Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Η ισλαμική τυραννία σε μία πόλη της Συρίας: «Δώσαμε στους χριστιανούς τρεις επιλογές»
Η Οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκού (IŞİD) που αποκόπηκε από την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στους χριστιανούς που ζούνε στην πόλη Αρ-Ράκκα της κεντρικής Συρίας, στις όχθες του Ευφράτη, την οποία έχει καταλάβει η οργάνωση από πέρσι.
 
Η IŞİD που συλλέγει "φόρους" από τους χριστιανούς, ανακοίνωσε πως θα επιβάλει κάποιους θρησκευτικούς περιορισμούς, υποσχόμενη πως αυτοί οι οποίοι στην καθημερινή τους ζωή εφαρμόσουν αυτήν την "λίστα των συνθηκών" θα προστατευτούνε, ενώ απείλησε με θάνατο όσους δεν τις εφαρμόσουν.  
 
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα προσκείμενη σε τζιχαντιστές, χρησιμοποιείται ο όρος «zimmi» (μη μουσουλμάνοι που μένουν σε ισλαμικές χώρες) και αναφέρεται πως «Οι χριστιανοί θα δώσουν 14 γραμμάρια καθαρό χρυσάφι ως έναντι για το δίχτυ ασφαλείας που τους παρέχεται».
 
Η οργάνωση απαγόρευσε επίσης ανανεώσεις και επισκευές σε εκκλησίες, την χρήση του σταυρού και οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού συμβόλου εκτός της εκκλησίας, το χτύπημα της καμπάνας, όπως και όλες τις προσευχές και λατρείες σε δημόσιο χώρο. Η IŞİD διέταξε επίσης πως οι χριστιανοί δεν θα φέρουν όπλα.
 
«Παρουσιάσαμε τρεις επιλογές»
 
Στην ανακοίνωση της IŞİD αναφέρεται πως σε συνάντηση που έγινε με 20 χριστιανούς ηγέτες, οι όροι αυτοί έγιναν δεκτοί και αναγράφεται πως «Προσφέραμε στους χριστιανούς εκπροσώπους τρεις επιλογές:
 
«Ή θα γίνετε μουσουλμάνοι, ή θα αποδεχτείτε τους κανόνες της IŞİD ή αν αρνηθείτε την κυριαρχία της θα αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο να σας σκοτώσουν». Είπαμε στους χριστιανούς ηγέτες πως σε περίπτωση που απορρίψουν αυτούς τους όρους θα καθίσταντο νόμιμοι στόχοι και πλέον θα αντιμετώπιζαν το σπαθί της IŞİD».
 
Όταν τον Μάρτιο του 2011 ξέσπασε η κρίση στην Συρία από τα 300.000 άτομα που ζούσαν στην πόλη, κάτι λιγότερο από το 1% ήταν χριστιανοί.
 
Αλλά ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της IŞİD που έκαψαν εκκλησίες και της κατάληψης της πόλης μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τον στρατό, οι περισσότεροι χριστιανοί εγκατέλειψαν την Αρ-Ράκκα.
 
Παλιότερα είχαν απαγορεύσει και τη μουσική
 
Σε ανακοίνωση που έκανε τον Ιανουάριο η IŞİD, ανακοίνωσε πως περιορίζονται οι προσωπικές ελευθερίες του λαού της Αρ-Ράκκα.
 
Η IŞİD απαγόρευσε το παίξιμο και άκουσμα μουσικής σε δημόσιους χώρους, το κρέμασμα φωτογραφιών με ανθρώπους σε βιτρίνες μαγαζιών και την πώληση τσιγάρων και ναργιλέ.
 
Επίσης υποχρέωσε τις μεν γυναίκες να φορούνε ρούχα που σκεπάζουν εντελώς το πρόσωπο τους και τους άντρες να πηγαίνουν την Παρασκευή στο τζαμί.
 
Είχε αναφερθεί πως «το παίξιμο μουσικού οργάνου και η ερμηνεία τραγουδιού απομακρύνουν από την μνήμη του ανθρώπου τον Αλλάχ και το Κοράνι».
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου