Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΗΠΑ, ΚΑΤΑΡ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ TOY ΙSIL Οι ισλαμιστές προελαύνουν ανενόχλητοι σε Συρία και Ιράκ - Γιατί και πώς...

Οι ΗΠΑ θεωρούν την ISIS «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο είναι ικανό για να εφαρμόσει την επιθυμητή αμερικανική πολιτική στην περιοχή», ενώ η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε δέκα ημέρες πριν την σχεδιαζόμενη επίθεση των ισλαμιστών στην Βεγγάζη όπου και σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής. αλλά δεν έπραξε τίποτα για να την εμποδίσει!
Αυτό αναφέρουν έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης που διέρρευσαν και τα οποία θεωρούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο ως «εργαλείο» υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος
Και όλα αυτά ενώ υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκονται πλέον εδάφη που αντιστοιχούν στο μισό της συριακής επικράτειας και το αντίστοιχο της ιρακινής!
Μετά την Παλμύρα, στην έρημο που χωρίζει το Ιράκ από τη Συρία, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και το δεύτερο από τα τρία συνολικά μεθοριακά φυλάκια προς το Ιράκ.
Μέχρι πριν μερικούς μήνες ο Μ.Άσαντ έδειχνε ότι ήταν σε θέση να κερδίσει τον πόλεμο αυτόν με τους ξένους ισλαμιστές εισβολείς. Έκτοτε, παρατηρείται ότι για κάθε ένα  τζιχαντιστή νεκρό εμαφανίζονται άλλοι δέκα να πάρουν την θέση του, έχουν απρόσκοπτη ροή οπλισμού και εφοδίων, και συν τοις άλλοις έχουν υπό την κατοχή τους βαρύτατο οπλισμό με τον οποίοι "ματώνουν" τον στρατό του Μ.Άσαντ.
Ο Μ.Άσαντ αδυνατεί να αναπληρώσει τις απώλειες σε ανθρώπινο υλικό από τον εδώ και μια τετραετία πόλεμο φθοράς, αντίθετα κάποιος φαίνεται να το κάνει αυτό με τους ισλαμιστές, οι οποίοι διαθέτουν ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.
Αλλά και το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι είναι σφοδρός πολέμιος των ισλαμιστών, θεωρεί ότι θα αντιμετωπίσει πολύ πιο ευκολα ένα ισλαμικό "κράτος", παρά την συμμαχία Συρίας-Ιράν, με αποτέλεσμα να συντάσσεται ουσιαστικά μαζί τους στην προσπάθεια κατάληψης της Συρίας.
Αυτή την περίοδο οι Ισραηλινοί έχουν αγαστή συνεργασία με τους Σαουδάραβες. Στρατηγικός στόχος και των δυο είναι η ανατροπή του σιιτικού καθεστώτος της Τεχεράνης ή, τουλάχιστον, το σαμποτάζ της διαφαινόμενης συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου.
Ο άλλος κύριος παίκτης, η Τουρκία θέλει αμερικανική επέμβαση στην Συρία όπως και στην περίπτωση του Καντάφι της Λιβύης.
Η προέλαση του ISIL στο ιρακινό μέτωπο είναι εντυπωσιακή. Εχει δέιξει μεγάλη ανθεκτικότητα στις ήττες του περασμένου φθινοπώρου και προπαντώς αναπληρώνει και εκεί με μεγάλη ευκολία τις απώλειές του σε μια χώρα που η πλειοψηφία είναι Σιίτες!
Αυτές τις ημέρες καταλήφθηκε το "κόσμημα της Ανατολής" η συριακή Παλμύρα και υπάρχει κίνδυνος να την βλέπουμε σύντομα ως ανάμνηση μόνο στα βιβλία, μέχρι να καταργηθούν και αυτά
Γιατί δεν αντιδρά η ευαίσθητη για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της περιοχής (πλην του Οίκου Σαούντ) Ουάσιγκτον;
Τη Δευτέρα, 18 Μαΐου, η οργάνωση Judicial Watch δημοσιοποίησε μια συλλογή από απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, σύμφωνα με τα οποία «η κυβέρνηση Ομπάμα γνώριζε πως η τρομοκρατική οργάνωση αλ-Κάιντα σχεδίαζε την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη δέκα ημέρες νωρίτερα».
"Οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου προελαύνουν συνεχώς με την ανοχή των ΗΠΑ, που δήθεν βομβαρδίζουν..."
Το συμπέρασμα που προκύπτει από την αποκάλυψη είναι πως θυσιάστηκε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μόνο και μόνο για... «ξεκάρφωμα», προκειμένου ο κόσμος να πεισθεί πως ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις αποκαλούμενες από τα δυτικά Μέσα ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις των τζιχαντιστών.
Αλλά εκείνο που προκύπτει από τα αποχαρακτηρισμένα -κατόπιν δικαστικής προσφυγής- έγγραφα του 2012 είναι ιδιαίτερα επίκαιρο: «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι επιθυμητό (σ.σ.: από τις ΗΠΑ) να εφαρμόσει στην ανατολική Συρία την πολιτική που σχεδιάζουν οι Δυτικοί για την περιοχή».
Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο: «Η Δύση, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία που υποστηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση (...) Υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας διακηρυγμένης σαλαφιστικής ηγεμονίας στην ανατολική Συρία (Hasaka και Der Zoir) και αυτό είναι ακριβώς εκείνο που οι δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, θέλουν προκειμένου να απομονωθεί το συριακό καθεστώς...».
Η απόρρητη αναφορά της DIA (σ.σ.: σελ. 287-293 [291] JW v DOD και State 14-812) με στοιχεία «Secret//Noforn» και ημερομηνία έκδοσης τη 12η Αυγούστου 2012 και κυκλοφορία προς Centcom, CIA, FBI, DHS, NGA, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, περιγράφει πως από το 2012 η αμερικανική αντικατασκοπία είχε προβλέψει την άνοδο της ισχύος του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Αντί όμως να καταπολεμήσουν το «Ισλαμικό Χαλιφάτο του Ιράκ και του Λεβάντε», το θεώρησαν ως αμερικανικό «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο».
Παρόλο που ένας μικρός μεν, αλλά σημαντικός αριθμός αναλυτών και δημοσιογράφων έχει αποδείξει με ντοκουμέντα εδώ και καιρό τον ρόλο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στον σχηματισμό, στην εκπαίδευση και στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία.
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικής σημασίας κυβερνητικά έγγραφα, τα οποία θεωρούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο ως «εργαλείο» υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος. Τα αποκαλυφθέντα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι όλα λειτουργούν βάσει... «σατανικού» σεναρίου.
Ειδικότερα, βάσει των εγγράφων της DIA, αποκαλύπτεται ότι:
- Η αλ-Κάιντα βρίσκεται επικεφαλής των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία.
- Η Δύση ταυτίζεται με τους αντικαθεστωτικούς, ενώ Ρωσία, Κίνα και Ιράν στηρίζουν το καθεστώς.
- Η δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου έγινε πραγματικότητα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
- Η δημιουργία της «Σαλαφιστικής Ηγεμονίας» στην ανατολική Συρία είναι αυτό ακριβώς που οι εξωτερικές δυνάμεις (σ.σ.: Δύση, Εμιράτα και Τουρκία), οι οποίες στηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, ήθελαν προκειμένου να εξασθενίσει το καθεστώς Άσαντ.
- Το Σουνιτικό Ιράκ θα αποτελεί ένα φράγμα στην εξάπλωση των Σιιτών (που υποστηρίζονται από το Ιράν).

Και πυρηνικά μέσα σ' έναν χρόνο;

cantlie
Περιοδικό που εκδίδεται από το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» (πρώην ISIS/ISIL) υποστηρίζει πως μέσα σε έναν χρόνο, θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα πυρηνικό οπλικό σύστημα από το Πακιστάν.
Το άρθρο το υπογράφει ο δημοσιογράφος John Cantlie, ο οποίος είναι όμηρος του Ισλαμικού Χαλιφάτου εδώ και δύο και πλέον χρόνια, και τον έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για προπαγανδιστικά βίντεο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ασπασθεί την εξτρεμιστική ιδεολογία τους.
Στο άρθρο αναφέρεται ένα «υποθετικό σενάριο επιχείρησης», κατά το οποίο το Ισλαμικό Χαλιφάτο χρησιμοποιεί δισ. δολάρια για να αγοράσει από το Πακιστάν πυρηνικό όπλο «μέσω εμπόρων οπλικών συστημάτων που θα εκμαυλίσουν διεφθαρμένους αξιωματούχους της περιοχής».
Το οπλικό σύστημα θα μπορεί να διοχετευθεί μέσω Λιβύης και Νιγηρίας.
Το άρθρο υποστηρίζει ακόμη πως τα φορτία με ναρκωτικά από την Κολομβία που κατευθύνονται στην Ευρώπη περνούν μέσω δυτικής Αφρικής. Έτσι, το ίδιο πιθανό είναι να γίνει η μεταφορά οποιουδήποτε «εμπορεύματος» από την Ανατολή στη Δύση.
​Σύμφωνα με το σενάριο, το οπλικό σύστημα θα μπορούσε να φτάσει τις ακτές της Νότιας Αμερικής κι από εκεί μέσω Μεξικού να ακολουθήσει το «τούνελ των ναρκωτικών» και να φτάσει στις ΗΠΑ
Το ανατριχιαστικό σενάριο προβλέπει το επικίνδυνο οπλικό σύστημα να περάσει στο μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κάποιου από τους 12 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που περνούν τα αμερικανικά σύνορα.
Πάντως ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι είναι ένα «μακρινό σενάριο», που όμως το καθιστά περισσότερο δυνατό απ' ό,τι έναν χρόνο πριν. Επειδή το Ισλαμικό Χαλιφάτο χρειάζεται ένα ισχυρό χαρτί για να αναγνωρισθεί διεθνώς ως «κράτος», αλλά και για να ενοποιήσει τις άλλες ισλαμικές οργανώσεις.
Το άρθρο επίσης αναφέρει πόσο έχουν ισχυροποιηθεί οργανώσεις όπως η αφρικανική «Boko Haram», που έχει ανακοινώσει στενές σχέσεις με το Χαλιφάτο και διαθέτει πολλούς οπαδούς και στον χώρο της Μέσης Ανατολής.
Είναι δύσκολο να υπολογισθεί ο ακριβής αριθμός των πολεμιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχει. Ο συνολικός αριθμός στο Ιράκ και τη Συρία ποικίλει από 30.000 (σύμφωνα με υπολογισμό της CIA) μέχρι 70.000 (σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πληροφορίες) αλλά και 200.000 (σύμφωνα με έκθεση Κούρδου ηγέτη)!
Ακόμη πιο δύσκολο είναι να υπολογισθούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μερικοί υπολογίζουν ότι διαθέτουν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.
Το αμερικανικό δίκτυο NBC, σε ειδικό αφιέρωμά του μετά την κατάληψη της ελληνορωμαϊκής όασης αρχαιοτήτων Παλμύρα από τους τζιχαντιστές, υποστηρίζει ότι οι τρύπες που διακρίνονται σε κάποιο από τα αρχαία κτίρια προέρχεται από πυρά που ανταλλάχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγους μήνες μετά την έναρξη της εξέγερσης των αντικαθεστωτικών.
palmyra2
Φωτογραφία του Μαρτίου 2014 που δείχνει οπή από οβίδα σε αρχαίο κτίριο της Παλμύρας
Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η εντύπωση των καταστροφών που αναμένεται να προκληθούν στα ιστορικά μνημεία από τους φανατικούς τζιχαντιστές...
Το «Πολιτιστικό Ξεκλήρισμα» από το Ισλαμικό Χαλιφάτο σε εικόνες:

tymvos iona

Η καταστροφή του τύμβου του Προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη

al qubba
Η ανατίναξη του τζαμιού Al-Qubba Husseiniya στη Μοσούλη

saad
Η ανατίναξη του τεμένους Saad bin Aqeel Husseiniya

tymvos koritsiou
Ο «Τύμβος του Κοριτσιού» στη Μοσούλη

parthemou marias church
Η Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στη Μοσούλη
Ας δούμε πως είναι η τακτική κατάσταση στη Συρία αυτή τη στιγμή. Ο Μ.Άσαντ κυβερνά, αντλεί την δύναμή του και ένα μεγάλο ποσοστό της νομιμότητάς του από, την κοινότητα των Αλαουιτών.
Στο πληθυσμιακό μωσαϊκό της Συρίας οι Αλαουίτες, που σήμερα θεωρούνται σχίσμα του Σιιτικού Ισλάμ με κρυπτοχριστιανικές ρίζες αποτελούν μειονότητα με ποσοστό 12-15 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, αριθμητικά λίγο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια.
Η μεγάλη πλειοψηφία της Συρίας αποτελείται από Σουννίτες μουσουλμάνους, περίπου 75 τοις εκατό, 10 τοις εκατό Ελληνορθόδοξους χριστιανούς που καια υτοί υποστηρίζουν τον Μ.Άσαντ και άλλες μικρές μειονότητες όπως Δρούσους, Γιαζίντι (Κούρδους), κ.α.
Οι Αλαουίτες κυριαρχούν πληθυσμιακά στις Μεσογειακές ακτές της Συρίας και στα παραλιακά βουνά.
Γεωγραφικά οι πληθυσμοί τους εντοπίζονται από τον Βόρειο Λίβανο (100-120 χιλ.) μέχρι την Αντιόχεια στον Κόλπο της Αλεξαντρέττας (700-750 χιλ.), στη σημερινή Τουρκία.
Μερικές χιλιάδες εντοπίζονται και στα Υψίπεδα του Γκολάν. Είναι σημαντικό για τις σημερινές εξελίξεις να υπογραμμιστεί πως επί Γαλλικής Εντολής, από το 1923 μέχρι το 1936, όταν έχουμε την πλήρη ανεξαρτησία της σημερινής Συρίας, λειτουργούσε στη γεωγραφική αυτή περιοχή, υπό την εποπτεία της Γαλλίας, η «Πολιτεία των Αλαουιτών» η οποία, τότε, δεν ήθελε να ενσωματωθεί στη Συρία.
Σήμερα τα θύματα του πολέμου στη Συρία ξεπερνούν τις 200.000. Από αυτά υπολογίζεται πως το ένα τρίτο, τουλάχιστον, προέρχεται από τις τάξεις του Στρατού και των φίλιων κατοίκων.
Είναι δηλαδή στη μεγάλη τους πλειοψηφία, Αλαουίτες. Και εδώ οικοδομείται το όλο επιχείρημα: πως αντίθετα με τους αντικαθεστωτικούς που διαθέτουν όπως αποδεικνύεται με αμερικανικό δάκτυλο, μια ανεξάντλητη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού, η αντίστοιχη δεξαμενή του καθεστώτος Άσσαντ δεν αναπληρώνεται.
Υπάρχει λοιπόν, λογική και βάση στο επιχείρημα. Όταν το ερώτημα τέθηκε πρόσφατα στον Άσαντ, σε συνδυασμό με απώλειες εδαφών μετά από αρκετές νίκες του καθεστώτος, ο Σύρος ηγέτης παραδέχθηκε τις απώλειες αυτές αλλά το σημαντικό σε ένα πόλεμο, -τόνισε- είναι να μην χαθεί το ηθικό και η ψυχολογία.
Και παρά το υψηλό κόστος του πολέμου η κυβέρνηση Άσαντ συνεχίζει να χαίρει της λαϊκής υποστήριξης που υπερακοντίζει αυτή των Αλαουιτών. Χαίρει υποστήριξης δηλαδή από μεγάλο ποσοστό των Σουννιτών της χώρας και ολοκληρωτικά από τους Χριστιανούς και τις υπόλοιπες μειονότητες.
Αυτό που δεν λαμβάνεται υπόψη, ίσως λόγω γεωγραφικής άγνοιας, είναι πως τόσο η Συρία όσο και το Ιράκ αποτελούνται από μεγάλες αλλά έρημες εκτάσεις και πως η πλειοψηφία των πληθυσμών εντοπίζεται σε αστικά κέντρα.
Στην περίπτωση της Συρίας, για παράδειγμα, ναι μεν υπάρχει μεγάλη απώλεια εδαφών αλλά πάνω από το 70% του πληθυσμού βρίσκεται σε αστικά κέντρα που ελέγχει το καθεστώς Άσαντ.
Είναι σαφές ότι ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ εξοπλίζουν τους ισλαμιστές. Οι πρώτες για το "ξεκάρφωμα" δεν διστάζουν να βομβαρδίσουν κάποιους στόχους ισλαμιστών, αλλά τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από φτωχά. Είναι σαφές ότι έχουν εναποθέσει στο ISIL όλες τις ελπίδες για την ήττα της κυβέρνησης Ασαντ, θεωρώντας ότι μετά εύκολα θα μπορέσουν να ελέγξουν τους ισλαμιστές.
Ετσι νομίζουν! Το πιο σημαντικό είναι ότι η βοήθεια Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στην κυβέρνηση Ασαντ παραμένει ισχυρή, ενώ η Ρωσία πριν μερικές ημέρες δήλωσε ότι θα επαναλάβει τις αποστολές οπλισμού στο Ιράκ, το οποίο η εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ την τελευταία 25ετία το οδήγησε στο χάος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου