Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Σπαρακτική έκκληση πατέρα παιδιού με αναπηρία: Μην αλλάξετε σχολείο στο παιδί μου

Συγκλονίζει η έκκληση ενός πατέρα παιδιού με αναπηρία από τη Θήβα, που ζητά να μην αλλάξει σχολείο το παιδί του καθώς και αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής αλλά και εκείνος λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθημερινά έξοδα μεταφοράς του.






Το παιδί εδώ και οκτώ χρόνια πήγαινε στο ειδικό σχολείο στο Κοντίτο της Θήβας. Σύμφωνα με τον πατέρα του, εντελώς ξαφνικά αποφασίστηκε ότι θα πρέπει πλέον να φοιτά στο ειδικό σχολείο στο Λετουφί.

Στο προηγούμενο σχολείο το παιδάκι μεταφερόταν μαζί με άλλα με ταξί υπό την επίβλεψη συνοδού.

Μετά τον αγιασμό τους ενημέρωσαν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού (4 εκπαιδευτικοί για 40 παιδιά) αλλά και μέσων μεταφοράς το παιδί θα έπρεπε να αλλάξει σχολείο.

Η μεταφορά του στο νέο σχολείο είναι πρακτικά άδυνατη όπως περιγράφει ο απελπισμένος πατέρας στο viotiashop, αφενός γιατί λόγω της δουλειάς του δεν μπορεί να πηγαίνει ο ίδιος το παιδί στο σχολειο, αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για βενζίνες.

Σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο, είναι πως το 15χρονο παιδί έχει δεθεί με τους συμμαθητές του και έχει καταφέρει επιτέλους να κοινωνικοποιηθεί και μια τόσο απότομη αλλαγή περιβάλλοντος αναμένεται να του στοιχίσει πολύ.

Μάλιστα το παιδί ζωγραφίζει τους φίλους που έχει κάνει στο προηγούμενο σχολείο ενώ ο πατέρας του αναγκάζεται να του λέει πως είναι ακόμη καλοκαίρι και τα σχολεία δεν έχουν ανοίξει, περιμένοντας την πολιτεία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βοηθήσει στην επίλυση του.

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική κραυγή αγωνίας του πατέρα του 15χρονου παιδιού:



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=238671&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου