Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κόσμος καίγεται και το ευρώ χτενίζεται

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Στην εικόνα που παραθέτω, φυλακισμένοι σε ουγγρικές φυλακές, στρατεύονται για να χτιστεί ο φράχτης στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας


Την ίδια ώρα, χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται σε χώρους κράτησης -ξέρετε, έτσι λέγανε και οι Ναζί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-, ενώ στα σύνορα η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.
Η Ουγγαρία δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο, που θυμίζει άλλες καταστάσεις, ενώ της κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνήσεις χωρών που χρηματοδοτούσαν μέχρι πρόσφατα τον ISIS.
Η Ευρώπη, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να πουλήσει αθωότητα, πως δεν έχει καμία σχέση με τον επεκτατισμό, την αποικιοκρατία και την παγκόσμια βία ή τον φασισμό. 

Στο μεταξύ, όλο και λιγότερες χώρες θεωρούνται ευρωπαϊκές, γιατί όλο και λιγότεροι Ευρωπαίοι θέλουν να ζουν σε αυτές.
Αν ρωτήσεις τον καθέναν από τους 250.000 ανθρώπους που μετανάστευσαν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, «η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα», δεν νομίζω ότι θα απαντήσουν οι περισσότεροι θετικά.
Και δεν ενοχλεί κανέναν πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να στοιβαχτούν σε λίγες χώρες γιατί στις υπόλοιπες έχει πόλεμο, φτώχεια, μνημόνια και ανθρωποκυνηγητό.
Η επιδημία της βίας που προάγει το κέρδος έχει αρρωστήσει τον πλανήτη.
Και η ιστορία πασχίζει να επαναληφθεί, αυτή την φορά σαν κακόγουστη φάρσα.
Μου αρέσει που νομίζουμε κιόλας ότι επειδή γνωρίζουμε τι σημαίνει φασισμός, πως αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να κατρακυλήσουμε σε αυτόν.
Θα ήθελα να κλείσω με μια βλακεία που άκουσα από τον μαιτρ του είδους, τον Λαζόπουλο, με αφορμή κάτι που είπε ο Καμμένος, ότι, αν βγαίναμε από το ευρώ μετά το δημοψήφισμα, τότε η Ελλάδα θα κατακλυζόταν από χιλιάδες μετανάστες που θα εγκλωβίζονταν εδώ, λόγω της παράλληλης έξοδος μας από τη συνθήκη του Σένγκεν.
Καταρχάς, τη συνθήκη του Σένγκεν την έχουν υπογράψει και χώρες που δεν έχουν ευρώ (πχ Ουγγαρία) ή δεν ανήκουν στην ΕΕ (πχ Ισλανδία).
Δεν είναι παρά μια διακρατική συνθήκη συνεργασίας σε διάφορα κοινά ζητήματα.
Στο μεταξύ, η Γερμανία ανέστειλε μονομερώς την συμμετοχή της σε αυτή, ενώ οι πρόσφυγες έχουν κατακλύσει χώρες όπως τα Σκόπια και η Σερβία που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη, αλλά και χώρες που την έχουν υπογράψει, όπως η Ελλάδα και η Ουγγαρία.
Δηλαδή, είτε την έχεις υπογράψει είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι, παρά μόνο κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες.
Ούτε έχει καμία σημασία το είδος του νομίσματος ή αν είσαι στην ΕΕ.
Να δω τι άλλη μπαρούφα θα ακούσουμε.
Ο κόσμος καίγεται και το …ευρώ χτενίζεται.
Με εκτίμηση
Άρης
(Αγαπητέ Άρη, οι πρόσφυγες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Και η Ευρώπη δεν έχει λύση για αυτό το πρόβλημα, όπως και για πολλά άλλα. Οι πρώην ανατολικές χώρες είναι πρωταθλήτριες στον εθνικισμό γιατί τον ανακάλυψαν σχετικά πρόσφατα και τους άρεσε. Δεν τους άρεσαν οι κομμουνιστές, πάρτε τώρα φασίστες να γουστάρετε. Προβλέπω άγριες μέρες στην Ευρώπη αλλά το καλό είναι πως κανείς δεν θα ασχολείται με την Ελλάδα. Ήδη, αν και έχουμε εκλογές, κανείς δεν ασχολείται. Μπορεί, από καραμπόλα, οι πρόσφυγες να βοηθήσουν στην θετική διευθέτηση του θέματος του ελληνικού δημοσίου χρέους. Με τέτοιο μέτωπο που άνοιξε με τους πρόφυγες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κλείσει κάποια άλλα θέματα. Η Ευρώπη είναι η γενέτειρα του φασισμού. Και ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού και του Διαφωτισμού. Η εξιδανίκευση της Ευρώπης συγκρούεται με την πραγματικότητα της Ευρώπης και την Ιστορία της. Και δεν υπάρχουν και κομμουνιστές πια για να τους κατηγορήσουν πως αυτοί φταίνε. Θα πέσει πολύ γέλιο με την Ευρώπη. Καλά, τον ολοκληρωτισμό της Ευρώπης δεν τον βλέπει κανείς; Τόσοι διανοούμενοι, όλοι γκαβοί είναι; Για τον Λαζόπουλο και τον Καμμένο, δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα αλλά, αν δεν κάνω λάθος, αυτοί οι δυο κύριοι δεν είναι αντιμνημονιακοί πια. Άλλαξαν γνώμη ξαφνικά. Μπράβο τους. Είναι σημαντικό να είσαι «ευέλικτος» στις απόψεις σου. Να είσαι καλά, Άρη.)

 http://pitsirikos.net/2015/09/%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%87%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου