Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ:»XΩΡΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ»«O Λίβανος υφίσταται την πιο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.Αν η διεθνής κοινότητα δεν κάνει τίποτα η χώρα θα πέσει σε 5 μήνες « καταγγέλει η αδερφή Hanan Youssef που βοηθάει στην υποδοχή των εκατομυρίων σύριων προσφύγων στο Λίβανο.
Μετά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, εγκατέλειψαν τη Συρία εκατομύρια πολίτες.Στο Λίβανο σε μια χώρα με πληθυσμό 4 εκατομυρίων έφθασαν 2.000.000 σύριοι από την αρχή της διαμάχης. «Ποτέ καμιά χώρα δεν δέχθηκε τόσους πρόσφυγες.Φανταστείτε στο Βέλγιο να διπαλσιαστεί ο πληθυσμός σε κάποια χρόνια «.
Μέλος της Notre-Dame της Charité du Bon-Pasteur η μοναχή Hanan Youssef προσφέρει ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη στα θύματα του πολέμου στα προάστια της Βηρυτού. Υπογραμμίζει ότι»στο Λίβανο οι σύριοι έχουν πρακτικά τα ίδια δικαιώματα με τους λιβανέζους,αυτοί μπορούν εδώ να εργάζονται.Αλλά σιγά σιγά το επίπεδο της ζωής των λιβανέζων έγινε το ίδιο με αυτό των προσφύγων. Η κατάσταση γίνεται δύσκολη για όλον τον κόσμο. «.
«Οι τρομοκράτες αναμειγνύονται με τους πρόσφυγες. «
«Αν η διεθνής κοινότητα δεν πάρει γρήγορα μέτρα αν δεν βοηθήσει το Λίβανο να ενδυναμώσει την υποδομή του όλα θα χαθούν σε 5 μήνες» προειδοποιεί η Youssef. Το Λίβανο τον διασχίζει η πιο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας». «Δεν υπάρχουν αρκετοί έλεγχοι στα σύνορα. Αυτά είναι πάντα ανοιχτά σε σύριους και λιβανέζους και υπάρχουν καταχρήσεις : τρομοκράτες αναμείχθηκαν με  τους πρόσφυγες  και εγκαταστάθηκαν σε όλην τη χώρα .Υπήρξαν επεισόδια,βία,εγκληματικές ενέργειας,και δολοφονίες «.
«Αν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει Χαλέπι και Χομς τελειώσαμε. Μετά τη Χομς θα είναι η σειρά του Λιβάνου.»»Με την DAECH πια κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπάρξει: ή προσηλυτίζεσαι στο ισλάμ ή πληρώνεις ένα φόρο ανυπολόγιστο,ή σε δολοφονούν ή φεύγεις και αυτή είναι η μόνη πραγματική εκδοχή».
Η ακτιβίστρια μοναχή φοβάται για έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στο Λίβανο. «Οι εντάσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών σε όλην τη Μ Ανατολή είναι αισθητές ως και στο Λίβανο.Οι σιίτες της της Hezbollah συστρατεύονται με τον Bachar el-Assad για νά αποφευχθεί οι σουνίτες να πάρουν τον έλεγχο του Λιβάνου.Αλλά οι σύριοι που έρχονται στο Λίβανο είναι σουνίτες.Οι μεγάλες συσπειρώσεις των σιιτών εντοπίζονται σε ιράν,Λίβανο και Ιράκ.Αυτοί ανατιτίθενται στα σουνιτικά κράτη του κόλπου  που κατά τη γνώμη μου χρηματοδοτούν κάπως την τρομοκρατία».
«Υπάρχει πολύ σιωπή γύρω από τη Μέση Ανατολή » εκτιμά η Youssef. «κανένα μέτρο δεν ελήφθηκε.Μια γενιά σύριων παιδιών μεγαλώνουν χωρίς εκπαίδευση και μαθαίνουν να πολεμάνε:ποιό είναι το μέλλον τους ; Bιάζουν και πουλάνε  χιλιάδες γυναίκες : ποιό το μέλλον τους ; Χωρίς να μιλάμε για τους 150 000 νεκρούςΠου πάμε;  » αναρωτιέται η Youssef.
«Πρόκειται για τρομοκράτες,βαρβάρους που σκοτώνουν χωρίς καμιά ενοχή.Αν τους αφήσουμε να πάρουν την Μ Ανατολή    τίποτα δεν θα τους εμποδίσει να κάνουν το ίδιο σε Ευρώπη και ΗΠΑ.Χρειάζεται μια άδολη πολιτική απόφαση » συμπεραίνει ο  Youssef. (Le vif 29/05/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου