Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΕΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΜΟΣΧΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… «ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ BOEING» !!!

tsipras-poutinΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή άποψη ότι αν ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, πάει στην Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου στην διάσκεψη των BRICKS και έχει πολύ «στενές» επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν σηματοδοτώντας μια σημαντική γεωστρατηγική στροφή στην ευρύτερη περιοχή, τότε η Δύση για να ακυρώσει την όποια προοπτική ανατροπής των γεωπολιτικών ισορροπιών, να προκαλέσει ένα δεύτερο μαλαισιανό Boeing- προβοκάτσια, (another Boeing to break Russia ??), εκφράζει στην ρωσική εφημερίδα Pravda ο πολύ γνωστός Ρώσος στρατηγικός αναλυτής Sergei Mikheyev, Γενικός Διεύθυνση του Center for Current Politics της Μόσχας.
Sergey-Mikheev-v-Kazakhstane-net-predposylok-dlya-destabilizatsii
Όσο και αν αυτό ακούγεται πολύ «τραβηγμένο» και όμως, η κατάρρευση των προσδοκιών της Δύσης να ανατραπεί ο Πούτιν με τα οικονομικά μέτρα που έχουν λάβει κατά της Ρωσίας, έχουν κάνει πολλούς στην Ουάσιγκτον να έχουν κυριολεκτικά «λυσσάξει» να ανατρέψουν με κάθε μέσο τον πρόεδρο της Ρωσικής Κοινοπολιτείας.
Και ενώ όλες οι μέχρι σήμερα προσπάθειες έχουν αποτύχει και ο ρωσικός λαός δεν έχει ξεσηκωθεί κατά του Πούτιν, έρχεται τώρα και το σκληρό γεωπολιτικό «πόκερ» που παίζεται με την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην συνέντευξη που έδωσε στην ρωσική εφημερίδα ο Sergei Mikheyev, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την Ελλάδα έξω από το ευρώ, εν τούτοις τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να φτάσουν στα άκρα.
Μια πιθανή στροφή της Ελλάδας προς την Ρωσία σαν διέξοδο στα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η εμμονή της Ευρώπης να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό σε ένα καινούργιο πρόγραμμα αδιέξοδης λιτότητας και η προοπτική η Ελλάδα να αντισταθεί στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο γεωπολιτικό στερέωμα και θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα «κέντρα» που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Ρώσο πρόεδρο.
Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να οργανώσουν κατά του Πούτιν που έχει παρασύρει την Ελλάδα στην… «οδό της απώλειας», κάποια μεγάλη προβοκάτσια ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, όπως η μεγάλη προβοκάτσια με το μαλαισιανό Boeing που είχε καταρριφτεί σε ουκρανικό έδαφος τον Ιούλιο του 2014. Τότε όλα τα δυτικά ΜΜΕ είχαν επιρρίψει την ευθύνη για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν, προσπαθώντας να στέψουν την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του και να προκαλέσουν σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό του με προοπτική την ανατροπή του.
Στην ίδια συνέντευξη ο Sergei Mikheyev εξαπολύει έντονη επίθεση κατά των δυτικών ΜΜΕ κατηγορώντας τα ότι λειτουργούν σαν φερέφωνα του βαθέως αμερικανικού κράτους και ότι χρηματοδοτούνται από γνωστά σκοτεινά κέντρα για να ασκούν έντονη αντι-Πούτιν προπαγάνδα, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν τον ρώσικο λαό κατά τη ρωσικής κυβέρνησης.
Αντιλαμβάνεται κάνεις με όλα αυτά πως η Ελλάδα είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, έχει μπει βαθιά στο μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή μας με όλα τα μέσα και με πολύ σκληρούς ορούς και έτσι εξηγείται και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν οι ΗΠΑ και προσωπικά ο ίδιος ο Ομπάμα για τις εξελίξεις στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Οι επιλογές όμως πρέπει να είναι δικές μας και μόνο δικές μας και θα πρέπει να είναι με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα. Κάποτε η Δύση θα πρέπει να καταλάβει πως αυτή η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι που παραχωρείται χωρίς κανένα αντίτιμο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου