Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

LE MONDE: "Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΑΚΡ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" Κούρδοι: "Κηρύττουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στο τουρκικό κράτος"

 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
 
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK – Kurdistan Communities Union), καλεί σε ολοκληρωτική αντίσταση του κουρδικού λαού εναντίον του τουρκικού κράτους και των δυνάμεων ασφαλείας, κηρύττοντας έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.
 
Nα υποστηριχτούν οι κάτοικοι της Τσίζρε με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίχτηκε η αντίσταση της Κομπάνι όταν πολιορκήθηκε για έξι μήνες από το Ισλαμικό Κράτος", ααφλερει η KCK και κάλεσε όλους τους Κούρδους να συμμετάσχουν στη μεγάλη Πορεία Ελευθερίας προς την Τσίζρε, η οποία εκφράζει την αλληλεγγύη του κουρδικού λαού προς την πόλη η οποία και δέχεται ολοκληρωτική επίθεση από τον τουρκικό Στρατό.
 
«Οι επιθέσεις έχουν στόχο να αναγκάσουν τον κουρδικό λαό να παραδοθεί, σκοτώνοντάς τον αλλά και στερώντας του τροφή και νερό. Η πλειοψηφία των σκοτωμένων και των τραυματιών στην Τσίζρε είναι άμαχοι, γυναίκες και παιδιά. Το τουρκικό κράτος δεν έχει ηθικές και κοινωνικές αξίες. Δεν τηρεί ούτε καν τους δικούς του νόμους. Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας ενθαρρύνει και παίζει ρόλο στη συνέχιση αυτών των επιθέσεων».
 
Ταυτόχρονα ανακοίνωση για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά οποιουδήποτε Κούρδου όπου και αν βρόσκονται εξέδωσε το ISIL δείχνοντας έτσι ότι συμπλέει με την πολιτική της Τουρκίας, ενώ αφήνει και υποψίες για την συμπεριφορά της Δύσης.
 
Άλλωστε οι τζιχαντιστές γνωρίζουν ποιοι τους εφοδίασαν και τους εξόπλισαν αυτά τα χρόνια και ποιοι επέτρεψαν την γιγάντωσή τους, και κανείς στην Δύση δεν θα ήθελε να δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία σε μια φορτισμένη περίοδο λόγω της προσφυγικής κρίσης.
 
"Όσο αφορά τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να μεταναστεύσουν από τις χώρες των απίστων στο Χαλιφάτο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αυτούς να χτυπήσουν τους άπιστους εχθρούς του Ισλαμικό Κράτος. (…) Να χτυπήσουν τους συμμάχους του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και των Πεσμεργκά σε Ευρώπη και Αμερική».
 
Το Ισλαμικό Κράτος κατονόμασε δύο οργανώσεις που συνδέονται με το PKK στο Βέλγιο και την Ολλανδία:
 
«…μεταξύ αυτών τη Συνομοσπονδία Κουρδικών Ενώσεων στην Ευρώπη (σ.σ. που εδρεύει στις Βρυξέλλες) και τη Διεθνή Κουρδική Επιχειρηματική Ένωση (σ.σ. που εδρεύει στο Ρότερνταμ), οι οποίες είναι γνωστές για την οικονομική υποστήριξη που παρέχουν στο PKK», αναφέρει το Ισλαμικό Κράτος.
 
Η Le Monde σε άρθρο της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δημιούργησε το κουρδικό πρόβλημα τώρα με την ελπίδα μιας ευρείας επικράτησης του ΑΚΡ στις επερχόμενες εκλογές.
 
"Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αποδείχθηκε ένας διπλωματικός και πολιτικός ελιγμός. Ο βασικός στόχος ήταν να κινητοποιηθεί το εθνικιστικό εκλογικό σώμα και να απομονωθούν οι μετριοπαθείς Κούρδοι του HDP, ώστε ο Ερντογάν να πάρει την εκδίκησή του για τη σχετική ήττα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου" αναφέρει η εφημερίδα χαρακτηριστικά.
 
Και συνεχίζει "Κηρύσσοντας τον πόλεμο εναντίον του PKK, ο Ερντογάν παίζει πόκερ σαν τον παίκτη που απειλείται με χρεοκοπία: Την οικονομική ανάπτυξη, που αποδυναμώνεται συνεχώς, την ειρήνη με τους Κούρδους, την εικόνα της χώρας του. Κι όλα αυτά, με την υποθετική ελπίδα μιας εκλογικής νίκης την 1η Νοεμβρίου."
 
Καταλήγει το άρθρο με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόβλεψη για την μεγαλομανία του Τούρκου ηγέτη "Στις συνθήκες αυτές, αμφιβάλλει κανείς για το κατά πόσον οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, αν τελικά διεξαχθούν, θα επιφέρουν οποιαδήποτε βελτίωση. Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι ότι ο Ερντογάν είναι πιο ανθεκτικός από εκείνη: Αυτός που θα σπάσει πρώτος δεν θα είναι εκείνος, αλλά η χώρα του." 
 
Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός για την Τουρκία. Οι Κούρδοι πάντοτε γνώριζαν ότι είναι ένα άλλο έθνος τώρα πια όμως θέλουν να έχουν και δικό τους κράτος, ξέρουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία και οι συσχετισμοί ευνοϊκοί, άλλωστε περίμεναν χιλιάδες χρόνια για κάτι τέτοιο.
Τμήμα ειδήσεων pronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου