Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

"ΜΗΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;"


ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ;
ΕΙΔΟΜΕΝ !!!! 
Τουρκικές Δυνάμεις Έτοιμες για Απόβαση σε Ελληνικό Νησί! Σφυρίζει αδιάφορα το Υπουργείο Εξωτερικών!

Ακρως Περιεργες μετακινησεις Δυναμεων του Τουρκικου Στρατου, απεναντι απο το νησι Μεγίστη (Καστελόριζο), εθεσαν αμεσα τον Ελληνικο Στρατο σε Συναγερμο. Οι Τουρκικες Δυναμεις ενισχυθηκαν με ενα προσθετο ,αλλα αγνωστο αριθμο απο καταδρομείς και βατραχανθρώπων.
Η κινητικότητα του Τουρκικου Στρατου εγινε αμεσα αντιληπτη απο το Γενικο Επιτελειο Εθνικης Αμυνας, οπου αστραπιαια αντεδρασε και απαντησε με Ασκηση που έλαβε χώρα χθες, τη στιγμή που οι Τούρκοι ξεκινούσαν τους τσαμπουκάδες, με αμεση αμφισβήτηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Λευκωσίας, να διεξάγει έρευνες για την άντληση υδρογονανθράκων, και με κορυφωση της προκλητικοτητας τους, την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, και δύο Τουρκικα πολεμικά πλοία να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.
Στο Υπουργειο Αμυνας ανησυχούν οτι η Τουρκια θα προσπαθησει να δημιουργησει ενα θερμο επεισοδιο αντιστοιχο της κρισης στα ιμια 1996. Οι φοβοι τους αυτοί ενισχυονται γιατι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε επιχειρήσεις κατάληψης νησιών, και διαθέτουν σημαντικές και αξιόλογες δυνάμεις εξοπλισμένες με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, τα οποία στην περίπτωση της Μεγίστης, θα μπορούσαν να εξορμήσουν από τουλάχιστον δύο απομακρυσμένα σημεία που βρίσκονται απέναντι από το ελληνικό νησί, στη χερσόνησο πλησίον του λιμανιού Κας και σε απόσταση 6,4-7 χλμ.
Δυστυχως κυκλοι του Υπουργειου εξωτερικών δεν ηθελαν να διεξαχθεί αυτη η Ασκηση, ωστε να μην δυναμιτισουν το ηδη βεβαρημενο σκηνικο στην περιοχη,(αυτη ειναι συνηθως η παγια τακτικη του Υπουργειου εξωτερικον τα τελευταια χρονια, στο να υποχωρει σε οτι αφορα τα εθνικα μας θεματα, με τα γνωστά αποτελεσματα, Τουρκοι,Αλβανοι,Σκοπιανοι να εχουν αποθρασυνθεί και να διεκδικουν απροκάλυπτα Ελληνικη Γη!)
Αναγκαστικα το Υπουργειο Αμυνας υποχωρησε και ονομασε την Ασκηση( έρευνας και διάσωσης!) Η άσκηση διεξήχθη ανατολικά του Καστελόριζου και συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000-5, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ελικόπτερο Super Puma, προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ και από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού μία κανονιοφόρος. Υπήρξε επίσης και συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα. Τωρα τι σόι Ασκηση Ερευνας και Διασωσης γινεται με την συνδρομη επιθετικων Μαχητικων οπως ειναι το F-16 και Mirage 2000-5, ειναι πραγματι για γελια!
Παντως για την ωρα δεν αναμένεται η Τουρκια να προκαλεσει καποιο θερμο επεισοδιο, κι αυτό γιατί η Τουρκία τα βρίσκει δύσκολα στην ΑΟΖ της Κύπρου, με τη Ρωσία να έχει δεσμεύσει μία τεράστια περιοχή για τη διεξαγωγή αεροναυτικών γυμνασίων με πυρά, και το Ισραήλ να συμμετέχει με την Κύπρο επίσης σε αεροναυτική άσκηση η οποία ξεκινάει σήμερα με την παρουσία τόσο αεροσκαφών F-16 και F-15 όσο και πολεμικών πλοίων.
Για αλλη μια φορα δυστυχως αποδεικνυεται η δειλια της πολιτικης μας ηγεσιας ,στο να αποδειξει πράγματι οτι ειναι η εγγυήτρια χώρα που θα προστατεύσει την Κυπρο σε οποιαδηποτε απειλη, αυτο αποδεικνυεται περιτεχνα οταν από την Λευκωσία τέθηκε το ζήτημα «Τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να έρθει στην περιοχή για να μην νομίζει η Τουρκία ότι είμαστε μόνοι μας», αλλά κατόπιν διαβούλευσης στο υπουργείο Εξωτερικών απορρίφθηκε το ενδεχόμενο. (και το φιδι απο την τρυπα για αλλη μια φορα το εβγαλαν τριτες χωρες οπως π χ Ισραηλ και Ρωσια!)
Τι θα γινει οταν η Ασκηση με αυτες τις χωρες τελειώσουν?! Και αποχωρήσουν απο την Περιοχη! Αυτο περιμενουν στην Τουρκια! Οπως εχω επισημάνει στο Αρθρο μου με τιτλο-( Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν Εκτάκτως Υποβρύχιο στη Σούδα! Ενισχύονται οι φόβοι πως η Τουρκία ετοιμάζει θερμό Επεισόδιο!) Οι Τουρκοι ενδιαφερονταν να εντοπίσουν το ηχητικο στιγμα του νεου Ελληνικου Υποβρυχιου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε προσφατα απο τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα!
Φαίνεται ότι η ενίσχυση του ελληνικού υποβρίχιου στόλου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στο τουρκικό Ναυτικό. και τοποθετουν σε Αιγαιο και Κυπρο ανθυποβρυχιακών αισθητήρων προκειμένου να δημιουργήσει ένα «τείχος» έγκαιρης προειδοποίησης και εντοπισμου τον Ελληνικον Υποβρυχιον.( Και όπως επεσήμανα,ακομα δεν εχουμε δει τιποτα! Δεν θα φυγουν οι Ρωσοι και Ισραηλινοι! Τοτε θα δουμε τον λύκο να βγαινει απο την φωλια του! Το θεμα ειναι οτι το Υπουργειο Αμυνας θελει να αντιμετωπίσει και να ορθωσει το ανάστημα του απεναντι στην Τουρκια! Αλλα για το υπουργείο Εξωτερικών πρωτευει η Τροικα το ΔΝΤ και η αποπληρωμη ενος χρεους που δεν ειναι βιώσιμο!)
ΠΗΓΗ
http://amethystosbooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου