Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Εικόνες Βοσνίας και Ουκρανίας στα διόδια Μαλακάσας - Πολίτες τα καίνε (vid)




Εικόνες Ουκρανίας και Βοσνίας εκτυλίσσονται εδώ και λίγη ώρα στον κόμβο της Μαλακάσας, καθώς έξαλλοι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την νέα απίστευτη αύξηση στη τιμή διέλευσης των οχημάτων έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις!
Περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος«Δεν πληρώνω» και κάτοικοι του Ωρωπού, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κάποια στιγμή, ορισμένοι εξ αυτών, όρμησαν σε κουβούκλιο των διοδίων και αφού έβγαλαν την υπάλληλο από μέσα, έβαλαν φωτιά στην ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή.
Ο δήμαρχος Ωρωπού καταδίκασε τη συγκεκριμένη ενέργεια και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Εκτιμάται πως με τις νέες αυξήσεις το κόστος των διοδίων για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από την Αθήνα, ανεβαίνει στα 56,10 ευρώ από 44,3 ευρώ.
Πλέον οι διαδηλωτές βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών και έχουν ανοίξει τα διόδια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες όμως δεν έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια.
Οδηγοί κορνάρουν συνεχώς, περνώντας από το σημείο, προκειμένου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι από την αρχή και παρέπεμπε σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί, καθώς υπήρχε συσσωρευμένη οργή ύστερα από την εφαρμογή ενός ακόμη αντιλαϊκού μέτρου, που πλήττει εκ νέου τα ήδη επιβαρυμένα ελληνικά νοικοκυριά.
Λόγω της φωτιάς στον κόμβο της Μαλακάσας, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για αρκετή ώρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ για 10 περίπου λεπτά η διέλευση των οχημάτων γινόταν χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου αντιτίμου.
Tώρα οι πολίτες μεταβαίνουν στα διόδια Αφιδνών, όπου σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους αναχαιτίσουν.











 
ToΠλέον απίστευτο με την ιστορία των διοδίων που εισπράττονται φυσικά από αυτούς που έχουν στην ιδιοκτησίας τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες και στηρίζουν ως αντίτιμο την κυβέρνηση με "νύχια και με δόντια" είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης (ναι αυτός που απειλούσε αγρότες να μην επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί "Μιλάνε σαν χρυσαυγίτες") ενημέρωσε τους πολίτες ότι"πρόκειται για συμβατικές υποχρεώσεις"!
 
Σε μια χώρα που το 50% των πολιτών της αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και οι εργολάβοι το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι δρόμοι-σκοτώστρες φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε για μία διελευση οχήματος όσο κοστίζει μια μερίδα φαγητό: 3,5 ευρώ!
 
Έτσι ο Έλληνας οδηγός:
 
-Καλείται να πληρώνει συνεχώς αυξανόμενα τέλη κυκλοφορίας. Για ποιον λόγο άραγε; Για να κινείται στους παράδρομους των αυτοκινητόδρομων ή τους άθλιους και ασυντήρητους επαρχιακούς (κατ’ ευφημισμό) δρόμους;
>Καταβάλλει τα πιο ακριβά διόδια στην Ευρώπη για την κίνηση του στους ημιτελείς αυτοκινητόδρομους. Με άλλα λόγια χρηματοδοτεί την κατασκευή τους που πλήρωσε ήδη με τους φόρους του.
Κι όμως το θέμα είναι απλό. Οι παραχωρησιούχοι (αφού το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να κατασκευάσει δρόμους για τους πολίτες του), για να εισπράττουν διόδια θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν το έργο. Αν όμως πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας από τους Έλληνες οδηγούς τότε δεν θα πρέπει να πληρώνονται διόδια. Αν πάλι πληρώνονται διόδια τότε τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα πρέπει να υπάρχουν.
Διαφωνεί κανείς (πέρα από τους μεγαλοεργολάβους που απομυζούν τους Ελληνες από το '74 και μετά...)
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου