Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έκτακτο: Ουκρανοί στρατιώτες άνοιξαν πύρ κατά ρωσόφωνων στη Μαριούπολη - Υπάρχουν νεκροί (upd)


Ουκρανοί στρατιώτες μετά από εντολή της «κυβέρνησης» του Κιέβου άνοιξαν πυρ κατά ρωσόφωνων τα ξημερώματα στην Μαριούπολη με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες. Οι πληροφορίες για τον αριθμό τους είναι συγκεχυμένες, αλλά φαίνεται πώς επικράτησε «κόλαση πυρός» και η κατάσταση παραμένει έκρυθμη σε μία πόλη όπου ζουν και 150.000 Έλληνες.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς περίπου 500 Ρωσόφωνοι επιχείρησαν να εισβάλουν σε στρατιωτική βάση στη Μαριούπολη η οποία ελέγχεται από τον Ουκρανικό Στρατό τα ξημερώματα της Πέμπτης και οι Ουκρανοί άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.
Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης, για τρεις νεκρούς και δεκάδες συλληφθέντες. Τα ρωσικά ΜΜΕ από την πλευρά τους μιλούν για τουλάχιστον έναν νεκρό -κατά άλλες αναφορές, τέσσερις- από τις συγκρούσεις.
Ο Αρσέν Ασάκοφ, υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, 13 τραυματίστηκαν και 63 τέθηκαν υπό κράτηση».
Το ρωσικό RT μιλά για έναν νεκρό, το Interfax για τέσσερις. Στα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδονται ερασιτεχνικά βίντεο στα οποία ακούγονται πυροβολισμοί και φαίνεται να πέφτουν βόμβες μολότοφ.
Όπως φαίνεται από όλες τις αναφορές, το περιστατικό συνέβη σε βάση της εθνοφρουράς έξω από τη Μαριούπολη, με πλήθος φιλορώσων να πολιορκεί τη βάση καλώντας σε παράδοση τους στρατιώτες, οι οποίοι και απάντησαν με πυρά.
Η Μαριούπολη είναι μία από τις δέκα πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, που σιγά σιγά «γλιστρούν» από την κυριαρχία του Κιέβου, με φιλορώσους να έχουν πάρει τον έλεγχο κυβερνητικών κτιρίων.
Στη Μαριούπολη ζούν και 150.000 Έλληνες ομογενείς.
Αυτή τη στιγμή και ενώ πρόκειται να υπάρξει τετραμερής συνάντηση στη Γενεύη απο αντιπροσωπείες της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μαριούπολη και τη νοτιοανατολική Ουκρανία παραμένει σε εκρηκτική κατάσταση.
Η Μόσχα είχε ήδη προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να προσέξουν «τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ριψοκίνδυνης υποστήριξης των προστατευόμενών της του Κιέβου». Τώρα χύνεται και άλλο αίμα ανθρώπων και η Ουκρανία εισέρχεται σε έναν εμφύλιο πόλεμο με ευθύνη της κυβέρνησης του Κιέβου.
Αναμένεται λοιπόν η απάντηση της Ρωσίας στους νεκρούς της Μαριούπολης εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου