Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Β.Πούτιν για Συρία: «Θα τους βοηθήσουμε εάν δεχθούν επίθεση από τις ΗΠΑ»



Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία σε περίπτωση που η χώρα αυτή δεχθεί επίθεση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των G20.
Πιο συγκεκριμένα και σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η χώρα του πρόκειται να βοηθήσει τη Συρία ο Πούτιν  απάντησε:
«Εαν θα βοηθήσουμε τη Συρία; Θα τη βοηθήσουμε. Ήδη την βοηθάμε, στέλνουμε όπλα, συνεργαζόμαστε στην οικονομική σφαίρα. Ελπίζουμε να επεκτείνουμε τις σχέσεις μας και στο ανθρωπιστικό επίπεδο το οποίο θα περιλαμβάνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας  για να στηρίξουμε τους αμάχους οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση εν μέσω του πολέμου σε αυτή τη χώρα».
Λίγο μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου και όπως μεταδίδει το Bloomberg   η αξία των μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση.
Εννέα από τις 10 σημαντικότερες ομάδες στον δείκτη  Standard & Poor’s 500 υποχώρησαν με μεγαλύτερη αυτή της τάξης του 1,1% στην αξία των μετοχών των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ οι μετοχές στον βιομηχανικούς τίτλους υποχώρησαν και αυτές κατά 0,8%.
Ο γενικός δείκτης S&P 500 έπεσε κατά 0,7% στις 1642 μονάδες, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 138.31 μονάδες, ή 0,9% στις 14,799.17.
Το ερώτημα είναι πώς θα την βοηθήσουν;
Ενεργά είναι πολύ δύσκολο. Η οπλική υπεροχή είναι συντριπτικά υπερ των ΗΠΑ, αλλά και η τακτική κατάσταση είναι σε βάρος της Ρωσίας.
Όλες οι οδοί πρόσβασης (Γιβραλτάρ, Δαρδανέλια) ελέγχονται από ΝΑΤΟϊκές χώρες. Βάσεις στην περιοχή δεν έχει.
Τα καλύτερα πλοία του ρωσικού Ναυτικού είναι μακριά (καταδρομικό "Μέγας Πέτρος", "Ναύαρχος Κουζνετσόφ", υποβρύχια κλπ.)Ακόμα και το Moskva που μπορεί να δώσει μια αποτελεσματική α/α "ομπρέλα" στα ρωσικά πλοία στην Α.Μεσόγειο, είναι να φτάσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Βέβαια, υπάρχει η οδός μέσω Κασπίας, Ιράν και Ιράκ, αλλά και πάλι είναι δύσκολο.
Σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους, αλλά όχι με εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων τους απέναντι στις ΗΠΑ. Π.χ. με την άμεση αποστολή και ανάπτυξη S-300PMU2 και την επάνδρωσή τους με Ρώσους χειριστές.
Γενικά με κινήσεις που θα δυσκολεψουν τις ΗΠΑ και θα τις αναγκάσουν να "δαπανήσουν" όπλα χωρίς να έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου