Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιο Τζιχάντ έχει κηρύξει η Αλ-Κάιντα - Έρχονται συγκλονιστικές εξελίξεις...

tzixant-alkainta

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

  

Καραβάνια από τζιχαντιστές αντάρτες της Αλ-Κάιντα από το Αφγανιστάν «πάνε να απελευθερώσουν το Κασμίρ»!

Σύμφωνα με ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο που εμφανίσθηκε στο Λονδίνο από τις βρετανικές αρχές, η Αλ Κάιντα ζήτησε από τους μουσουλμάνους στο Κασμίρ, να μιμηθούν “αδελφούς” στη Συρία και στο Ιράκ, και να εξαπολύσουν ένα βίαιο «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) κατά της ίδιας της Ινδίας!

Το βίντεο, που περιλαμβάνει δήλωση-απειλή που ανέγνωσε ο Maulana Asim Umar, ηγέτης και πολέμαρχος του πυρήνα της οργάνωσης της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, έκανε τους Ινδούς αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφάλειας να ανησυχήσουν πολύ έντονα.

Το βίντεο υπόσχεται «καραβάνια τζιχαντιστών που θα προέρχονται από το Αφγανιστάν με σκοπό να «απελευθερώσουν το Κασμίρ» από τους Ινδούς.

Το βίντεο, είχε τίτλο, «Ο πόλεμος συνεχίζεται» και εμπεριέχει δήλωση-μήνυμα για τους μουσουλμάνους του Κασμίρ, μέσω ενός ηχητικού κηρύγματος από τον ίδιο τον Ομάρ.

Περιλαμβάνονται σκηνές που χρονολογούνται από τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα το 2010, στους δρόμους της Σριναγκάρ (Κασμίρ), στις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες άμαχοι, κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης με τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Είναι ενδιαφέρον, ότι αυτό το βίντεο αναφέρεται στους μουσουλμάνους και από τις δύο πλευρές των συνόρων, τόσο στην Ινδία όσο και στο Πακιστάν, καθώς και στους ευρύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και των δύο χωρών. Οι μουσουλμάνοι του Κασμίρ καλούνται πρώτοι βέβαια να ενταχθούν στην παγκόσμιο κίνημα του τζιχάντ.

Επίσης εμφανίζονται μαχητές της Αλ Κάιντα, από τις ομάδες της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Levant» (ISIL) που εισέβαλαν στο Ιράκ, λέγοντας συγκεκριμένα ότι, «Τώρα οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει τα όπλα και βαδίζουν στον «δρόμο» της τζιχάντ. Ακόμη και εκείνοι που απέρριψαν τις ένοπλες ομάδες της τζιχάντ, ενώνουν τα «βήματα τους» σε αυτό το μονοπάτι, απογοητευμένοι από τους δημοκρατικούς τρόπους των ειρηνικών διαδηλώσεων».!

Ως χώρες «στόχοι» αναφέρονται, το Αφγανιστάν, η Συρία, το Ιράκ, η Αλγερία αλλά και άλλα μέρη του κόσμου, όπου ο ισλαμικός εξτρεμισμός έχει ισχυρή παρουσία.

Το βίντεο απευθύνει επίσης έκκληση για επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και για μια επανάληψη του τρομοκρατικού συμβάντος του αποκεφαλισμού βρετανού βασιλικού πεζοναύτη στο Λονδίνο, το περασμένο έτος. Ο στρατιώτης αποκεφαλίστηκε από δύο άνδρες από την Νιγηρία μέρα μεσημέρι, έξω από στρατόπεδο.

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό, σχετικά με την ενεργό δράση τζιχαντιστών μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, «βάζοντας όλο τον κόσμο σε κίνδυνο»!

Η Ρωσία ενημέρωσε τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για δράση των επικίνδυνων ομάδων της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, που συνδέοται άμεσα με την Αλ-Κάιντα.

Διεθνείς παρατηρητές φοβούνται ότι η Συρία έχει καταστεί το μεγαλύτερο πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης για τους τζιχαντιστές αντάρτες, αντί του Πακιστάν, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες εκπαιδεύονται στα πιο απαιτητικά είδη πολέμου, ειδικά στον πόλεμο κατοικημένων πόλεων κά.

Πριν δύο μήνες η ρωσική ηγεσία, κοινοποίησε στα ΜΜΕ, την εγκατάσταση πυραύλων «Iskander» στο Καζακστάν ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Δηλαδή την δράση των τζιχαντιστών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Το σενάριο αυτό έχει να κάνει με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν. Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ενδέχεται ισλαμιστές αντάρτες να προσπαθήσουν να διεισδύσουν στις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας με σκοπό να δημιουργήσουν χάος.

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν, δεν διαθέτει τον επαρκή έλεγχο της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα αναζωπύρωσης του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Υπάρχει πιθανότητα επίσης οι εξελίξεις αυτές να επεκταθούν και στις γειτονικές περιοχές, ιδίως στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας (Βλέπε Τσετσενία).

“Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”
: http://www.hellas-now.com/2014/06/blog-post_5720.html#sthash.cQJvXvTo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου