Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Eκρήξεις και πυροβολισμοί στο κέντρο του Παρισιού: Νεκροί και τραυματίες. Οι δράστες κρατούν ομήρους στο θέατρο Bataclan


Για τέσσερις επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, που άφησαν πίσω τους θύματα, κάνει λόγο η γαλλική αστυνομία. Πάνω από 30 οι νεκροί. Σε εξέλιξη ομηρία σε συναυλιακό χώρο. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Adtech Ad
Σειρά επιθέσεων στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκρηξη σημειώθηκε έξω από το Stade de France, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα μέσα στο στάδιο, πιθανότατα από τους καμικάζι. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ένα άτομο φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν από το μακελειό.
Το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Αυτή την ώρα προεδρεύει σε συνεδρίαση ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.
Στο παρακάτω vine ακούγεται η έκρηξη μέσα στο γήπεδο.

Πανικόβλητος ο κόσμος στο στάδιο


 
ADVERTISEMENT

 




 
 
Τριανταπέντε οι νεκροί σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της αστυνομίας, η οποία ερωτηθείσα λίγο μετά 23:30,  έκανε αναφορά για τέσσερα θανατηφόρα επεισόδια με πυροβολισμούς, - μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα)."
Οι 15 από τους νεκρούς είναι από το στάδιο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί εκεί και κρατούν 100 ομήρους!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα France24, οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε εστιατόριο στο 10ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και άνοιξαν πυρ.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής.
Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.

 


 


  http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/pyrovolismoi-sto-kentro-toy-parisiou-nekroi-kai-traymaties.3769981.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου