Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΩΣΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΑΝΗΛΕΩΣ Ξεκίνησαν μεγάλες χερσαίες επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Λαττάκεια της Συρίας - Πυροβολικό και μαχητικά βομβαρδίζουν ισλαμιστές (φωτό, vid)




του Βασίλη Καπούλα
Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κοντά στη Λαττάκεια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε εδάφη που μέχρι χθες κατείχαν οι τζιχαντιστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη ρωσικού πυροβολικού έχει επεκτείνει τον έλεγχο τους επί της επικράτειας καθώς εξουδετέρωσαν τους τζιχαντιστές στις βόρειες περιοχές της πόλης και προωθούνται 20 χλμ βαθύτερα.
Ρώσοι πεζοναύτες με την υποστήριξη ΤΟΜΑ BTR-82A, επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών κρούσης Su-34 κτυπούν σε όλο το μέτωπο της Λαττάκεια τους εξοπλισμένους από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, ισλαμιστές.
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι τα μαχητικά που βομβάρδιζαν θέσεις ισλαμιστών στη Συρία είναι ρωσικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σταλεί μια στρατιωτική δύναμη μεγέθους Τάγματος, ειδικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις και μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας.
Ίσως για το λόγο αυτό έκανε και την εμφάνιση του ο σταθμός υποκλοπής επικοινωνιών R-330P.
Σύμφωνα με πηγές των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών έχουν σταλεί επίσης μαχητικά πολλαπλού ρόλου, επιθετικά ελικόπτερα καθώς και UAV.
Κοντά στη Λαττάκεια υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις και ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τις θέσεις των ισλαμιστών, ενώ έχουν πληγεί και θέσεις που κατέχονται από τον καθαρά υποστηριζόμενο από την Δύση Free Syrian Army (FSA).
Στις 12 Αυγούστου, Ρώσοι στρατιώτες είχαν κάνει την πρώτη "δημόσια" εμφάνιση τους στο λιμάνι του Slanfeh , στη Λαττάκεια υποστηρίζοντας τις συριακές δυνάμεις να διατηρήσουν τις αμυντικές γραμμές απέναντι στο ISIL στο al-Ghab, καθώς οι ισλαμιστές είχαν φτάσει στα περίχωρα αλεβίτικων χωριών-οχυρών και απειλούσαν να τα καταλάβουν απειλώντας με κατάρρευση ολόκληρη την αμυντική περίμετρο της Λαττάκειας.
Τέλος, την ξαφνική του εμφάνιση έκανε το R-330P "Piramida 1" το οποίο βασίζεται σε ένα MT-LBu για ανίχνευση, υποκλοπή και παρεμβολή σε δεδομένα και επικοινωνίες. Είναι εξοπλισμένο με δύο κεραίες εκ των οποίων η μία ανιχνεύει και υποκλέπτει σε VHF ενώ η άλλη μπλοκάρει αυτές τις συχνότητες, απεργοποιώντας κάθε επικοινωνία σε ακτίνα 25 χλμ με αποτέλεσμα την αχρήστευση των κινήσεων των τζιχαντιστών. Ένα θανατηφόρο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευμένου προσωπικού...
Yπενθυμίζουμε ότι δύο μεγάλα ρωσικά αποβατικά πλοία το  Novocherkassk και το Korolev, γεμάτα με στρατιωτικό υλικό και εφόδια , πέρασαν τον Βόσπορο, και με κατεύθυνση προς Συρία όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω...
130
CDY_7481
CDY_7496

IMG_0043
KB-15-09-03-Rumeli-0025

IMG_0026
142

i_015
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου