Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ…ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

by · Νοεμβρίου 17, 2015

resized_82646-c1f43e20bosnaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια φωλιά Τζιχαντιστών στα Βαλκάνια, αυτή την φορά στην Βόσνια, μετατρέπεται σε πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων και μάλιστα με την συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων του Βοσνιακού στρατού.
Bk-mapΣύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, στην πόλη Gorazde της Βοσνίας εδώ και καιρό λειτουργεί στρατόπεδο Τζιχαντιστών και μετά τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι αποφασίστηκε η ένοπλη εκκαθάριση του.
Για την επιχείρηση επιστρατεύτηκαν ακόμα και μονάδες των Ειδικών Επιχειρήσεων του βοσνιακού στρατού και κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα, έγινε γνωστό πως έγιναν πολλές συλλήψεις Τζιχαντιστών από την Βοσνία.
Το κέντρο αυτό των εξτρεμιστών μουσουλμάνων έχει μεγάλη ιστορία αλλά δεν ήταν πολύ γνωστό στην διεθνή επικαιρότητα. Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η δημιουργία του ανάγεται από την εποχή ακόμα του πολέμου με τους χριστιανούς Σέρβους, όταν τα πρώτα τμήματα των φανατικών μουσουλμάνων είχαν εγκατασταθεί και είχαν κάνει έδρα τους την Βόσνια στο κέντρο της Βαλκανικής. Τώρα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από αυτή την φωλιά των φανατικών μουσουλμάνων.
Όπως φαίνεται το τέρας του ISIS έχει απλώνει πολλά πλοκάμια και στα Βαλκάνια και είναι άγνωστο ποιες συνέπειες θα έχει αυτή η εξάπλωση που μόλις τώρα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται, όπως τουλάχιστον ελπίζουμε.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου