Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ "ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ" ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/07/blog-post_611.html#ixzz38wexFkGp


Εκατομμύρια μουσουλμάνοι γιόρτασαν την Τρίτη στη Ρωσία, σηματοδοτώντας το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

 Στη Μόσχα τα τζαμιά δεν ήταν σε θέση να φιλοξενήσουν όλους τους προσκυνητές, έτσι οι άνθρωποι ξεχύνονται σε δρόμους και λωρίδες.

 Η λύση ήταν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να προσεύχονται έξω στο δρόμο, παρά την αποδοκιμασία κάποιων κατοίκων.

 Φέτος οι  αρχές της Μόσχας  άνοιξαν ένα μεγάλο εκθεσιακό κέντρο για τους μουσουλμάνους για να  προσεύχονται, αλλά η καινοτομία δεν αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής όσο είχε ελπίσει.

 Παρόλα αυτά, χιλιάδες προσκυνητές που δεν βρήκαν χώρο στο εσωτερικό προσευχήθηκαν γύρω από τα τζαμιά.

 Τα τζαμιά της Μόσχας μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 10.000 άτομα, ενώ υπάρχουν πάνω από 100.000 πιστούς που θέλουν να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

 Αυτό σημαίνει ότι 90.000 πιστοί πρέπει να προσεύχονται στους δρόμους, λωρίδες,στο τσιμέντο, ακόμη και στις γραμμές του τραμ.

 Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για τους πιστούς και τους κατοίκους της περιοχής.

 Η κατασκευή νέων τεμενών θα μπορούσε να λύσει το φλέγον ζήτημα, αλλά πολλοί ντόπιοι κάτοικοι είναι εναντίον αυτών των κινήσεων.
 
 Παιδιά και ενήλικες ήρθαν να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.Όσοι ήθελαν να το κάνουν στα τζαμιά έπρεπε να φθάσουν νωρίς το πρωί.Η αστυνομία έκανε το καλύτερό για να διατηρήση την τάξη και την ασφάλεια.
  
Μερικά από τα τελετουργικά, όπως το πλύσιμο, έπρεπε να πραγματοποιηθεί στους δρόμους.

Το τζαμί στο κέντρο της Μόσχας είναι ακόμα υπό κατασκευή - το έργο ήταν κατεψυγμένο χρόνια πριν, γιατί τα οικονομικά είχαν στερέψει.Όταν ο δημαρχος της Μόσχας Σεργκέι Sobyanin υποσχέθηκε να βρει τα κεφάλαια, οι συγκεντρωμένοι μουσουλμάνοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Η γιορτή διαρκεί για τρεις ημέρες και περιλαμβάνει επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους και στους τάφους των προγόνων.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ...


































πηγη

Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/07/blog-post_611.html#ixzz38welCtLV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου