Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ολάντ ανακοίνωσε ανελέητο κυνήγι των τζιχαντιστών

  • Ολάντ: Πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι 
  • Θα χτυπήσουμε ανελέητα τους τζιχαντιστές στο σπίτι τους και παντού
Νέο διάγγελμα έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνοντας ότι η Γαλλία δεν θα καμφθεί και θα χτυπήσει ανελέητα τους τζιχαντιτσές μέσα στο σπίτι τους αλλά και σε κάθε περιοχή.
Ο Φρανσουά Ολάντ, χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ως «πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος» και ως «πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» και εκτίμησε ότι προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Ο Φρανσουά Ολάντ απέδωσε τιμή «στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες». «Όλοι έκαναν το καλύτερό τους και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για «δειλή» επίθεση και πρόσθεσε ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί «η τρομοκρατική απειλή».

«Ακόμα και αν η Γαλλία πληγωθεί θα σηκωθεί ξανά» είπε ο κ. Ολάντ στέλνοντας μήνυμα ενότητας και θάρρους.

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο «σπίτι» τους και σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ ο οποίος θα μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Μέρκελ: Θα καταδιώξουμε τους τρομοκράτες  Η επίθεση δεν αφορά μόνο τη Γαλλία
Την συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό και την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης για από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τονίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας “Ανγκελα Μέρκελ με μήνυμα της.
«Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση». Έκανε δε λόγο για απάντηση πρώτα των δυνάμεων ασφαλείας, στην καταδίωξη των υπευθύνων, αλλά κατόπιν για απάντηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που «πρέπει να συνεχίσει να ζει την ελευθερία και τις αξίες της με αυτοπεποίθηση». Επισήμανε ακόμη ότι εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξεταστεί η εξέλιξη της κατάστασης και τα περαιτέρω βήματα.

«Πίσω μας βρίσκεται μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες που έζησε η Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι στο Παρίσι πρέπει να περνούν έναν εφιάλτη βίας, τρομοκρατίας και φόβου. Θα ήθελα σε αυτούς και σε όλους τους Γάλλους σήμερα και από εδώ να πω ιδιαίτερα: Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι, σας αισθανόμαστε τόσο κοντά. Θρηνούμε μαζί σας. Θα δώσουμε από κοινού με σας τον αγώνα εναντίον εκείνων που σας προξένησαν κάτι τόσο αδιανόητο. Η σκέψη μου βρίσκεται με τους περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες και τους συγγενείς τους.

Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας. Σκέφτομαι και τους πολλούς τραυματίες, εύχομαι να αναρρώσουν – σωματικά και ψυχικά. Οι άνθρωποι για τους οποίους θρηνούμε, δολοφονήθηκαν σε καφέ, σε εστιατόριο, σε συναυλιακό χώρο ή στον ανοιχτό δρόμο. Ήθελαν να ζήσουν την ζωή ελεύθερων ανθρώπων σε μια πόλη που γιορτάζει τη ζωή. Και συνάντησαν δολοφόνους, οι οποίοι μισούν ακριβώς αυτή τη ζωή ελευθερίας. Αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας. Και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση. Πρώτα έρχεται η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται για αυτό σε στενή επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και έχει προσφέρει κάθε είδους στήριξη. Θα κάνουμε το παν ώστε να βοηθήσουμε στην καταδίωξη των δραστών και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μαζί θα δώσουμε την μάχη εναντίον αυτών των τρομοκρατών. Σήμερα θα συναντηθώ με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουμε την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης στην Γαλλία και όλα τα συναφή θέματα.

Και μετά θα δώσουμε και ως πολίτες μια ξεκάθαρη απάντηση: Ζούμε από την ανθρωπιά, την αγάπη προς τον πλησίον, από την χαρά στην κοινότητα. Πιστεύουμε στο δικαίωμα του καθενός να αναζητήσει την τύχη του και να την ζήσει, στον σεβασμό προς τον άλλο και στην ανοχή. Γνωρίζουμε ότι η δική μας ελεύθερη ζωή είναι πιο δυνατή από κάθε τρομοκρατία. Ας δώσουμε την απάντηση στους τρομοκράτες με το να ζούμε τις δικές μας αξίες με αυτοπεποίθηση. Και με το να ενισχύουμε αυτές τις αξίες για ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ», δήλωσε η “Ανγκελα Μέρκελ.

Μεντβέντεφ: Η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά της τρομοκρατίας Τα τρομοκρατικά εγκλήματα δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία αιτιολογία
Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν έχουν καμία αιτιολογία και υπογραμμίζουν την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να «ενωθεί κατά της τρομοκρατίας» σημειώνει ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αισθανόμαστε την θλίψη και τον πόνο του γαλλικού λαού. Τα τρομοκρατικά εγκλήματα δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία αιτιολογία. Η τραγωδία στο Παρίσι μας καλεί να ενωθούμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση στις ενέργειες των τρομοκρατών» υπογραμμίζει.
kostasxan. 
 http://amethystosbooks.blogspot.gr/2015/11/blog-post_844.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου