Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής: Το αίμα είναι στα χέρια όλων μας. Είμαστε πωρωμένοι να μαχαιρώσουμε

Αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής: Το αίμα είναι στα χέρια όλων μας. Είμαστε πωρωμένοι να μαχαιρώσουμε



"Ο Μιχαλολιάκος πάντα μάς έλεγε ότι είμαστε στρατιώτες". Τι αποκαλύπτει πρώην μέλος της Χ.Α. για τη δράση της παράταξης, τη Δημοκρατία, τα μαχαιρώματα, τον αρχηγό και την απόφασή του να αποχωρήσει από τα Τάγματα Εφόδου
Τo "Έθνος της Κυριακής" δίνει και σήμερα συνέχεια στις αποκαλύψεις για τη δομή και τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης σπάει την "ομερτά" και ξεσκεπάζει τους εγκεφάλους της:
"Ο μεγάλος αρχηγός γνωρίζει τα πάντα", λέει χαρακτηριστικά και ρίχνει φως στην ανθρωπογεωγραφία και τη δράση των εγκληματικών Ταγμάτων Εφόδου.
Ο αρχηγός ξέρει τα πάντα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενημερωθεί για το παραμικρό. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε ότι "εάν δράσετε μεμονωμένα δεν θα σας καλύψει το κίνημα. Πάντα θα δρούμε σαν ομάδα".
Πρόκειται για τα λόγια στελέχους της Χρυσής Αυγής, ενός ατόμου που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στο ενεργό κομμάτι της.
Μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά και το μπαράζ των αποκαλύψεων που έφερε στο φως την Παρασκευή και το Σάββατο με τη συνέντευξη του πρώην μέλους της ΧΑ, το νέο αυτό πρόσωπο αποφάσισε να σπάσει τον όρκο σιωπής που του έχει επιβάλει η αυστηρή ιεραρχία της οργάνωσης και να μιλήσει στο "Έθνος της Κυριακής" για όσα ζει καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια στο πλάι βουλευτών και επιτελών της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη του Χρυσαυγίτη
"Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ιεραρχία, υπάρχει στρατιωτικό νόμος στη Χρυσή Αυγή. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μάς έλεγε ότι είμαστε στρατιώτες. Υπήρχε τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν υπάρχεις σαν οντότητα. Δεν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου, λες σε όλα ναι.
Όταν πηγαίναμε να πλακωθούμε με μετανάστες, νιώθαμε όμορφα, ότι κάνουμε κάτι πολύ καλό, η αδρεναλίνη ανέβαινε".
Στην ερώτηση γιατί ο ίδιος έσπασε τη σιωπή του, ο ίδιος λέει χαραατηριστικά: Γιατί διαφωνώ ριζικά με το φόνο ενός Έλληνα. Είμαι εθνικοσοσιαλιστής και πρότυπό μου είναι ο Χίτλερ. Δεν το αποκρύπτω αυτό. Οι περισσότεροι χρυσαυγίτες είναι νεοναζιστές, το λέγαμε με τιμή, πιστεύουμε στον Χίτλερ. Στη Δηλιγιάννη πωλούσαν το "Αγών μου" έως τις εκλογές. Μετά μπήκαν τα βιβλία του Κασιδιάρη.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας τον ρωτούν επίσης, γιατί πιστεύει ότι οι χρυσαυγίτες σκότωσαν έναν Έλληνα και ο ίδιος απαντά: "Εμείς πάντα λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση Πακιστανούς. Αυτό ήταν το σύνθημα: "Πρώτα η δουλειά, μετά η διασκέδαση". Και πιστεύω ότι επειδή ο Φύσσας ενοχλούσε με τα τραγούδια του, τον είχαν στοχοποιήσει. Είχε δοθεί εντολή για φόνο. Δεν πιστεύω ότι το χτύπημα στην καρδιά ήταν για εκφοβισμό".
Και συνεχίζει: "Κατά τη γνώμη μου ο Μιχαλολιάκος ήξερε. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένας μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης στο βουλευτή που είναι υπεύθυνος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό. Πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το ΟΚ. Και στην καρδιά δεν χτυπάς εάν δεν θέλεις να σκοτώσεις. Ο Ρουπακιάς με τη γυναίκα του, οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι, πριν από ένα χρόνο πλήρωσαν 20 ευρώ στην Τ.Ο. Νίκαιας και έγιναν μέλη. Παλιά, περνούσαν δύο χρόνια, στο οποία έπρεπε με πράξεις να αποδείξεις ότι είσαι συνειδητοποιημένος εθνικιστής χρυσαυγίτης και μετά σου έβγαζαν κάρτα. Μετά τις εκλογές με ένα 20άρικο όλοι πήραν κάρτα.
Τον Ρουπακιά όταν πήγε στη Χρυσή Αυγή, όλοι τον κοροϊδεύανε. Κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν προσωπικότητα και μπορούσαν να τους κάνουν τα χατίρια. Τούς έβαζαν να παρουσιάζονται σαν πρωτοπαλίκαρα και να εκτελούν εντολές. Όργανό ήταν ο Ρουπακιάς. Και ίσως για να σκοτώσει να του έκαναν ή πλύση εγκεφάλου ή του έταξαν κάτι".
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις κατασκηνώσεις στον ποταμό Νέδα. "Εκεί κάνουμε ασκήσεις και μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε όπλα. Σε αφήνουν το βράδυ μόνος σου, σου δίνουν μία σημαία και σου λένε, δεν θα πρέπει να σου την πάρει κανείς. Και μετά σου επιτίθενται. Με αεροβόλα, πιστόλια και άλλα".
Όσον αφορά στα λεγόμενα Τάγματα Εφόδου, ο ίδιος επισημαίνει ότι αποτελούν τον πιο σκληρό πυρήνα. "Είναι αυτοί που πάνε στις Θερμοπύλες, δίπλα στον Κασιδιάρη. Απλά παλιά, δεν είχαν γραφεία. Αυτοί λογοδοτούν στη φάλαγγα του Παναγιώταρου. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος είναι υπεύθυνοι για τα Τάγματα Εφόδου. Έχουμε ομάδες που βγαίνουν στους δρόμους, μόνο για να βρουν αλλοδαπούς. Πριν δύο χρόνια στο Μπουρνάζι, είχαμε μαχαιρώσει έναν ακόμη αναρχικό. Επέζησε. Αλλά για 48 ώρες ήμασταν σπίτια μας".
Για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος αναφέρει: "Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Ήταν σχεδόν πάντα με το μέρος μας. Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους, εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Αλλιώς είναι πάντα με το μέρος μας και έχουμε την κάλυψή τους".
Γιατί τέτοια εμμονή με τους Πακιστανούς; "Είναι το δέρμα τους. Είναι μαύρο, δεν είναι άρια φυλή. Παλιά έτρωγαν μαχαιριές στους ποπούς τους. Αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται φόνος. Και όσοι έχουν σκοτώσει είναι φυλακή και έδρασαν μεμονωμένα".
Για την στρατολόγηση του Κασιδιάρη, ο ίδιος υπογραμμίζει: "Ο Κασιδιάρης έκανε τη Χρυσή Αυγή μόδα. Μπορεί να βγει και να μιλήσει. Είναι μορφωμένοι. Ο Μπαρμπαρούσης, ο Καιάδας, ο Μίχος ή ο Ηλιόπουλος δεν μπορούν. Ο Μιχαλολιάκος στρατολόγησε τον Κασιδιάρη. Το 2008 ήρθε στη Χρυσή Αυγή. Ο Κασιδιάρης είναι ψυχρός, αδίστακτος και απόμακρος. Ο Παναγιώταρος είναι αλλιώς. Και πάντα δρούμε όλοι σαν ομάδα. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μάς έλεγε ότι εάν δράσετε μεμονωμένα, δεν θα σας καλύψει το κίνημα. Σε ό, τι αφορά το Πέραμα, τον Πειραιά, τη Σαλαμίνα, τη Νίκαια, ο Λαγός αναλαμβάνει τους φουσκωτούς. Και δε ξέρω τώρα γιατί αρνούνται το φόνο Ρουπακιά".
Για τη δράση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο ίδιος σημειώνει: "Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ρουπακιάς είναι στη Χρυσή Αυγή. Είναι εδώ και έναν χρόνο και μάλιστα, ανήκει στο Πενταμελές της Νίκαιας. Δεν έχει καμία σχέση ιδεολογικά με το κίνημα. Και δεν ξέρω εάν του πρόσφεραν κάτι. Αλλά να ξέρετε, κανείς μας δεν έπαιρνε λεφτά. Τα κάναμε όλα για ήμαστε τόσο πωρωμένοι. Εγώ προτιμούσα να πάω σε μία δράση, παρά να βγω για ποτό. Τόσο πολύ με εξίταρε όλο αυτό, που παρατούσα γονείς και φίλους. Ποτέ δεν σκέφτηκα τις συνέπειες για όλα αυτά. Και τώρα απλά μετανιώνω, γιατί δεν πιστεύω στο φόνο. Αυτό μόνο".
Η χειρότερη εμπειρία που έχει ζήσει..." Πιστεύω ότι το κακό ξεκινάει από τον αρχηγό. Δεν υπάρχει χειρότερο πρόσωπο από αυτόν. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Ακόμα και οι βουλευτές παίρνουν εντολές από τον αρχηγό. Αν ο Ηλίας ήταν αρχηγός, δεν θα γινόνταν φόνος. Είναι ανώτερος από τον Μιχαλολιάκο, αν και είναι βίαιος και έχει ξεσπάσματα".
Και προσθέτει: 'Όσοι πάντα και βγαίνουν στο Τάγμα είναι ενημερωμένοι τί πάνε να κάνουν. Δίνονται εντολές από πριν στα γραφεία. Κανονίζουν ποιος θα είναι περιφρούρηση και ποιος θα κάνει τι. Μετά από αυτό που έγινε πρέπει όλοι να ανοίξουν μία τρύπα και να μην ξαναβγούνε από εκεί ποτέ. Μακάρι να πληρώσουν ακριβά για αυτό. Το αίμα είναι στα χέρια όλων μας. Όσοι στηρίξαμε αυτό το κίνημα. Έχουμε όλοι λερωμένα τα χέρια μας και είμαστε υπεύθυνοι. Έχουμε και βιβλία να ξέρετε που καταγράφουν τις επιδόσεις μας. Πόσο ξύλο έφαγες, πόσους έδειρες, σε πόσες δράσεις συμμετέχεις. Και όσα περισσότερα έκανες, ανέβαινες ιεραρχία".
Όσον αφορά στους ύμνους στο Χίτλερ, λέει ότι ο δημόσιος ύμνος προς το πρόσωπό του σταμάτησε μετά τις εκλογές. "Μας είπαν να ηρεμήσουμε, γιατί θα τρομάξουμε την κοινωνία. Δεν πιστεύουμε στη Δημοκρατία. Ωστόσο, είμαστε στη Βουλή. Είμαστε όλοι πωρωμένοι να μαχαιρώσουμε. Αλλά ποτέ για φόνο. Μόνο στον ποπό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου