Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

34780_n
Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά
Οι τρομοκράτες της ISIS και οι Μονάδες Λαικής Άμυνας των Κούρδων της Συρίας , σήμερα δίνουν μάχες στους  δρόμους του   Kobani που αν τελικά πέσει θα είναι μια μεγάλη νίκη για το Ισλαμικό Κράτος. Έχοντας από χθες το βράδυ σπάσει την άμυνα της πόλης στα ανατολικά, οι τζιχαντιστές θέλησαν να βάλουν πόδι και στα νοτιοδυτικά. Ωστόσο η κουρδική σημαία και σήμερα ανέμιζε στο κέντρο της πόλης.
Ο Idris Nahsen Κούρδος αξιωματικός από το Κομπάνι, δήλωσε ότι οι τρομοκράτες της ISIS προσπαθούν πολύ σκληρά για να πάρουν την πόλη.
Ή θα  μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε , δήλωσε τηλεφωνικά σε ρεπόρτερ του AFP. Χρειαζόμαστε βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τοπική πηγή που επικαλείται το Al Manar, οι ισλαμιστές έχουν ήδη καταλάβει κτίρια στα νοτιοδυτικά της πόλης, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου υπό κατασκευή. Αυτό σημαίνει ότι εκεί οχυρώνονται και αποθηκεύουν τα πυρομαχικά τους.
Η πόλη πολιορκείται από περίπου 9000 ένοπλους του Ισλαμικού Κράτους και έχουν στην κατοχή τους πολλά τεθωρακισμένα και συστήματα πυροβολικού. Ο δημοσιογράφος του Atlantic, J. Goldberg ειχε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν κούρδο δημόσιο υπάλληλο της πόλης ο οποίος του εξέφρασε τους φόβους του ότι όλοι θα δολοφονηθούν από τους τζιχαντιστές του Χαλιφάτου και ότι στην πόλη κατοικούν και άλλες μειονότητες όπως χριστιανοί και τουρκμένοι. Ο συνολικός πληθυσμός αγγίζει τους 50 000.
«Μας ετοιμάζουν φρικτή σφαγή. Αν πάρουν την πόλη θα έχουμε σίγουρα γύρω στους 5000 νεκρούς τις πρώτες 24 ή 36 ωρες. Θα είναι χειρότερα και από τη γενοκτονία του Sinjar ».
Ο κούρδος  Bahjat είπε ακόμα ότι δέχεται μηνύματα σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία όχι απλά είναι παρατηρητής στα σύνορα αλλά και αποσύρει στρατεύματα.
Ο Ερντογάν σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, αφήνει την κατάσταση να εξελίσσεται προς το χειρότερο διότι σκοπός του είναι να λάβει έγκριση για την πολυπόθητη εισβολή στη χώρα της Συρίας με χερσαίες δυνάμεις. Ήδη σε τηλεοπτικό του μήνυμα από τον καταυλισμό σύριων προσφύγων στο Gaziantep κοντά στα συροτουρκικά σύνορα που εδώ και χρόνια με την στήριξή του ελέγχει η ψευδεπίγραφη ένοπλη συριακή αντιπολίτευση πίσω από την οποία καλύπτεται η ISIS, δήλωσε:
“O τρόμος δεν θα σταματήσει…εκτός και εάν συνεργασθούμε για χερσαίες επιχειρήσεις”
Ενώ υποκρινόμενος  ότι ενδιαφέρεται και για την τύχη των Κούρδων στο Κομπάνι πρόσθεσε με σαφή χαιρεκακία:
 “Tόσοι μήνες πέρασαν και κανένα αποτέλεσμα δεν επιτεύχθηκε. Το Κομπάνι πέφτει.”
Ο δε Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu δήλωσε στο cnn στη γνωστή προβοκατόρισσα πολέμων, Ch. Amanpour ότι θα βοηθήσει μόνο εάν υπάρξει δέσμευση για ανατροπή του Προέδρου Άσσαντ.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου