Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

ΗΠΙΟΙ Κ.ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Π.ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ Συνεδρίαση EWG: Οι "σκληροί" δεν θέλουν παράταση, θέλουν να κόψουν ρευστότητα, αποσύρουν πρόταση - Κυβέρνηση: "Ούτε ευρώ πλέον σε ΔΝΤ, Ευρωπαίους"

 
Την σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα και την απόρριψη του αιτήματος παράτασης του προγράμματος αποφάσισε το Βερολίνο και αυτό επέβαλλε και στο Euroworking Group που ξεκίνησε.
Επίσης αποσύρουν την επαχθή πρόταση που είχαν καταθέσει στην ελληνική κυβέρηση. Αν και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρόταση και να αποφευχθεί το δημοψήφισμα  που θα αποτελέσει την αρχή κατεδάφισης της ετρωζώνης.
Πιο ήπια αντίθετε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ η οποία έτσι ή αλλιώς βλέπει "το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της" αφού η κυβέρνηση διακήρυξε ότι δεν θα πληρωθεί η δόση στο Ταμείο στις 30 Ιουνίου.
Το ίδιο ήπιος, στάση που διατήρησε όλες αυτές τις ημέρες ήταν ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π.Μοσκοβισί. "Θα δούμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε για επέκταση του προγράμματος".
Γενικώς στο Eurogroup "τα έχουν δει όλα" με την απόφαση της Αθήνας και ο εκκευρισμος είναι μεγάλος. Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας και είναι πολύ πιθανό πλέον να "αποστραγγίξουν" ή να προσπαθήσουν να "κόψουν" την ρευστότητα των τραπεζών για να κλείσουν στην Ελλάδα (ή έτσι νομίζουν) και να δώσουν ένα όπλο στους συνεργάτες ττους εντός Ελλάδας (ΝΔ,Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό επίπεδο...) να κερδίσουν ή να περιορίσουν την ήττα στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.
"Θλιβερή απόφαση γιατί έκλεισε την πόρτα σε περαιτέρω συζητήσεις".χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να καταφύγει σε δημοψήφισμα για το πρόγραμμ ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισενμπλουμ.
Αρνητικός εμφανίστηκε και ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ στο να δοθεί παράταση μέχρι την Κυριακή 5 Ιουλίου στην παράταση του μνημονιακού προγράμματος που λήγει στις 30 Ιουνίου και εμμέσως στην συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, από την ΕΚΤ: "Δεν υπάρχουν τρεις εβδομάδε, υπάρχουν μόνο τρεις ημέρς για το πρόγραμμα. Μετά τελειώνει".
Και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτες, της ομάδας ττων ΥΠΟΙΚ "δορυφόρων" του Βερολίνου, μίλησε για "Ανάγκη να αισθανθούν οι Ελληνες τις συνέπειες της χρεοκοπίας".
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας σε συνεργάτη του defencenet.gr τόνισε τα εξής: "Αν κόψουν την ρευστότητα κόβουν τον ομφάλιο λώρο με την Ελλάδα. Φυσικά δεν θα πληρωθεί ούτε το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ούτε οι Ευρωπαίοι δανειστές, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου