Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πρόβα πολέμου από την Ρωσία: Κολοσσιαία άσκηση με 250.000 άνδρες και χιλιάδες άρματα




"Πρόβα πολέμου" από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις: Αυτή την στιγμή μια τεράστια πολεμική μηχανή στην δυτική και κεντρική Ρωσία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, μετά από αιφνιδιαστική διακλαδική άσκηση που διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, όπως μετέδωσα το πρακτορείο ΙTAR-TASS.
Περίπου 250.000 προσωπικό 1500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ. Επίσης συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της ναυτικής Αεροπορίας (Τu-22, Tu-95 κλπ)
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες διαδηλώνουν στην Κρτιμαία και ζητούν την ένωση με την μητέρα Ρωσία από το πρωί σήμερα.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας απορρίπτουν τη νέα ουκρανική δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι πρέπει να εκφράσουν τη βούλησή τους. «Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στη νέα ουκρανική δημοκρατία», δήλωσε ο Πουσκόφ στο λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη. 
«Αν η Δύση έχει αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της πλατείας Ανεξαρτησίας ου έγιναν οι διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς) ως τη φωνή του λαού της Ουκρανίας, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν επίσης ότι οι πολίτες της Κριμαίας έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη βούλησή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Περισσότερα σε λίγο



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου