Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Oι ρωσόφονοι κρατούν ακόμα το κέντρο του Κραματόρσκ - Γενική επιστράτευση στο Λούγκανσγκ (vid)



Σύμφωνα με τις δυνάμεις Αυτοάμυνας το κέντρο του Κραματόρσκ ακόμα κατέχεται από ρωσόφωνους. Στα χέρια του ουκρανικού Στρατού (ή ότι έχει απομείνει από αυτον) έχουν πέσει τα περιχωρα της πόλης. Στην κεντρική οδό της πόλης οι ίδιοι οι κάτοικοι σταμάτησαν την είσοδο των ουκρανικών τεθωρακισμένων κυριολεκτικά με τα κορμιά τους, φωνάζοντας "φύγετε φασίστες".
"Κρατάμε μόνο το κέντρο της πόλης" δήλωσε ο ηγέτης τους. Αναφέρει επίσης ότι κατά την διάρκεια της νύχτας σοτώθηκα επτά από τους άνδρες του και τραυματίστηκα δώδεκα. Τώρα επικρατέι σχετική ηρεμία.
"Ένοπλοι φιλορώσοι εισέβαλαν σε στρατιωτική μονάδα στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ, τραυματίζοντας δύο Ουκρανούς στρατιώτες", ανακοίνωσε χθες βράδυ το τοπικό γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών. Λίγο νωρίτερα, ο ρωσόφωνος κυβερνήτης της πόλης Βαλέρι Μπολότοφ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας και «γενική επιστράτευση όλων των ανδρών».
Ηρεμία πριν την καταιγίδα επικρατεί ακόμα και στο Σλαβιάνσκ όπου, οι κάτοικοι μαζεύουν προμήθειες σε τρόφιμα αναμένοντας νέα επίθεση από τους Ουκρανούς. Η πόλη έχει περκυκλωθεί και έχουν καταηφθεί τα οδοφράγματα της περιμέτρου.
Ο δήμαρχος της όλης είπε "άντρες και γυναίκες κατατάσονται στην πολιτοφυλακή για να υπερσπιστούν την πόλη, δεν έχουμε αρκετά όπλq για όλους".
Στο μεταξύ στις μάχες του Σλαβιάνσκ ρωσόφωνος ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε ξένο μισθοφόρο αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά πως το ΝΑΤΟ έχει βάλει το "χεράκι" του στην ουκρανική κρίση. Επίσης έχει κατασχεθεί οπλισμός δυτικής προελεύσεως.
Στο μεταξύ συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Igor Rozovski 39 ετών, κάτοικου της Οδησσού και γιατρού στο επάγγελμα ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει πληγωμένους και καμμένους από την φωτια στο κτίριο των συνδικάτων που στοίχισε της ζωή σε 38 άτομα, και αναφέρει ότι ένοπλοι νεοναζί του Δεξιού Τομέα όχι μόνο δεν τον άφησαν να πλησιασει αλλά τον απώθησαν λέγοντάς του "την ίδια τύχη θα έχεις και συ Εβραίε όπως και οι άλλοι Εβραίοι της πόλης".
Τι σκποπεύουν να κάνουν ο προεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής David Harris, και η κυβέρνηση των ΗΠΑ που με δικιά τους ανοχή αν όχι συνενοχή διορίστικε αυτή η εγκληματική νεοναζιστική κυβέρνηση στο Κίεβο;
Ο γιατρός μάλλιστα απορεί γιατί ο κόσμος (η Δύση) παραμένει σιωπηλή.
Αίσθηση όμως προκαλεί το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί ο ουκρανικός Στρατός με την περίφημη δέκατηέβδομη ερώτηση, στην οποία ρωτούν τους στρατιώτες εάν είναι έτοιμη να πυροβολήσουν ακόμα κι γυναίκες! Είναι εμφανές ότι επειδή ο ουκρανικός Στρατός είναι πολυεθνικός και ένα μεγάλο μερος του είναι Ρώσοι, οι νεοναζί του Κιέβου προσπαθούν να δουν ποιοι είναι φυλετικά Γερμανοχαζάροι και αποφασισμένοι να εκκαθαρίσουν πληθυσμούς ρωσικού αίματος. Όσοι δεν απαντούν την αισχρή και παράνομη αυτή ερώτηση, πάνε στα μετόπισθεν.
Ως επί το πλέιστον στις όποιες επιχειρήσεις εμπλέκονται στρατιώτες φυλετικά Γερμανοχαζάροι, ή Ρουμάνοι, ή Πολωνοί από το Ζίτομαρ, ή Ούγγροι, κοινώς όλες οι άλλες εθνικότητες πλην Ρώσων.
Η ερώτηση αναφέρει "πως κρίνετε την ετοιμότητά σας μόλις σας δοθεί η εντολή να ανοίξετε πυρ ακόμη και με την παρουσία "εξωγενών" παραγόντων (ακόμα και εαν βρίσκονται γυναίκες μεταξύ των ενόπλων)."
Ήδη έγινε χρηση αυτής της ερώτησης με την δολοφονία εν ψυχρώ μιας 21χρονης νοσοκομας της Julia Izotova στο Κραματόρσκ.Η κοπέλα βοηθούσε πληγωμένους πολιτοφύλακες όταν την σκότωσαν μαζι με τρεις φίλους της μέσα στο αυτοκίνητο τους που το έκαναν κυριολεκτικά "ελβετικό τυρί"



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου