Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

373497_cover_mainslider_bigΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την κυνική ομολογία ότι η τουρκική μαφία ωθεί τους παράνομους μετανάστες προς το Αιγαίο κυριολεκτικά πνίγοντας τους, κάνουν Σύριοι προσφυγές στην τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet.
Ο Σύριος πρόσφυγας, Halepli Abdülkadir, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε την υποκρισία των τουρκικών αρχών που πιέζουν σε συνεργασία με την τουρκική μαφία τους πρόσφυγες να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά, παρά τον μεγάλο κίνδυνο που αυξάνεται με την επιδείνωση του καιρού να πνιγούν μεσοπέλαγα στο Αιγαίο.
Ένας άλλος πρόσφυγας ονόματι Mustafa, ανάφερε ότι ουσιαστικά οι Τούρκοι τους σπρώχνουν στην θάλασσα με άμεσο κίνδυνο να βρουν τον θάνατο ναυαγώντας αβοήθητοι. Ο Mustafa αναρωτιέται γιατί η τουρκική μαφία μας λέει «- Neden Mafya’ya git diyorlar bize?», δηλαδή φύγετε προς την θάλασσα του Αιγαίου όπου ήδη έχουν πνιγεί δεκάδες πρόσφυγες από την Συρία.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες υπάρχουν επιγραφές –οδηγίες στα αραβικά, που τους υποδεικνύουν να κατευθυνθούν αμέσως προς τις ακτές του Αιγαίου για να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά.
Η τραγωδία συνεχίζεται και μάλλον θα ενταθεί καθώς ο πόλεμος στην Συρία παίρνει ακόμα πιο άγρια μορφή με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων και όλος αυτό ο όγκος με ευθύνη των τουρκικών αρχών και της τουρκικής μαφίας, σίγουρα θα κατευθυνθεί προς την χώρα μας. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται άμεσα να καταστρωθεί σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης και πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της ή να κηρύξουμε τα σύνορα μας απαραβίαστα όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου