Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Κουρδική Υπεράσπιση - Μάχη για το Kobani (φωτογραφίες)


Αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε το Kobanι Фωто: Λευτέρης Πιταράκης / AP

Η στρατηγικής σημασίας πόλη της Συρίας Ain al-Arab(Kobani)  στα Σύρο Τουρκικά σύνορα έχει καθηλώσει την προσοχή τού κόσμου. Yezidi Κούρδοι την προστατεύουν με τις τελευταίες τους δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις των μαχητών  του “Ισλαμικού κράτους”.

Κατά την τελική επίθεση, βαστάνε τις θέσεις τους μόνο χάρη στην βοήθεια από αέρα: Αμερικάνικο αεροσκάφος  προκάλεσε ένα χτύπημα με στόχο να αναχαιτίσει τους Ισλαμιστές.


Οι πρόσφυγες Κούρδοι της Συρίας και οι εθελοντές που μαζεύονται από την Τουρκική πλευρά των συνόρων ζητούν από την Άγκυρα να τους επιτρέψει να έρθουν σε βοήθεια των συναδέλφων τους στο Kobani.


Από την πόλη που έγινε σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων εναντίον των Ισλαμιστών αρκετές εικόνες “Heathcliff.”Τούρκοι στρατιώτες βλέποντας τι συμβαίνει σε Coban Фото: Murad Σεζέρ / Reuters
 

Samolet Seal συνασπισμούς πάνω από Kobani Фото: Umit Bektas / Reuters
Στη φωτογραφία - Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-1B Lancer. Το Αεροπλάνο, αρχικά δημιουργήθηκε για να σπάσει το σύστημα αεράμυνας της ΕΣΣΔ, τώρα χρησιμοποιείται ως το πιο ισχυρό μη πυρηνικό μέσο για την υποστήριξη των τοπικών συγκρούσεων.

 


Πυρκαγιές στο Kobani αεροπορικές επιδρομές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της  Οι Ισλαμιστές κατέλαβαν το ένα τρίτο της πόλης, πριν από τις αεροπορικές επιδρομές αλλά τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν.

Фото: Umit Bektas / ReutersΚούρδη μητέρα πάνω στον τάφο του γιου της ФΩто: Λευτέρης Πιταράκης / AP


Τουρκικά Τανκς παρατηρούν τι συμβαίνει στο Kobani ФΩто: Umit Bektas / Reuters
Τουρκικά τανκς του στρατού ανέλαβαν μια θέση στην κορυφή ενός λόφου κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων Mursitpinar κοντά στο Kobani.
ФΩто: Umit Bektas / Reuters
Τούρκος συνοριοφύλακας "κερνάει" τσιγάρο έναν Κούρδο της Συρίας.Δράση του "ισλαμικού κράτους" επιθεωρεί το όχημα κοντά στο χωριό στην περιοχή του Kobani.


Δράση του "ισλαμικού κράτους" στα δάχτυλα εξηγεί ότι ο Αλλάχ είναι ένας / ФΩто: Reuters
Μαυρή σημαία των ισλαμιστών Фото: Umit Bektas / Reuters
Με βάση τα περίχωρα του Kobani, στα οποία οι μαχητές του «ισλαμικού κράτους» ύψωσαν μαύρη σημαία του.


Συριακός καταυλισμός προσφύγων ΦΩΤΟ: Umit Bektas / Reuters
Εικόνα που ελήφθη στο χωριό Suruk, Τουρκία.Κούρδοι πρόσφυγες στο τουρκικό στρατόπεδο για τους εκτοπισθέντες. ΦΩΤΟ: Umit Bektas / ReutersKobani στον καπνό ФΩто: Umit Bektas / Reuters
Σαν αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους έδιωξαν τους Ισλαμιστές από την πόλη.Πρώην προπύργιο των κούρδων μαχητών ФΩто: Reuters
Κατεστραμμένο σχολικό κτίριο στο χωριό αλ-Αζίζ κοντά στο Κobanι. Εδώ ήταν το προπύργιο των Κούρδων, μέχρι που χτυπήθηκαν από ισλαμιστές μαχητές.Τούρκος στρατιώτης με το παιδί των Κούρδων ФΩто: Murad Σεζέρ / Reuters
Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Kobani και τη γύρω περιοχή στις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Τούρκικος πληθυσμός παίρνει φωτογραφίες την πόλη του Kobani ενώ καίγεται.
ФΩто: Umit Bektas / Reuters

http://lenta.ru/

Πηγή

 attikanea.
http://amethystosbooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου