Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το μπλοκάρισμα του South Stream ρίχνει την βουλγαρική κυβέρνηση συνασπισμού! - "Επανάσταση" των φιλορώσων


Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να «παγώσει» τις διαδικασίες κατασκευής του αγωγού, υπακούοντας στις εντολές ΗΠΑ κι ΕΕ φαίνεται πώς οδηγεί στην ανατροπή της, καθώς δύο κόμματα που είναι βασικοί εταίροι στην κυβέρνηση, το «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» και οι «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας» άσκησαν σφοδρή κριτική στο συγκυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα για την απόφασή του να βάλει τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ επάνω από τα εθνικά βουλγαρικά συμφέροντα μπλοκάροντας τον South Stream.
Το σοσιαλιστικό κόμμα που αποτελεί τον μεγαλύτερο εταίρο στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι παραιτείται και πάει σε εκλογές προκειμένου να αποφασίσει ο βουλγαρικός λαός ποιος δρόμο θέλει να ακολουθήσει η χώρα: Αυτό των ΗΠΑ και ΕΕ στην οποία ανήκει η Βουλγαρία, αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να γλιτώσει την εξαθλίωση και την εθνική παρακμή ή να προσεγγίσει την Ρωσία και να συσφίγξει τις σχέσεις μαζί της υλοποιώντας το μοναδικό έργο που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της βουλγαρικής οικονομίας, τον South Stream;
Οι κάλπες αναμένεται να στηθούν τον ερχόμενο Ιούλιο και σίγουρα θα πρόκειται για σύγκρουση δύο κόσμων, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και καταστάσεις ανάλογες με αυτές της Ουκρανίας, αν ΗΠΑ και ΕΕ διακρίνουν ότι το αποτέλεσμα "δεν τους βγαίνει"...
Στις Ευρωεκλογές οι Σοσιαλιστές ηττήθηκαν και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του φιλοδυτικού Μπόικο Μπορίσοφ, η οποία είχε καταρρεύσει υπό το βάρος των αντιδράσεων στις αρχές του 2013.
Ούτε το κόμμα του Μ.Μπορίσοφ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και όλα δείχνουν ότι η ουκρανική κρίση φτάνει πλέον στα ελληνικά σύνορα.
Τις ένιπλες δυνάμεις, πάντως, τις ελέγχουν ακόμα οι φιλορωσικές δυνάμεις σε ότι αφορά ανώτερα και κατώτερα στελέχη, ενώ η ηγεσία του στρατεύματος είναι φιλοδυτική.
Αλλωστε ο πρόεδρος της Ρωσίας, λίγο πριν την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης στην Ουκρανία το είχε πει εμμέσως πλην σαφώς: "Στέλνετε τον υπουργό Εξωτερικών σας (σ.σ.: την Κάθριν Αστον) σστο Κίεβο που δεν έχετε δικαίωμα. Πώς θα σας φαινόταν να στείλουμε κι εμείς τον Σ.Λαβρόφ στην Αθήνα ή στην Λευκωσία να δίνει συμβουλές στους διαδηλωτές"
Οι Δυτικοί δεν σεβάστηκαν την συμφωνία του 1990, ούτε την συμφωνία της Γιάλτας. Ειδικά για την Βουλγαρία είχε πέσει στην ανατολική σφαίρα επιρροής...
Οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου