Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτες εικόνες: Χιλιάδες μετανάστες πάνε με τα πόδια Βουδαπέστη-Αυστρία – Κάνουν 175 χιλιόμετρα [βίντεο] για να βρεθούν στην αγκαλιά της μαμά Μέρκελ


Απίστευτες εικόνες: Χιλιάδες μετανάστες πάνε με τα πόδια Βουδαπέστη-Αυστρία - Κάνουν 175 χιλιόμετρα [βίντεο]
Το απόλυτο χάος επικρατεί στην Ουγγαρία μετά την κρίση με τους πρόσφυγες. Εκατοντάδες εγκατέλειψαν την ελπίδα να φύγουν απευθείας προς τη Γερμανία με τρένο και ξεκίνησαν τη διαδρομή με τα πόδια ως τα σύνορα της Αυστρίας, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 175 χιλιομέτρων.
Το απόγευμα της Παρασκευής η ουγγρική αστυνομία δεν εμπόδισε την έξοδό τους με τα πόδια. Εθελοντές Ούγγροι αποφάσισαν να βοηθήσουν και έπαιρναν πολλούς πρόσφυγες στα αυτοκίνητά τους, ειδικά τα παιδιά και τους γέρους.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, απελπισμένοι άνθρωποι περπατούν κουβαλώντας τα λιγοστά τους υπάρχοντα και τις οικογένειές τους ενώ πολλοί κρατούν στα χέρια πανό με την εικόνα της Ανγκελα Μέρκελ.



Την Παρασκευή η ουγγρική κυβέρνηση σκλήρυνε τα μέτρα για τους μετανάστες. Με νέο νόμο που ψηφίστηκε έκτακτα, ο στρατός μπορεί να μετακινηθεί προς τα σύνορα αν χρειαστεί. Επίσης, η μετανάστευση είναι παράνομη και ορίζονται αυστηρά πρόστιμα για τους λαθρέμπορους. Τιμωρείται αυστηρά ακόμη και το να περάσεις ή να χαλάσεις τον σιδερένιο φράχτη και ορίζεται ποινή φυλάκισης ως τρία χρόνια.


«Εμείς δεν θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά τους σε ένα χαλιφάτο της Ευρώπης», δήλωσε ο Ανταλ Ρογκάν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του πρωθυπουργού Μ.Ορμπάν. Ενας άλλος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ζήτησε «η Ευρώπη να απαλλαγεί από αυτή τη φρίκη, ακόμη και με τα όπλα» ενώ αποκάλεσε τους μετανάστες «άγριους, ζώα», και είπε ότι «απειλούν την ευρωπαϊκή φυλή που είναι λευκή και χριστιανική».
Η ρήξη με αφορμή το προσφυγικό κύμα απειλεί τώρα και την Αυστρία και ειδικότερα την καθολική εκκλησία. Ενώ οι καθολικές οργανώσεις Caritas βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο άσυλο, ο καρδινάλιος Péter Erdö έσπασε τη σιωπή του και αποδοκίμασε όσους παίρνουν το ρίσκο να βοηθήσουν πραγματικά τους μετανάστες, όπως είπε.
Μετανάστης με κινητικά προβλήματα με τα πόδια στην Αυστρία:

Δημοσιογράφος του BBC που ακολούθησε με τα πόδια τους μετανάστες γράφει:
«Ενας από τους μετανάστες μου είπε: Θα συνεχίσουμε ώσπου να φτάσουμε στην Αυστρία και από εκεί στη Γερμανία. Η Μέρκελ είναι η μαμά μας».

Και το BBC διερωτάται: Μπορούν οι μετανάστες να επιλέγουν πού θα πάνε;



.

ohifront.
 http://amethystosbooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου