Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ Αυστηρή προειδοποίηση Άσαντ στη Γαλλία


Αποκλειστική συνέντευξη στον απεσταλμένο της εφημερίδας, Le Figaro, στη Δαμασκό έδωσε ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, προειδοποιώντας τη Γαλλία για συνέπειες, σε περίπτωση που τελικά επιτεθεί στη χώρα του.
Σε ερώτηση αν μπορεί να αποδείξει ότι δεν έκανε χρήση χημικών στις 21 Αυγούστου, απαντά ότι όποιος εξαπολύει κατηγορίες, πρέπει να έχει και αποδείξεις.
«Οι κύριοι Ομπάμα και Ολάντ δεν έχουν δώσει καμία απόδειξη ούτε στο λαό τους. Δε λέω αν ο συριακός στρατός διαθέτει ή όχι τέτοια όπλα. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο συριακός στρατός θέλει να κάνει χρήση τέτοιων όπλων, είναι λογικό να το κάνει σε περιοχές που βρίσκονται και στρατιώτες;».
Ποια θα είναι η απάντηση του σε περίπτωση επίθεσης, ερωτήθηκε και απάντησε χαρακτηριστικά ότι «η Μέση ανατολή είναι πυριτιδαποθήκη και το φυτίλι πλησιάζει. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για συριακή απάντηση. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Όλος ο κόσμος θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης όταν η πυριτιδαποθήκη εκραγεί. Το χάος και οι εξτρεμιστές θα εξαπλωθούν. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή».
Σε ερώτηση αν η Γαλλία έγινε εχθρός της Συρίας, ο Μπασάρ αλ Άσαντ τονίζει ότι «όποιος συμβάλει στην οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση των τρομοκρατών είναι εχθρός του συριακού λαού. Όποιος αναλαμβάνει δράση κατά των συμφερόντων της Συρίας και του λαού της είναι εχθρός. Ο γαλλικός λαός δεν είναι εχθρός μας, αλλά η πολιτική του κράτους είναι. Θα πάψει να είναι όταν το γαλλικό κράτος αλλάξει πολιτική. Θα υπάρξουν συνέπειες, αρνητικές φυσικά, και ενάντια των γαλλικών συμφερόντων».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου