Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

O ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Début 2014, des documents avaient circulé sur Internet affirmant que des véhicules de l'Agence nationale du renseignement étaient soupçonnés de livrer des armes aux rebelles islamistes syriens.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ο Kemal Kýlýçdaroðlu, κατηγορεί την Άγκυρα ότι διοχετεύει όπλα στους ισαλμιστές “αντάρτες” που πολεμούν το συριακό κράτος.
Αρχές του 2014, ντοκουμέντα διακινήθηκαν στο Internet που επιβεβαίωναν ότι οχήματα της  Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της ΜΙΤ ήταν ύποπτα για διμεταφορά και παράδοση όπλων στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Kemal Kýlýçdaroðlu κατηγόρησε την Τετάρτη την κυβέρνηση ότι δίνει όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία. Υποσχέθηκε μάλιστα να μπλοκάρει ερμητικά και να σφραγίσει τα σύνορα σε αυτήν την διακίνηση αν έπαιρνε την εξουσίας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιούνη.
Η Τουρκία δέχεται τα πυρά της κριτικής κατηγορούμενη ότι έδωσε όπλα στους ισλαμιστές στον πόλεμο που διεξάγουν κατά του Bachar el-Assad.Η Άγκυρα βέβαια από την πλευρά της απορρίπτει αυτές τις μομφές ακόμη κι όταν είναι στοιχειοθετημένες.
«Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι στα καμιόνια υπήρχαν βόμβες «, τόνισε ο Kemal Kýlýçdaroðlu, του Δημοκρατικού Κόμματος του λαού (CHP κεντροαριστερά) σε συνέντευξή του στην Hürriyet. Ο Kemal Kýlýçdaroðlu ισχυρίστηκε ότι  «με το  CHP στην εξουσία τα σύνορα θα γίνουν όπως πριν και θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων «.
 Οι δηλώσεις του επέρχονται καθώς έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη πολεμική κατά των κυβερνώντων για τη σύλληψη δεκάδων σταρτιωτικών αστυνομικών και εισαγγελέων που κατηγορούνται ότι αρχές του 2014 σταμάτησαν και ερεύνησαν οχήματα της ΜΙΤ που ήταν ύποτα για τη μεταφορά όπλων στους ισλαμιστές.
«Εμείς δεν θα εξουσιοδοτήσουμε την παράνομη διέλευση των συνόρων και τα καμιόνια της ΜΙΤ δεν θα πηγαινοέρχονται» διαβεβαίωσε ο Kýlýçdaroðlu.
Ο Recep Tayyip Erdogan την Κυριακή σε προεκλογική του συγκέντρωση χαρακτήρισε προδοσία την έρευνα στα καμιόνια.
Κάποιοι καταγγέλουν ότι Η Τουρκία και ο στενός της σύμμαχος το Κατάρ έδωσαν όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες που σχετίζονται με την Al-Qaïda για να τους βοηθήσουν ννα πάρουτν το Idlibτον προηγούμενο μήνα. (Le Point 20/05/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου