Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ Επιστολή-βόμβα: Μας οδηγείτε σε ολοκαύτωμα - Υπάρχει σχέδιο εξόντωσής μας


Aυτό που όλοι υποψιαζόμαστε ότι συμβαίνει καταγγέλουν με επιστολή-καταπέλτη οι ελληνορθόδοξοι κάτοικοι της συριακής πόλης Maaloula η οποία δέχεται ανηλεείς επιθέσεις από τους "δημοκρατικούς" ισλαμιστές αντάρτες, και την απέστειλαν στο ίδιο το αμερικανικό Κογκρέσσο, το οποίο θα ψηφίσει, για το εάν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα ισοπεδώσουν την Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα να επικρατήσουν, και να επιβάλουν καθεστώς τρόμου.
 
Η επιστολή είναι συγκινητική, οι κάτοικοι καταγγέλουν διεθνές σχεδιο εξόντωσης της ελληνορθοδοξίας, και του χριστιανισμού γενικότερα. Δηλώνουν το αυτονόητο, ότι αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς, σε μια κατεστραμένη Συρία,όπου ο αποδυναμωμένος στρατός δεν θα μπορεί να τους προστατέψει θα τεθούν αυτόματα στα χέρια των ισλαμιστών, με προδιαγραφή να θανατωθούν φρικτά, και να εξοντωθούν.
 
Και όμως την επιστολή την στέλνουν στο κοινοβούλιο μιας "χριστιανικής" χώρας, η οποία υποτίθεται ότι θεωρεί την Αλ Κάιντα μέγιστο εχθρό της και είναι διαθέσιμη να τους στηρίξει μέχρι τέλους, και ταυτόχρονα να επενδύσει τα μέγιστα στην καταστροφή των αρχαίων κοιτίδων του χριστιανισμού. Υπενθυμίζουμε ότι η στάση των ΗΠΑ ήταν υποστηρικτική και για τους ισλαμιστές της Αιγύπτου, όπως και στον καθαιρεθέντα πρόεδρο Μόρσι.Η προσπάθεια της Αμερικής να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, την καθιστά ύποπτη, ότι δεν επιθυμεί την ύπαρξη ελληνορθόδοξων πληθυσμών στις περιοχές αυτές, διότι στρέφονται προς την Ρωσία, η οποία από τότε που αποκήρυξε την κομμουνιστική αθεϊα, έχει αναλάβει την εκπροσώπηση, και την προστασία της Ορθοδοξίας.
 
Γι'αυτό το λόγο και η προσπάθεια που παρατηρείται και στην χώρα μας, απαξίωσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Με τα όποια λάθη της), ώστε ο Έλληνας να είναι πιο εύκολα φίλα προσκείμενος στην αλλότρια αμερικανική κουλτούρα (ο Θεός να την κάνει κουλτούρα).Υπενθυμίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί διώκονται σχεδόν παντού αυτή την στιγμή, μην ξεχνάμε τα πρόσφατα γεγονότα στην Πρεμετή της Αλβανίας.
 
Ανοιχτή Επιστολή απευθύνουν οι κάτοικοι της Maaloula προς τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσσο στις 05/09/13,σε μια ύστατη προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τις συνειδήσεις των αμερικανών. Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στο αραβικό Al-tayyar και αλλά και σε γαλλόφωνα μέσα (mondialisation.ca ,κ.ά) :
 
« Στις 04.00 το πρωί ώρα Δαμασκού 05/09/3, οι ένοπλες συμμορίες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού,τρομοκράτες της Jabhat al-Nosra και οι εγκληματίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου του Ιράκ και της Μ.Ανατολής επιτέθηκαν στην πόλη μας που κείτεται ειρηνικά στο όρος Qalamoun και άρχισαν να λεηλατούν τα μοναστήρια και εκκλησίες, υφαρπάζοντας εικόνες ιστορικής αξίας και απαίτησαν από τους κατοίκους να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.
 
Ναι , αυτό συνέβη τα χαράματα, στην μικρή μας πόλη τη Μααλούλα. Οι ένοπλες συμμορίες εξαπλώθηκαν παντού επιδεικνύοντας τα πυροβόλα τους και απαγορεύοντας την πρόσβαση σε οποιοδήποτε ιερό χώρο.
 
Αυτές οι εγκληματικές πράξεις, με τη συστηματική λεηλασία των χριστιανικών πόλεων και την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού αποτελούν μέρος ενός διεθνούς σχεδίου που αποβλέπει στον εκτοπισμό των χριστιανών από τις πατρίδες τους και από τις ρίζες τους. Αυτά ζούμε κι ας είναι το κράτος μας ακόμα ισχυρό. Τι θα συμβεί όταν αυτό θα έχει αποδυναμωθεί αφού οι αμερικανικές δυνάμεις θα μας έχουν βομβαρδίσει;
 
Αυτό που περιμένει τους χριστιανούς των χωριών και των πόλεων μόλις πέσουν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nosra και των ομοίων τους είναι απλά τρομακτικό…
 
Μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι όλες οι φοβερές επιθέσεις εναντίον των μοναστηριών, των εκκλησιών και γενικότερα του χριστιανικού στοιχείου θα καταφέρουν να αφυπνίσουν έστω και κατ’ελάχιστο τις συνειδήσεις του κόσμου ώστε να παραδεχθούν το έγκλημα της διεθνούς τρομοκρατίας εναντίον της Συρίας;
 
Δεν θ’ αναφερθούμε στις τόσες σφαγές όλων αυτών που εσείς ονομάζετε « μειονότητες » και οι οποίοι συγκατοικούσαν σε πόλεις και χωριά, γιατί τις γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια ! ».
 
Σε άρθρο των Δ. Πορφύρη/ Π. Σταφυλά συγκεντρώνονται τα παρακάτω γεγοότα των τελευταίων ημερών στην πολύπαθη χριστιανική πόλη.
 
Οι ισλαμιστές μισθοφόροι επανέλαβαν στη χριστιανική Μααλούλα ότι είχαν διαπράξει και στην Κοιλάδα των Χριστιανών. Επιτέθηκαν με παγιδευμένο όχημα στο φυλάκιο της εισόδου της πόλης σκοτώνοντας 8 Σύρους.Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται φαντάροι της νυχτερινής σκοπιάς και μέλη της λαικής πολιτοφυλακής. Αφού η δολοφονική έκρηξη διαμέλισε τα σώματα των φρουρών της αμιγώς χριστιανικής ιστορικής πόλης, αντάρτες του ελεύθερου συριακού στρατού της αντιπολίτευσης και ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, εισέβαλαν ανενόχλητοι ως νικητές στο κέντρο της πόλης. Περιφέροντας τα πυροβόλα τους και εκτοξεύοντας προειδοποιητικά πυρά στον αέρα υπό τους γνωστούς αλλαλαγμούς του Αλάχ Ακμπάρ που επίσης είχαν δοξάσει κατά την ανατίναξη του φυλακίου, κάλεσαν τους κατοίκους σε εξισλαμισμό. Τους ενημέρωσαν ότι εάν θέλουν να παραμείνουν στις εστίες τους θα πρέπει να προσυλητισθούν διαφορετικά θα σφαγιασθούν.
 
« Eισέβαλαν στην κεντρική πλατεία και κατέστρεψαν ένα άγαλμα της Παναγίας » κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής σε τηλεφωνική τους επικοινωνία διατηρώντας από το φόβο αντιποίνων την ανωνυμία τους.«Μας βομβάρδιζαν από το βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.Εκεί είχαν ακροβολιστεί.Δύο οβίδες χτύπησαν την Μονή της Αγίας Θέκλας. » δήλωσαν στην Telegraph 05/09/13.Το αμερικανικό Front Page Magazine κα το λιβανέζικο Al Hadath μεταδίδουν ότι οι τρομοκράτες διακύρηξαν ότι « θα αφανίσουν οριστικά τους χριστιανούς μετά το θρίαμβο της επανάστασης » .
 
Το alkhabar (06/09/13) ταυτοποιεί τις ισλαμιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην επίθεση.Πρόκειται για την « Απελευθέρωση του Sham », «Τα γεράκια του Sham», « Σεισμός στη γη του Sham ».Όλες ανήκουν στην Tζαμπχάτ Αλ Νούσρα « Μέτωπο της Νίκης » σύμφωνα με το δημοσίευμα που με τη σειρά της είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.Και το Συριακό Παρατηρητήριο συμφερόντων της συριακής αντιπολίτευσης αποδέχεται ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε από την Αλ Νούσρα και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες.Εκτόξευσαν 15 οβίδες κατά της κωμόπολης, κάποιες χτύπησαν την εκκλησία του Αγίου Ηλία,του Αγίου Γεωργίου και άλλους ναούς.Στην επιχείρηση των ανταρτών συμμετείχαν 2.000 άνδρες.Τραυματίστηκαν 7 πολίτες.
 
Οι εξτρεμιστές έχουν ως ορμητήριο το ξενοδοχείο « ο πρεσβευτής της Μααλούλα » που βρίσκεται στη κορυφή των παρακείμενων απόκρημνων και εντυπωσιακών βράχων.Η κωμόπολη σύμφωνα πάντα με το alkhabar απαριθμεί 5000 κατοίκους και διαθέτει 40 εκκλησίες.Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατεδάφισαν και το άγαλμα της Παναγίας που δέσποζε στην κορυφή των χαρακτηριστικών βράχων.
 
Ούτε η ελληνορθόδοξη ιστορική μονή του 4ου αι. της Αγίας Θέκλας δεν απέφυγε το μένος των εξτρεμιστών. Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά το συνεχές σφυροκόπημα και τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε στις 05/09/13 η Αλ Νούσρα και άνδρες του FSA μετά την κατάληψη της πόλης που αριθμεί 3000 με 5000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι ορθόδοξοι χριστιανοί (Lastampa). « Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης που οι πέτρες και οι βράχοι έτρεμαν » δήλωσε μοναχή από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.« Δεν ξέρουμε αν οι αντάρτες έφυγαν ή όχι κανείς δεν τολμάει να βγει έξω » ανέφερε η ίδια στο AP με το οποίο επικοινώνησε διατηρώντας την ανωνυμία της.Η Νational post 06/09/13 μεταφέρει ότι η μοναχή δήλωσε ότι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού κατέφυγαν για προστασία στη μονή. Η Lastampa καταγράφει ότι τα 27 εγκαταλελειμμένα και ορφανά παιδιά που ζουν με τη φροντίδα των μοναχών τα οδήγησαν οι αδελφές σε υπόγεια για να μην φοβούνται.
 
 
Τo βελγικό κανάλι RTL που μετέδωσε επίσης την είδηση, αναφέρει ότι στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας υπάρχουν 50 ορφανά που το κράτος εμπιστεύτηκε την φροντίδα τους στις μοναχές. Ενώ με νόημα υπενθυμίζει ότι το 2008 ο πρόεδρος Άσσαντ και η σύζυγός του Άσμα επισκέφθηκαν τη μονή και συνέφαγαν με τα ορφανά χριστιανόπουλα.Σύριοι χριστιανοί κοινοτήτων του εξωτερικού μας αποκάλυψαν ότι οι δεσμοί του Σύριου Προέδρου με την ελληνοχριστιανική κοινότητα έχουν ενδυναμωθεί και από το γεγονός ότι βάπτισε τα παιδιά του σε ορθόδοξο ναό.
 
Η μοναχή κατήγγειλε ότι « υπήρξαν αναφορές από τους κατοίκους που φέρουν τους ισλαμιστές αντάρτες να τους απείλησαν με θάνατο σε περίπτωση που δεν προσυλητιστούν στο Ισλάμ ». Αυτήν την πληροφορία μεταδίδει και το Vancouver sun.Αραβικά ειδησεογραφικά περιγράφουν ότι ισλαμιστές που επέβαιναν σε οχήματα περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης και τους καλούσαν με ντουντούκες να εξισλαμιστούν αν θέλουν να σώσουν τις ζωές τους. H Lastampa 06/09/13 αναφέρει ότι οι αντάρτες κατέλαβαν το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην κορυφή του παρακείμενου βουνού κι από εκεί σφυροκοπούσαν τις θέσεις του στρατού.Και αυτή μιλάει για μέλη της Αλ Νούσρα. Επίσης αποκαλύπτει ότι o στρατηγικός στόχος τους ήταν να καταλάβουν τα υψώματα και πιο συγκεκριμένα το όρος Qalaman που βρίσκεται σε απόσταση 54 χλμ από τη Δαμασκό.Το Reuters κάνει ειδική αναφορά στο εντυπωσιακό ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας όπως το χαρακτηρίζει που είναι χτισμένο στο βράχο.Ηλικιωμένοι και παιδιά σύμφωνα και μ’αυτό το πρακτορείο κατέφυγαν στις δύο μονές του Αγίου Σεργίου και της Αγίας Θέκλας που ιδρύθηκαν τον 4 αι.μ.Χ. Η ελληνορθόδοξη μονή έχει 25 αδελφές και η ηγουμένη της Πελαγία χαρακτηρίζεται για το δυναμισμό της.
 
Tελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν το πρακτορείο fides, mediarama και al manar αναφέρουν ότι το 80% των κατοίκων της κωμόπολης μετακινήθηκε ήδη προς Δαμασκό ενώ όπως δήλωσε ο καθολικός μελκίτης Πατριάρχης Γρηγόριος ο 3ος οι άνθρωποι αυτοί κατέφυγαν στην έδρα του καθολικού Πατριαρχείου αλλά και του ελληνορθόδοξου στη Δαμασκό τρομοκρατημένοι απ΄αυτά που βίωσαν.
 
Aυτή είναιο η τρομοκρατία που βιώνουν οι Χριστιανοί της Συρίας, που θα εξελιχθεί σε πρωτοφανή γενοκτονία, με την βοήθεια, και τις ευλογίες των ΗΠΑ, που όχι μονο θα σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά θα βοηθήσουν και τους ισλαμιστές στο έργο τους. Η Ιστορία θα τις κρίνει αυστηρά, αλλά μέχρι τότε, χιλιάδες άνθρωποι θα πληρώσουν για αυτό το έγκλημα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου