Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου στο διεθνές συνέδριο: Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και το μυστήριο του Σύμπαντος



CERN_20
Με ξεχωριστή χαρά, αλλά και κρυφό καμάρι, καλωσορίζω τους ερευνητές του ‘‘σωματιδίου του Θεού’’ στη Θεολογική Σχολή. Θα τολμούσα να πω ότι σας καλωσορίζω στο σπίτι σας, αφού το εύρημα με το οποίο ονοματίσατε την ανακάλυψή σας συνέβαλε αναμφίβολα στην ευρύτατη διάδοση της ιδέας που υπόκειται στη σχετική με το μποζόνιο Χιγκς θεωρία. Και είναι ακριβώς αυτή η ονομασία που αποδεικνύει από τη μια μεριά το αμείωτο ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για τη διερεύνηση των απαρχών του σύμπαντος και του ρόλου του Θεού σ’ αυτό και από την άλλη τον ενοχικό χαρακτήρα των σχέσεων Φυσικής και Θεολογίας.
CERN_128
Και είναι ενοχικές οι σχέσεις αυτές, καθώς οι θεολόγοι πάντοτε φοβούνται πως οι ανακαλύψεις της Φυσικής θα ανατρέψουν το κοσμοείδωλό τους και, μαζί μ’ αυτό την τάξη του κόσμου, ενώ οι φυσικοί διακατέχονται από μια μόνιμη ανησυχία ότι οι θεολόγοι θα κατορθώσουν για άλλη μια φορά να εντάξουν στο θεολογικό τους σύστημα κάθε τους καινούργια ανακάλυψη.
CERN_160
Εύχομαι το συνέδριο αυτό να μην είναι το τελευταίο, αλλά να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας σειράς παρόμοιων συναντήσεων, καθώς σήμερα για πρώτη ίσως φορά μετά τον Διαφωτισμό τόσο οι θεολόγοι όσο και οι φυσικοί διαπιστώνουμε ότι ανάμεσα στο 0 και στο 10-43 sec υπάρχει αρκετός χώρος και χρόνος που δεν θα καταφέρουμε να διερευνήσουμε ποτέ.
Καλή επιτυχία!

 .auth.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Aκριβώς  Κοσμήτωρ. Διακοσμεί τήν Θεολογική σχολή θυμίζοντάς μας ότι τό αρχαίο ΚΑΛΛΟΣ  εμφανίστηκε απροϋπόθετα καί σκέπασε τά τέρατα τής Αγυπτιακής κοσμοαντίληψης, όπως ο Δίας σκέπασε τά τέρατα τού Κρόνου ζητώντας δικαιοσύνη. Δέν προσέξαμε καί  χάσαμε τήν πνευματική νίκη τής ανθρώπινης φύσεως, χαμένοι στό νησί τής Κίρκης. Ας δούμε λίγο καλύτερα τά πράγματα τά οποία νομίζουν ότι καταλαβαίνουν οι εν' λόγω κοσμήτωρες καί μάς βασανίζουν μέ τήν ημιμάθειά τους, τήν οποία δικαίως ονομάζουν νεωτερικότητα. 


 
Στοιχειώδη σωματίδια
Τα στοιχειώδη σωματίδια κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες. Τα Μποζόνια (π.χ τα φωτόνια) και τα Φερμιόνια (π.χ τα ηλεκτρόνια). Τα ονόματά τους προέρχονται από τα ονόματα δυο επιστημόνων: του Ινδού Satyendranath Bose, και του Ιταλού Enrico Fermi. Οι δυο αυτοί επιστήμονες ανέπτυξαν δυο διαφορετικές στατιστικές περιγραφές της συμπεριφοράς των σωματιδίων. Οι δυο αυτές στατιστικές περιγραφές ονομάζονται σημερα Bose-Einstein και Fermi-Dirac. Η διαφορά στις εξισώσεις είναι η εξής: εκεί όπου ο Fermi έχει ένα «+», ο Bose έχει ένα «-». Η συνέπεια είναι η εξής: δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν δυο ίδια Φερμιόνια σε μια κατάσταση (απαγορευτική αρχή του Pauli), είναι όμως δυνατόν να συνυπάρχουν πολλά Μποζόνια, καθώς δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό βάσει του οποίου να ξεχωρίζουν. 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ λοιπόν είναι στατιστικής συστάσεως καί προσπαθεί νά προσθέσει τήν ομοίωση στήν κατεστημένη ήδη εικονική πραγματικότητα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ BOSE τής Ιταλίας. Ολως τυχαίως καθιστά δυνατή τήν συνύπαρξη τών ομοίων. Από όπου πηγάζει καί η συγχρονη ομοφυλοφιλία σάν απάυγασμα τού πολιτισμού καί όχι σάν ασθένεια. Σάν υπέρβαση τής φύσεως, τής δημιουργίας, η οποία συνίσταται στήν ένωση τών αντιθέτων. '' ΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΕΖΕΥΞΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΗ ΧΩΡΙΖΕΤΩ''. Δηλ. άρσεν καί θήλυ. 
Γι' αυτό καί ο οικουμενισμός βαρύνεται μέ τήν σκιά τής ομοφυλοφιλίας, όπως καί τό πολυπολιτισμικό μοντέλλο.
 Τό Μποζόνιο λοιπόν είναι Φώς κατασκευασμένο από τόν άνθρωπο. Η τελειώτερη μέχρι σήμερα κατασκευή του είναι τό λέιζερ. Τό οποίο είναι τό νέο Φώς. Δέν υπάρχει στήν Φύση. Τό φώς τής φύσεως περιλαμβάνει καί τό αόρατο φάσμα καί γι' αυτό ακόμη καί τό ηλεκτρικό φώς τής παληάς λάμπας θερμαίνει. Διότι τό φυσικό φώς θερμαίνει , καίει καί φωτίζει.. Τό λέιζερ είναι μονοδιάστατο καί μέ τήν χρήση του κατασκευάζονται τά παγοκρύα άτομα, κοντά στό απόλυτο μηδέν. Τό φώς αυτό πού ονόμασαν τό σωματίδιο τού θεού, παγώνει καταστρέφοντας τήν δημιουργία. Κατασκευάζεται καί ελέγχεται. Σημαίνει τήν νίκη τού ανθρώπου στήν Φύση. Γιά τήν κατασκευή του χρειάζονται κάτοπτρα. Είναι ένα βιασμένο φώς τό οποίο απορρέει από τον βιασμό τής φύσεως.
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ολες οι μεγάλες ιστορικές βαρβαρικές επιδρομές είχαν σάν σκοπό τους τήν λεηλασία καί τούς βιασμούς. Επιδρομές πού πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τά Μογγολικά καί τά Γερμανικά φύλα.
Τό λέιζερ λοιπόν είναι μονοχρωματικό φώς, δέν περέχει όλο τό φάσμα τού φυσικού φωτός. Ανθρώπινο. ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Ο ''Σάν θεός'' ολοκληρώνεται. Η κόλαση τού απολύτου μηδενός ανοίγει σιγά-σιγά τίς πύλες της.

Αμέθυστος.
  
http://amethystosbooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου