Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΗΜΙΤΡΕΛΟΣ “ΓΟΛΙΑΘ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝ “ΔΑΥΙΔ” ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ “ΦΟΥΣΤΙΤΣΕΣ”(ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ)

0000ghg (1)

Διεθνής διασυρμός και διαπόμπευση των Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας και της ΕΛΑΣ εξαιτίας ενός -πιθανόν- αστυνομικού που παραφρόνησε εν ώρα υπηρεσίας  έχει προκαλέσει η απερίγραπτα βάναυση ενέργεια άνδρα των ΜΑΤ να χτυπήσει πισώπλατα εργαζόμενη γυναίκα, καθαρίστρια σε κατάσταση απόλυσης από το διεφθαρμένο υπουργείο Οικονομικών.
Με φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο οικονομικών και πρωτοσέλιδο με κείμενο-χλεύη για μια «μάχη» τύπου Δαυίδ – Γολιάθ, η διεθνής έκδοση  των New York Times αναγορεύει τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών σε σύμβολο αντίστασης. Από την άλλη ο ανεγκέφαλος και ήδη από την πρώτη ώρα ανύπαρκτος υπουργός Δημόσιας Τάξης-τσιράκι του άφιλου πρωθυπουργού, αρνείται να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, δείχνοντας πρόσωπο και συμπεριφορά αλήτη της γειτονιάς.
Στο εκτενές ρεπορτάζ για τον αγώνα των καθαριστριών, το οποίο εστιάζεται κυρίως στα επεισόδια της χθεσινής ημέρας, η διεθνής έκδοση των New York Times, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το αδιέξοδο τύπου Δαυίδ – Γολιάθ, στο οποίο πρωταγωνιστούν μεσήλικες στην πλειοψηφία τους γυναίκες που κραδαίνουν σφουγγαρίστρες και αντιστέκονται στις αστυνομικές δυνάμεις, έχουν μετατρέψει τις καθαρίστριες σε ένα ασυνήθιστο σύμβολο αντίστασης στα μέτρα λιτότητας, για τα οποία ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι έχουν επιτρέψει σταδιακά στην Ελλάδα να διατηρήσει τον έλεγχο των οικονομικών της».  Παράλληλα, στο άρθρο σχολιάζονται και οι συστάσεις του ΔΝΤ για αρνητικές αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ περιγράφεται λεπτομερώς ο πολυήμερος αγώνας των καθαριστριών.
O αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι πρώτο θέμα στην International New York Times – Λόγια του… αέρα οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί προστασίας των αδικημένων. Για άλλη μια φορά η χώρα μας γίνεται διεθνώς ρεζίλι λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης.

Για άλλη μια φορά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται αρνητικά με την Ελλάδα προβάλλοντας σκληρές εικόνες εργαζομένων γυναικών που ξυλοκοπούνται ανηλεώς γιατί απλά… θέλουν πίσω τις δουλειές τους. Ο δυναμικός αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών γίνεται πρώτο θέμα στην διεθνή έκδοση των New York Times και το ρεπορτάζ κάνει τον γύρο του κόσμου γράφοντας για τα «σύμβολα αντίστασης κατά των μέτρων λιτότητας».
ΣΥΡΙΖΑ
Αλληλέγγυος στον αγώνα των καθαριστριών, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως “η κυβερνητική βία και ο αυταρχισμός δεν θα νικήσουν την περηφάνια και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Θα στηρίξουμε με όλους τους πολιτικούς, νομικούς και υλικούς τρόπους τα δίκαια αιτήματά τους μέχρι τη δικαίωση και τη νίκη απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα”.
“Αποστολή και θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου είναι να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους αδύναμους. Όχι να ξεθυμαίνει επάνω τους για λογαριασμό μιας άτεγκτης, άδικης, αδυσώπητης, διαπλεκόμενης και απονομιμοποιημένης, ηθικά και πολιτικά, κυβέρνησης”, τόνισε η υπεύθυνη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου και επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον που να δικαιολογεί την εξουθένωση της κοινωνίας και του λαού”. “Η στοίχιση της Δικαιοσύνης με το δίκαιο είναι δημοκρατική επιταγή”.
Οι αποφάσεις των δικαστηρίων “κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση”, τόνισε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ







ΧΘΕΣ
Μόνο αποτροπιασμό και απέχθεια προκαλεί η εικόνα της απίστευτης βίας που δέχεται μια από τις γυναίκες καθαρίστριες από “άντρες” των ΜΑΤ, ενώ, ο πιο… “άντρας” απ’ όλους, της καταφέρνει πισώπλατα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, φορώντας μάλιστα στο χέρι του μια σιδηρογροθιά, που προφανώς χορηγεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…
10386827_4328379462916_2681230793419028095_n
Είναι Γυναίκα αγωνίζεται για τη ζωή της και για τη δική μας ζωή και δεν χρειάζεται σιδηρογροθιές, μόνο σιδερένια θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη.

Έτσι αποφάσισε ο Κικίλιας να κάνει το ντεμπούτο του ως υπουργός, με εντολές για βία που τη συναντάς μόνο σε χούντες όπως αυτή του Ερντογάν, και γεμίζοντας τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα με εικόνες που συνιστούν την επιτομή του διασυρμού, όχι μόνο της χώρας αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού.



http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου