Ράχμαν εξέφρασε θυμό μόνο όταν ρωτήθηκε ποια είναι η άποψή του για τον σιίτη πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι.
Απάντησε ότι το Ιράκ θα μαστίζεται πάντα από αστάθεια επειδή στη χώρα ζουν πολλές αιρέσεις. Ο Αμπάντι «δεν παρέχει δικαιοσύνη στους ανθρώπους», είπε.
http://hellas-now.com/tzichantistis-fysiologiko-na-viaso-pano-apo-200-gynekes-ke-na-skotoso-500-anthropous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου