Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες και οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί στα αρμενο-τουρκικά σύνορα!


Russian_soldiers_army_T-72BR_main_battle_tank_23082008_news_001
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ , τα οποία επικαλούνται πηγές εντός του ρωσικού  Υπουργείου Άμυνας, αναφέρθηκε  ότι  ο Πρόεδρος Β. Πούτιν σήμερα το πρωί διέταξε την ρωσική επίλεκτη 58η Στρατιά , η οποία έχει έδρα τον Βόρειο Καύκασο , να αναπτύξει ΑΜΕΣΑ ,  συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αεράμυνας, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων , άρματα μάχης και πυροβολικό , στα  Τουρκο-Αρμενικά  σύνορα. Η μετακίνηση  αυτή αφορά συνολικά περίπου 7.000 ρωσικό στρατιωτικό, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

Σύμφωνα με τον ρωσικό  τύπο , η σχετική  άδεια από την Αρμενία για την μαζική ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία   υπάρχει. Άλλωστε προβλέπεται και  στην πρόσφατη κοινή  αμυντική συμφωνία Ρωσίας και Αρμενίας , για την δημιουργία κοινού συστήματος αεράμυνας. Η συμφωνία αυτή  υπεγράφη από τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν στις  11 Νοεμβρίου και θα πάρει « σάρκα και οστά» αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ .
Η  Αρμενία, αποτελεί το πιο σημαντικό  μέλος του νέου ενιαίου συστήματος αεράμυνας της Ρωσίας. Η ουσία όμως είναι ότι η μετακίνηση δυνάμεων στην Αρμενία  , δίνει το στρατηγικό πλεονέκτημα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να  είναι σε θέση να απειλήσουν την Τουρκία, από την «πίσω πόρτα» γεγονός που θα προκαλέσει πανικό στην Άγκυρα  .
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι δυνάμεις, διαθέτουν συντάγματα πυραύλων S-400 Triumf (ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου  EW Krasuha-4, το οποίο δύναται να « σβήσει τα φώτα» και να δώσει  σχεδόν τον πλήρη έλεγχο πάνω στο 85 τοις εκατό της τουρκικής επικράτειας .
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας «μυρίζουν πλέον μπαρούτι» με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εάν η Δύση θέλει να τεστάρει τον Ρώσο Πρόεδρο  πράττει λάθος διότι η Μόσχα  «σκέπτεται και κινείται» ως υπερδύναμη.  Εκτιμάται ότι και η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εμπλακεί  σε έναν  ενδεχόμενο πόλεμο Ρωσίας και Τουρκίας λόγω του ΝΑΤΟ. Αλλά θεωρούμε ότι σαν Έλληνες και χριστιανοί ορθόδοξοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακούμε καθοιονδήποτε τρόπο σε αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας .
Έρχονται κοσμοϊστορικές στιγμές για την περιοχή μας αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.
pentapostagma.gr
 http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_796.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου