Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Αυξάνουν και πληθαίνουν οι ορδές του ISIL στην Συρία: Ποιος θα τους σταματήσει;


Τρομάζει ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν γεμίσει τις ορδές του ISIL και μάχονται στη Συρία. Ένας στρατός που δημιουργήθηκε με τις ευλογίες των ΗΠΑ απλά και μόνο για να ρίξουν τον Άσαντ. Τα δε χτυπήματα των αμερικανικών μαχητικών έχουν περιοριστεί μόνο στο Β.Ιράκ καθώς εκεί επιθυμούν να δημιουργήσουν κράτος-προτεκτοράτο για τους Κούρδους. Για τον υπόλοιπο κόσμο που δεινοπαθεί και ιδιαίτερα για τους αμάχους στη Συρία από τις εγκληματικές πράξεις των ισλαμιστών η Αμερική έχει τηρίσει σιγή ιχθύος.
 
O αριθμός των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ξεπέρασε τους 50.000 στη Συρία, εκ των οποίων οι 6.000 στρατολογήθηκαν μόνο τον Ιούλιο, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
«O αριθμός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ξεπέρασε τους 50.000 στη Συρία, 20.000 και πλέον εκ των οποίων προέρχονται (από χώρες) εκτός Συρίας» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.
 
«Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας όπου υπήρξαν οι περισσότερες στρατολογήσεις» από την εμφάνιση αυτή της οργάνωσης στη Συρία το 2013, με 6.000 και πλέον νέους μαχητές.
 
Μεταξύ αυτών «τουλάχιστον 5.000 Σύροι τζιχαντιστές προσχώρησαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα και το Χαλέπι (βόρεια)» σύμφωνα με τον Ράχμαν, ο οποίος διευκρίνισε ότι 800 εξ αυτών είναι πρώην αντάρτες, ενώ οι άλλοι δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει όπλα.
 
Εκτός των 5.000 Σύρων το Ισλαμικό Κράτος στρατολόγησε τον Ιούλιο «περί τους 1.100 ξένους, περιλαμβανομένων Τσετσένων, Ευρωπαίων, Αράβων, υπηκόων χωρών της Ασίας όπως και μουσουλμάνους από την Κίνα» που έρχονται στη μεγάλη τους πλειονότητα από την Τουρκία, εξήγησε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
 
Σε εκείνους προστίθενται 200 τζιχαντιστές που έφυγαν από τις τάξεις του Μετώπου Αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου