Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Β.Βασιλικός: "Οι Γερμανοί δεν θυμούνται Ιστορία" - Τι δήλωσε για την Ρωσία


«Οι Γερμανοί δεν θυμούνται την Ιστορία, εμείς οι Έλληνες φέρουμε μόνον το 20% της ευθύνης», τονίζει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.
 
«Η κυρία Μέρκελ δεν έχει καταλάβει τι είναι η Ευρώπη, δεν το ξέρει διότι μεγάλωσε με τον κομουνισμό, όπως οι ηγέτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίες μπήκαν στην Ένωση πρόσφατα. Είναι όλοι τους πιο σκληροί από την ίδια τη Γερμανία. Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στο χρήμα, αλλά στη Δημοκρατία, δεν μπορεί να βασίζεται στους ισοσκελισμένους δημόσιους ισολογισμούς, αλλά στην ειρήνη. Τον περασμένο αιώνα υπήρξαν δυο πόλεμοι, οι οποίοι προκλήθηκαν από τις γερμανικές φιλοδοξίες. Είναι δυνατόν να μην βγάλαμε κανένα συμπερασμα;» διερωτάται ο συγγραφέας του «Ζ».
 
Στην ερώτηση «για πόσο καιρό οι Γερμανοί θα πρέπει να ζήσουν με ενοχές;», ο Βασίλης Βασιλικός απαντά: «Για όσο τους χρειάζεται μέχρι να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αντικαταστήσουν ένα ναζισμό στρατιωτικής φύσης με τον οικονομικό ναζισμό».
 
Ο Βασίλης Βασιλικός δηλώνει, επίσης, ότι «η Ελλάδα φέρει το 20% της ευθύνης της κρίσης», ότι δεν είναι εθνικιστής αλλά ρεαλιστής και προσθέτει πως «αν μία στα χίλια η Ελλάδα βγει από το ευρώ, δεν θα έχει πρόβλημα, θα μπει στη σφαίρα του ρωσικού ρουβλίου, ενός ισχυρού νομίσματος».
 
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας συγγραφέας χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη «σπουδαίο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εξήγησε με τέλειο τρόπο τις ελληνικές θέσεις» και εκτιμά ότι «αν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένας δεξιός πολιτικός, οι εταίροι θα είχαν ήδη συναινέσει σε βοήθειες και διευκολύνσεις στην πληρωμή των χρεών».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου