Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ταραχές στη Τουρκία, στους δρόμους οι Κούρδοι

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας κατέβασε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης τεθωρακισμένες αύρες για να διαλύσει τους Κούρδους διαδηλωτές που έχουν βάλει φωτιά στην Πόλη διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στην υποστήριξη που του παρέχει η Τουρκία και ζητάνε να μην πέσει η κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, στα χέρια των τζιχαντιστών. 

Οι οδομαχίες ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, μετά τις 22.30 περίπου, όταν χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές βγήκαν αποφασισμένοι στους δρόμους αφού μόνο λίγη ώρα μετά το τελεσίγραφο του PKK προς το Ταγίπ Ερντογάν, οι Κούρδοι ξεσηκώθηκαν σε όλη την χώρα. 


Μάλιστα στο Ντιγιαρμπακίρ οι Κούρδοι βγήκαν με τα όπλα. 

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, που αναρτήθηκε στο twitter από Κούρδο, οι εξεγερμένοι φαίνονται να κρατάνε καραμπίνες μπροστά από τα οδοφράγματα που έχουν στήσει. 

«Αν πέσει η Κομπάνι, τότε θα ξεσπάσει πόλεμος μέσα στην Τουρκία, που πολύ γρήγορα θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη» ήταν το μήνυμα του PKK πριν από λίγες ώρες και όπως βλέπετε έγινε αυτό που είπαν. 

Αυτές οι εξελίξεις δεν είναι τίποτα άλλο από την τιμωρία της Τουρκίας για την βρώμικη στάση της να στηρίξει με νύχια και με δόντια το Ισλαμικό Κράτος και να το βάλει να κάνει την βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει μόνη της. 

Να εξολοθρεύσει τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ. 

Τώρα έφερε τον πόλεμο μέσα στο σπίτι της.

http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/10/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου