Απίστευτες σκηνές στους δρόμους, σε εστιατόρια και καφέ, με τυχαίους θορύβους που προκαλούν πανικό
Υπάρχει ακόμα το Παρίσι ως «μια κινητή γιορτή», όπως έγραφε ο Χέμινγουεϊ στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό χρονικό του; Μάλλον όχι, καθώς ο κρότος ενός πυροτεχνήματος αρκεί για να πυροδοτήσει μαζική ψύχωση στα παρισινά πλακόστρωτα, ενώ ο ξαφνικός θόρυβος ενός συστήματος θέρμανσης είναι αρκετός για να ποδοπατηθούν οι θαμώνες ενός χώρου εστίασης.
Παρίσι, πόλη του σκότους μετά την τραυματική 13η Νοεμβρίου. Τα ψυχικά τραύματα, ως γνωστόν, αναβιώνουν αναπάντεχα, με την πιο αστεία αφορμή. Γι' αυτό και οι λανθασμένοι συναγερμοί έκαναν τη «γενιά Bataclan» (τους νέους Γάλλους κοσμοπολίτες) να πηδά πανικόβλητη πάνω από τα καντηλάκια των νεκρών, να αναποδογυρίζει τραπέζια για να διασωθεί από τους υποτιθέμενους πυροβολισμούς.
Η πόλη του φωτός των αμέριμνων τουριστών με την κρέπα στο ένα χέρι και με την κάμερα στο άλλο δεν υπάρχει. Τα παρισινά ξενοδοχεία έχουν έρθει αντιμέτωπα με κύμα ακυρώσεων. Αλλά και οι πιο τολμηροί ταξιδιώτες δεν αφήνονται ολοκληρωτικά να παρασυρθούν στη δίνη της πόλης του έρωτα.
Σε υπερένταση
Κυκλοφορούν με οξυμένες τις αισθήσεις της ακοής και της όρασης. Οπως ακριβώς και οι γηγενείς. Αν ο στόχος των τρομοκρατών είναι η τρομοκρατική πράξη να γεννήσει τον τρόμο σε μια κατηγορία ανθρώπων και κυρίως να εγκαταστήσει τον τρόμο της επανάληψης, όπως λένε οι ψυχαναλυτές, τότε η «αποστολή των τζιχαντιστών» έχει εν μέρει επιτευχθεί. Οχι όμως ολοκληρωτικά, καθώς οι Γάλλοι αποδεικνύουν ότι αγαπούν τη ζωή. Κι ας φοβούνται. Πάνε κόντρα στον τρόμο, αντίδραση που έσπευσε να εκθειάσει ο βρετανικός Τύπος.
Γι' αυτό δεν έχουν εξαφανιστεί το άρωμα του φρεσκοψημένου κρουασάν από τη μητρόπολη που πενθεί ούτε η μυρωδιά του boeuf bourguignon από τα παριζιάνικα μπιστρό. Γι' αυτό δεν έπαψαν τα παιδικά γέλια από τα προαύλια, αφού τα σχολεία άνοιξαν και πάλι. Ούτε έπαψαν οι μουσικές των πλανόδιων μουσικών. Οπως δεν σταμάτησαν και τα φιλιά στους παρισινούς δρόμους. Η φωτογραφία που απεικονίζει το φιλί ενός ζευγαριού στο Παρίσι έδωσε τη δική της απάντηση στον ισλαμικό σκοταδισμό: «Ενόρμηση ζωής» μπροστά στην «ενόρμηση θανάτου».
Anonymous: Ηλεκτρονικός πόλεμος κατά του Χαλιφάτου
Τα πεδία μάχης, στα χρόνια του τεχνολογικού οργασμού, είναι πλέον πολλαπλά. Ο διαδικτυακός πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους κηρύχτηκε αυτή τη φορά και από τους Anonymous. Ενας άντρας με τη μάσκα του Γκάι Φοκς στο πρόσωπο απειλεί πως οι ανώνυμοι χάκερ θα κυνηγήσουν τους τζιχαντιστές τους Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλισαν το Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.
«Οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες. Θα ξεκινήσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχουμε κάνει ποτέ. Να περιμένετε μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί. Ετοιμαστείτε (...) δεν συγχωρούμε και δεν ξεχνάμε. Ο γαλλικός λαός είναι δυνατός και έπειτα από αυτή τη θηριωδία θα βγει πιο ισχυρός. Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε» αναφέρει το μήνυμα.
Bλ. Πούτιν: 40 χώρες χρηματοδοτούν το ISIS
Στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και στη χρηματοδότηση του ISIS συμμετέχουν 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και ισχυροί του G20 που συνυπογράφουν ανακοινώσεις καταδίκης του ISIS. Αυτό κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάζει τα συγκεκριμένα κράτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Καταγγελία απόλυτα τεκμηριωμένη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν καταγεγραμμένες τις κινήσεις των οχημάτων ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών. «Εδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή των τζιχαντιστών εκτείνεται 4 - 5 χιλιόμετρα» σημείωσε ο Πούτιν, φωτογραφίζοντας την Τουρκία που αποδεικνύεται πέρασμα και για το λαθρεμπόριο.
«Τσακίστε τώρα το Ισλαμικό Κράτος»
Ζήτησε ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ
Ο πρώτος μουσουλμάνος μετανάστης που έγινε δήμαρχος ολλανδικής πόλης ζήτησε χθες την «πλήρη εξάλειψη» του ΙSIS. Πρόκειται για τον μαροκινής καταγωγής δήμαρχο του Ρότερνταμ Αχμέντ Αμπουταλέμπ, ο οποίος είναι γνωστός για την ευθύτητα του λόγου του.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Algemeen Dagblad», ο Αμπουταλέμπ δήλωσε πως «το ΙSIS πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς. Οι βάρβαρες αυτές ενέργειες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Είναι φανερό ότι το ISIS δεν θα διαπραγματευτεί». Ο 54χρονος δήμαρχος γεννήθηκε στο Μαρόκο και μετανάστευσε στην Ολλανδία σε ηλικία 15 ετών. Εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα και έγινε δήμαρχος του Ρότερνταμ το 2009.
Ο Αμπουταλέμπ έγινε διάσημος μετά την επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» τον περασμένο Ιανουάριο: απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους που δεν θέλουν να «ζουν με την ελευθερία», είπε ότι «αν αυτός ο τόπος δεν τους ταιριάζει, να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να φύγουν από τη χώρα». Τώρα καλεί όλους τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να υψώσουν τη φωνή τους και να απορρίψουν κάθε μορφή βίας.
Πηγή "Δημοκρατία"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/11/blog-post_684.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου