Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η λαϊκή έκρηξη στην Τουρκία



Στην Τουρκία βρισκόμαστε μπροστά στην έκρηξη μιας λαϊκής ενέργειας μεγατόνων. Καταρχήν, λοιπόν, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τέτοιες ΜΑΖΙΚΕΣ λαϊκές εκρήξεις που φέρνουν σε άγρια και θανατηφόρα πολεμική σύγκρουση τις λαϊκές μάζες με το καθεστώς και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ αυθεντική λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

ΚΑΝΕΝΑΣ «υποκινητής» δεν θα μπορούσε να «στήσει» τέτοια παλιρροϊκά κύματα γενικού ξεσηκωμού αν ο αυτός (ο ξεσηκωμός) δεν βρισκόταν μέσα στα σπλάχνα της τούρκικης κοινωνίας και δεν τροφοδοτούνταν από τη συσσωρευμένη και συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ.

Βεβαίως και «υποκινητές» υπάρχουν και «σχεδιασμοί», τόσο σε εσωτερικό πεδίο, όσο και σε διεθνές. Στην Περιοχή αυτή, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, παίζονται μεγάλα παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται και διαπλέκονται ΟΛΕΣ οι πλανητικές δυνάμεις των ΔΗΜΙΩΝ της υφηλίου και οι αντίστοιχοι μηχανισμοί και πολιτικά τους παραρτήματα στην περιοχή.

Δεν μπορούμε, όμως, στο όνομα των υπαρκτών «υποκινητών» να πετάμε έξω από τα σκάφη μαζί με τις σαπουνάδες και το παιδί: ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ του επαναστατικού αναβρασμού που σαρώνει ΟΛΗ την περιοχή, όλον τον αραβικό κόσμο και σήμερα ξεσπά στην Τουρκία…

 


Ο επαναστατικός αυτός κυκλώνας έχει μια δική του αυτόνομη ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ανεξάρτητα από την εξέλιξή του θα επιφέρει καταλυτικές ανατροπές στα πράγματα και στη ΣΚΕΨΗ όχι μόνο στον αραβικό κόσμα και την Τουρκία, αλλά σε ΟΛΟΝ τον κόσμο.

Το πρώτο, συνεπώς, αφετηριακό και θεμελιακό σημείο είναι τούτο: Ότι και στην Τουρκία, όπως σε όλον τον αραβικό κόσμο βρισκόμαστε μπροστά σε εκρηκτικές λαϊκές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Πάνω σ’ αυτό το «θεμέλιο» στην αντικειμενικότητα και «αναγκαιότητα» των λαϊκών εκρήξεων,οικοδομούνται και οι σχεδιασμοί και τα «στησίματα» των ποικίλων καθεστωτικών δυνάμεων, των αρπακτικών και δημίων της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κακουργίας.

Και εδώ ακριβώς βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο, στην «τομή» κάθε λαϊκής εξέγερσης, διότι άλλες είναι οι απαιτήσεις και οι βαθύτερες αγωνίες και διεκδικήσεις του εξεγερμένου λαού και ριζικά διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις, οι επιδιώξεις και οι σχεδιασμοί των ποικίλων και πολύχρωμων πολιτικών «υποκειμένων» του καθεστώτος, καθώς και των διεθνών «προστατών». 

Άλλοι είναι οι στόχοι του λαϊκού ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ, της αντικειμενικής λαϊκής παλίρροιας ΚΑΙ ριζικά διαφορετικοί είναι οι στόχοι των πολιτικών δυνάμεων που διαπλέκονται, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, στον πόλεμο αυτόν.

Στην Τουρκία δεν μπορούμε να αναλύσουμε σε βάθος τις παρεμβάσεις και τους «σχεδιασμούς» που θα «στηθούν» (ή έχουν «στηθεί») πάνω σ’ αυτή τη λαϊκή έκρηξη, αν δεν καταλάβουμε βαθιά τη μεγάλη ΡΗΞΗ που υπάρχει και λειτουργεί επί χρόνια, οξυμένη από την ημέρα που ανέλαβε ο Ερντογάν, συσσωρεύοντας αποθέματα εκρηκτικών υλικών, μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών, μεταξύ του σημερινού καθεστώτος και του «κράτους» των στρατιωτικών.

Μέσα στις σημερινές συνθήκες αστάθειας και επαναστατικού αναβρασμού σε ΟΛΗ την περιοχή οι εσωτερικές αυτές ρήξεις στο καθεστώς της Τουρκίας γίνονται ακόμα πιο οξύτερες, όπως οξύτεροι γίνονται και οι διεθνείς ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας-Ρωσίας, καθώς και Τουρκίας-Ισραήλ. Είπαμε στην περιοχή παίζονται μεγάλα παιχνίδια…

Το επαναστατικά, λοιπόν, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ (η εκρηκτική εξέγερση του τούρκικου λαού) θα γίνει, ασφαλώς «αντικείμενο» αξιοποίησης των «Υποκειμένων»: Των διεθνών κορακιών και των εγχώριων αντιπολιτευτικών καθεστωτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα από το «βαθύ κράτος» των Κεμαλιστών.

Χωρίς,
 ιδιαίτερη και ολόπλευρη πληροφόρηση δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τις εξελίξεις αυτού του γιγάντιου λαϊκού κυκλώνα στην Τουρκία και γενικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Ένα ρεπορτάζ του αυστραλέζικου καναλιού, παρά το συνωμοσιολογικό τίτλο του (ερμηνεύει όλη αυτή τη λαϊκή έκρηξη στη Τουρκία αστυνομικά, σαν «στημένη»), περιέχει κάποιες αξιόλογες επισημάνσεις.
Το διαβάσαμε ΕΔΩ: 
http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2013/06/abc-australia.html

Πάντως ένα σίγουρο: Πλατειές λαϊκές μάζες στην Τουρκία και σε όλο τον αραβικό κόσμο έχουν μπει σε θυελλώδη επαναστατική κίνηση και αυτό θα επιφέρει ιστορικές ανατροπές ΠΑΝΤΟΥ…

Όταν το καζάνι της λαϊκής ΟΡΓΗΣ βράζει μπορεί να ελεγχθούν και να καναλιζαριστούν, για κάποιο διάστημα, οι καυτοί ατμοί του σε ποικίλους καθεστωτικούς κυλίνδρους, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν και οι ΡΩΓΜΕΣ που ανοίγει στο πλανητικό οικοδόμημα και στα εγχώρια καθεστώτα, είναι τόσο μεγάλες που δεν κλείνουν…

Βρισκόμαστε πλέον σε μια περίοδο λαϊκών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ και Επαναστάσεων και αυτό τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει…

Πλησιάζει και η ώρα της Ελλάδας, η δική μας ώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου